Арматурно табло Е-34
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Арматурно табло Е-34
На арматурното табло на мястото на изминатите километри се изписва "Code". Не работят четирите уреда. Понякога сами се оправят, но вече седмица не знам с каква скорост карам и дали температурата е в нормата. Моля помогнете!
При мен имаше същия проблем. В началото не изписваше Code, а само отказваха уредите, след като стигна до положение Code, презаписах EEPROM-a в таблото с читав запис, благодарение на колегата Роджър, и се оправи. Но явно проблема не е генерално решен. От Пловдив до морето нямаше проблем. На връщане след като една седмица не съм палил колата след 2 минути пак полудяха уредите и след 1 минута се оправиха и до Пловдив без проблем. Сега са минали още 10 дни и няма проблем, но чакам всеки момент:). Тези еепромове за 10-15 години им се събират толкова цикли от записи, че престават да работят коректно. Но щом сложих чисто нов еепром и пак направи веднъж проблем, значи и другаде трябва да се погледне, не е от кондензатори, профилактично съм ги сменил.
Успех, ако откриеш нещо пиши!
Успех, ако откриеш нещо пиши!
Последна промяна alb на 30 Авг 2007, 17:54, променена общо 1 път
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече Е38 730д 01
здравеите,аз имах са6тия проблем като колегата с таблото и единственият на4ин е подмяна с друго.вазмойността за оправяне е доста малка.та аз го подмених моито с 4итаво но в последтсвие ми се прецака километража/дигиталния/изоб6то цялото дисплеи4е се прецака .има ли на4ин за оправяне на тази графитна ленти4ка или подмяна с не6то или трябва да тарся трето табло
.благодаря предварително

Тъй като се опасявам, че ще купя втора ръка и то ще е същото, намерих приятел, който ми вкара наново данните. Сега е ОК. Дано е за дълго. Но според майстора това е всеобщ проблем и оправията е временна. Всичко идва от това, че е бъркано непрофесионално с цел да се връщат километри. Въпреки, че колата е от Германия... И моя дисплей като загрее губи пиксели. Ще пробвам с кондензаторите и лентовия кабел. Имам резервна платка втора ръка, която е със същите проблеми, но поне ще експериментирам спокойно. Иначе 100% решение има - ново табло!
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече Е38 730д 01
дам прав си.приятел на ба6та ми които е ел.инженер и се занимава само с електроника на коли и т.н. абе колям специалист ми пипна таблото но ми каза 4е оправията е временна и така с се слу4и.обясними "болестите"на тези табла и в пове4ето слу4аи оправията е временна.но специлано за тази лента аз сам си изцяло виновен понеже се правих на маистор и ги прецаках и двете и явно пак 6е трябва да се набутвам пак със сто и кусур лева.но все пак ако има някакво решение за това моля споделете
5 мнения
• Страница 1 от 1