датчик - температура охл.течност
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
датчик - температура охл.течност
Здравейте колеги, от няколко дни колата взе да пали трудно сутрин когато е студена.Запалва и угасва веднага, като натисна педала на газта дори угасва по-бързо.Като почна да натискам и помпя педала докрай, идва на себе си.Няколко секунди държа на 3000-4000об. и след това няма проблеми, оправя се има ниски об. и всичко е нормално.Моторът ми е М50Б20Ванос.Според мен причината е в датчика за температурата на охл.течност.Когато не работи, ЕКУ-то приема, че температурата на охл. течност е 80 градуса и подава съответно горивна смес като за такава температура.Въпросът ми е дали с почистване на датчика може да се реши проблема или да купувам нов? 

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Не Ви разбирам на бензините,но първо сваляш пръскаш и леглото и нуксата с ВД-40,оставяш да се изтече и слагаш ........
Опитът си заслужава
Опитът си заслужава

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Няма какво да пръскаш датчика е в метален кожух и представлява променливо съпротивление влияещо се от температурата... тоест купи нов, но ако стария наистина е заминал, може да го провериш с мултицет, само трябва да видиш в аутодата какви съпротивления трябва да има при различните температури.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
4 мнения
• Страница 1 от 1