Странно загряване на М50
Модератор: Технически модератори
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Странно загряване на М50
Моля помогнете! Стрелката ми стои постоянно на 12 и 1. Смених виско, водна помпа и термостат, но няма промяна!!!
Re: Странно загряване на М50
Пак нищо! Знам че е нормално стрелката да стои точно на 12 или 12 без 1 , но не и повече?
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
колега--ми хвани и маркучите стисни ги---една кола когато грее-ми то си личи
може и датчика да те лъже---ми как са маркучите-твърди ли са--много постно инфооо 

bmwfena написа:колега--ми хвани и маркучите стисни ги---една кола когато грее-ми то си личи![]()
може и датчика да те лъже---ми как са маркучите-твърди ли са--много постно инфооо
Не, всичко с тях си е наред. Просто един ден си запалих колата и тя реши че ще си работи занапред на 12 и 1 , а не както преди точно на средата. Според мен това не е нормално!? Може и да греша
- Mitetooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: VW Passat TDI,Peugeot 106,BMW 520
- Мечтае да кара: E31 850
вероятно е от таблото според мене>на един приятел като си взе "перфектната италянска TDS-ка" така му надуваше маркучите и дигаше 12 и 1 за нямаше 500 метра...смени помпа,тва онова и награя спукана глава...виж си нивото на антифриза,дали ти издува маркучите,за колко време ги дига тия градуси и тн...ако всичко е наред някой датчик ти прай мизерия... 

Пътят към славата е осеян с бутала и биели...
- bmwfena
- БМВманиачения
-
няма такъв темп.датчик на коляновия вал.а от таблото може и да те лъжеmaver написа:maver написа:bmwfena написа:колега--ми хвани и маркучите стисни ги---една кола когато грее-ми то си личи![]()
Възможно ли е да е от температурния датчик на коляновия вал? Или от самото табло?

- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
В крайна сметка колко трябва да са твърди маркучите според вас при положение, че системата работи под налягане 1.6 или 2 бар-а? Аз мисля, че трябва да са твърди, а ако надува ще изхвърля антифриз през капачката на радиатора.
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
Колега и при мен е така, но мисля че е абсолютно нормално....12 без една или 12 и една - все тая. Карай и не се занимавай с глупости 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
според мен термостата който си сложил отваря на малко по висока температура ,датчика за стрелката е на блока не е на коляновия вал 

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Alexi написа:според мен термостата който си сложил отваря на малко по висока температура ,датчика за стрелката е на блока не е на коляновия вал

- bmwfena
- БМВманиачения
-
твърдите маркучи ги забравете...когато мотора е загрял нормално и работи маркучите трябва да са меки
твърдите маркучи са когато загасите мотора . причините за твърди маркучи при работищ матор означава 1во -много охлаждаща течност 2ро-запушен радиатор 3то неотварящ термостат 4то-духнала гарнитура 5то спукана кратуна и още .....моята когато е загряла всичко си отварям капачки -стискам маркучите -меки ка кат на баба цицките 

Според мен трябва да е от температурния датчик
Прибора на таблото не е от този клас на точност за да са меродавни показанията му +/- 1-2 градуса. За това и на скалата не са маркирани градуси а области - студено/нормално/загряло
Ако дълго време температурата ти е седяла на 12 провери датчика просто да си спокоен, защото ако се е бъгнал не знаеш кога ще спре да работи въобще
Прибора на таблото не е от този клас на точност за да са меродавни показанията му +/- 1-2 градуса. За това и на скалата не са маркирани градуси а области - студено/нормално/загряло
Ако дълго време температурата ти е седяла на 12 провери датчика просто да си спокоен, защото ако се е бъгнал не знаеш кога ще спре да работи въобще
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3