R12->R134
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
R12->R134
неска си сложих фреон 134 в климатичната инсталация
която е за 12 духа ся яко студено ама кво ще стане
питах маистора тои каза 4е и други коли е правил така и нямало проблем че можело и без да се сменя маслото
кажте вашето мнение, иначе духа яко студ
утре се каня да ида да му кажа и маслото да смени
че нещо не се чувствам сигурен така
щото всеки ми казва че тряало да се смени маслото
която е за 12 духа ся яко студено ама кво ще стане
питах маистора тои каза 4е и други коли е правил така и нямало проблем че можело и без да се сменя маслото

кажте вашето мнение, иначе духа яко студ
утре се каня да ида да му кажа и маслото да смени
че нещо не се чувствам сигурен така
щото всеки ми казва че тряало да се смени маслото
Re: R12->R134
Питай майстора си като се пр...бе компресора колко пари ще ти даде да си вземеш друг? Най добре му кажи от сега да почва да търси че не се намират лесно/ читави/.

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
Re: R12->R134
ivoo написа:Питай майстора си като се пр...бе компресора колко пари ще ти даде да си вземеш друг? Най добре му кажи от сега да почва да търси че не се намират лесно/ читави/.
аз си имам резервен

същия
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Интересува ме някои друг правил ли е тази смяна на фреона на Е34 . И аз искам да засиля малко климатика, че сега ми се струва че не работи на макс и сигурно има нужда от доливане и се чудя дали да не го сменя с Р134 . А има ли начин да се източи стария фреон (Р12) и да се сложи само от новия ? И ако се смени маслото има ли шанс да се преебе нещо друго ?
Виж са колега.
Преди три години претърпях леко ПТП с мойто Е34. Една от щетите беше, че се проби радиатора на климатика. Заварихме го и след това напълнихме системата с фреон Р134. Аз също имах доста притеснения от смяната, но вече трето лято нямам проблеми. Даже не бях го доливал до сега. Едва това лято при 40-градусовите жеги му добавих към 300гр. и ...........
Доколкото ми обясни хладилния майстор (който е аверче и не ми взима дори пари ....
), разликите във фреона е, че Р134 щади озона на планетата Земя. Други разлики няма ..... 
Преди три години претърпях леко ПТП с мойто Е34. Една от щетите беше, че се проби радиатора на климатика. Заварихме го и след това напълнихме системата с фреон Р134. Аз също имах доста притеснения от смяната, но вече трето лято нямам проблеми. Даже не бях го доливал до сега. Едва това лято при 40-градусовите жеги му добавих към 300гр. и ...........

Доколкото ми обясни хладилния майстор (който е аверче и не ми взима дори пари ....

- SaSo
- старши ентусиаст
-
Pavlinius написа:Интересува ме някои друг правил ли е тази смяна на фреона на Е34 . И аз искам да засиля малко климатика, че сега ми се струва че не работи на макс и сигурно има нужда от доливане и се чудя дали да не го сменя с Р134 . А има ли начин да се източи стария фреон (Р12) и да се сложи само от новия ? И ако се смени маслото има ли шанс да се преебе нещо друго ?
Еми те винаги би трябвало да ти го източват изцяло дори и при допълване.Все пак трябва да се дозира точно фреона ...
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
SaSo написа:Е за ко взе Р12 ве човек, като ше го слагаш тоя Р134...
брато няма как да се вземе фреона от тази ботилка
нямат такъв накраиник

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
Pavlinius написа:Интересува ме някои друг правил ли е тази смяна на фреона на Е34 . И аз искам да засиля малко климатика, че сега ми се струва че не работи на макс и сигурно има нужда от доливане и се чудя дали да не го сменя с Р134 . А има ли начин да се източи стария фреон (Р12) и да се сложи само от новия ? И ако се смени маслото има ли шанс да се преебе нещо друго ?
ами и аз незнам един казва едно друг друго
всеки е с различно мнение този маистор ми каза че на много коли
така е правил и нямало проблеми ,доверих му се
само ми пусна 12-ката и напълни 134
нито масло нито нищо
сега излизат бучки лед от духалките

да видим колко ще изкара
ами квото тва ако изкара тва лято кяр е
за другото ще му мислим

- SaSo
- старши ентусиаст
-
Нещо е куц тоя майстор или няма много неща... Аз от такава бутилка си сложих на мойта едно кило ама в Ямбол...
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
SaSo написа:Нещо е куц тоя майстор или няма много неща... Аз от такава бутилка си сложих на мойта едно кило ама в Ямбол...
ами незнам обиколих 3-4 сервиза и сичките ми казаха че тряа да прая на стругар приставка а не ми се занимаваше в те жеги
и ми беше писнало да обикалям и му казах да налива 134
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Имам приятел които се занимава с климатици ,моят радиатор също се проби ,та като стана въпрос за фреона тои също каза 4е няма проблем ако се сложи 134 и не вярвам да ме лъже така 4е споко колега по принцип гледат да си пласират 12ката защото е по скъпа и за това по някои път маисторите казват така

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2