Проблем с ABS
Модератор: Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Проблем с ABS
Значи от вчера започна да ми свети лампата на АБС-а като тръгна с колата.Всмисъл като я запаля тя гасне и веднага щом потегля светва и така до следващото запалване.Дайте акъл от кво мой да е че четох стари теми и разбрах че ако е некой датчик ще се задейства а то при мене го няма никакъв ламбата свети и мъ дразни
и АБС йок гумите се пързалят и ша зема са изшия пак в некой бордюр

- dinozab
-
-
- dinozab
-
-
Спирачна течност имам и не приплъзва а кото натисна силно спирачките гумите си влачат абе колата ми няма АБС просто и лампата свети
- dinozab
-
-
- dinozab
-
-
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Абе аз ходих веднъж до Пловдив и ми светна, беше дъждовно и се оказа, че датчика се е замърсил, дадох повече газ и водата отми мръсотията
Както каза колегата, провери дали не виси нещо, ако не диагностика и там ще си покаже.
Успех

Както каза колегата, провери дали не виси нещо, ако не диагностика и там ще си покаже.
Успех
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Дино тия датчици са скъпи и внимавай да не ти наговорят глупости.Както ти казаха колегите прегледай най-напред куплунгите,особено задните.
Самият датчик представлява цилиндрично тяло с един дълъг магнит накрая.Когато дисковете се износват,прашинките метал от тях полепват по магнита , става една доста солидна купчинка и датчика спира да отчита.Ако ходиш на диагностика ,нека най-напред да ти почистят датчика,преди да ти вземат сто и няколко лева за нов.Или опитай сам-вд 40 ,вадиш всички датчици и почистваш.Успех.
Самият датчик представлява цилиндрично тяло с един дълъг магнит накрая.Когато дисковете се износват,прашинките метал от тях полепват по магнита , става една доста солидна купчинка и датчика спира да отчита.Ако ходиш на диагностика ,нека най-напред да ти почистят датчика,преди да ти вземат сто и няколко лева за нов.Или опитай сам-вд 40 ,вадиш всички датчици и почистваш.Успех.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Не е лошо да смениш и спирачната течност. Тя е силно хигроскопична (поема влага) и дори да има качества да работят спирачките, помпата на ABS-а блокира. Не твърдя че е това причината, но не е скъпо и трудоемко, та като си почнал не е лошо да я свършиш и тази работа иначе като се размине пожара ще си я оставиш така до НЯКОГА 

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Най-най- в началото на цялата история и преди всички интервенции влез в канала или на подемника и прегледаи буксите.Нали цялата история е за по-малко пари

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
///peter написа:Само внимавай, когато ги вадиш, често клеясват и стават гадни за вадене
Аз затова му казах да си вземе една туба вд40.

39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3