Въпрос за OilService-а(524td)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Въпрос за OilService-а(524td)

Мнение от BMW///M-ma6inata » 19 Фев 2004, 14:15

Искам да ви питам за лампичките на оилсървиса на нашата Бима:
Имаме разположени индикациите на таблото като при всяко Е34, обаче нищо не свети долу. Някой ни беше казал, че понеже е по-стар модел ,там нямало изобщо разположени диоди. Вярно ли е това. Ние не сме го занулявали защото просто нищо не свети там :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tony » 19 Фев 2004, 23:22

Не зная колко ти е стара бимата, но моята е 90г.. Когато я купих и на нея не и работеше oil service. При мен се оказа ,че са батерийките в таблото са заминали тотално. Смених ги с такав размер акумулаторни дето ги слагат в gsm апаратите и се оправи(3-4лв бройката, размер АА ). При мен също не работеше уреда за моментен разход на гориво и не можеше да се прави диагностика на двигателя през куплунга за диагностика. След смяна на батерийките и тези проблеми се оправиха.
По документациите пише ,че когато не моге да се занули oil service, трябва да се сменят батерийте.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 23 Фев 2004, 10:07

Tony написа:По документациите пише ,че когато не моге да се занули oil service, трябва да се сменят батерийте.

А като разглобиш таблото и установиш че няма батерий нито място за такива какво правиш ??? Мойто е 90г. с електронен километраж.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tony » 23 Фев 2004, 15:58

Не мога да зная отговорите на всички вапроси. Човека пита и аз споделям какво бе на моята бима. За твоята сподели ти и помогни на човека. Той не е уточнил с кои модел табло е.

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 23 Фев 2004, 19:32

Батериите сме ги сменяли вече два пъти откакто взехме бимата, не е от това :? . Ето го таблото...

Назад към E34