Въпрос към колегите от Русе?
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
Въпрос към колегите от Русе?
Тъй като съм от Разград и в момента имам малко проблеми с климатика и реших да докарам колата до Русе (уча във ВИМЕС) и ме опътиха да отида в някакъв сервиз за климатици който се намира някъде срещу полигона в Николово. Та въпросът ми е разбират ли си от работата, някой има ли впечатления от работата на хората там или бихте ми препоръчали друг сервиз където да отида?
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
Ами заредиха ми го с фреон (около 1,3кг) охлажда си,но перката на климатика не се включва, компресора много често включва и изключва (чува се "чат" от компресора и след около 10-15сек. пак "чат" и така на интервали от около 1мин. ). И човека който ми го прави в разград каза че имало някакво реле което регулира какво налягане да прави компресора и релето се е преебало и не прави нужното налягане за да се вкл. перката-това беше неговото обяснение. Колата в момента е в Русе и утре ще ходя на този сервиз за който съм писал, но исках да попитам за мнения или други препоръки
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
Значи перката я дадохме на късо о почна да се върти, точно така "пресостат" ми казаха ама тоя майстор в рз не знаеше къде се намира и не искаше да базика излишно щеше да се консултира с някви от варна ама не може да ги намери,а един колега от моя курс ходи да си прави климата на бравото миналата седмица и той ми каза да отида в николово. Ти какво ще кажеш за този сервиз?
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
аз го имам точно същия проблем
климата бачка ама не тръгва перката
дадох я на кесо от датчика на радиатора и тръгва
та на4и казвате пресоста е проблема???
ако бачка така без перка дали няма да се сговняса???
аз сам я дал накъсо и с контакта тръгва и перката постоянно
тои без туи тея дни е голяма жега
климата бачка ама не тръгва перката
дадох я на кесо от датчика на радиатора и тръгва
та на4и казвате пресоста е проблема???
ако бачка така без перка дали няма да се сговняса???

аз сам я дал накъсо и с контакта тръгва и перката постоянно
тои без туи тея дни е голяма жега
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
Ами трябва да видиш колко често компресора включва, щото ако тоя пресостата бил прецакан компресора неможел да си направи необходимото налягане за да се вкл. перката (така ми го обясни майстора)
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
при мен по интересното е че перката не се вкл. а пак си духа студено на място, иначе колата ако се движи радиатора се обдухва и пак се охлажда фреона
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
BAI_DOBRI написа:при мен по интересното е че перката не се вкл. а пак си духа студено на място, иначе колата ако се движи радиатора се обдухва и пак се охлажда фреона
ми то и при мене е така
ама така може да се сговняса нещо
маи

- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
Ами както казах компресора често се вкл и изкл ( това не било добре, особено когато двг вдигне по-високи обороти) а другата опасност от НЕвключването на перката била,че фреона се сгорещява много и няма кой да го охлажда и така може да се пърсне от някъде системата
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
ре
Ами моят тъст има сервиз само за автоклиматици и не че ми е вече роднина и искам да му направя реклама но си разбира от работата. Повечето автокъщи в Русе минават през него преди да си оставят колите за продаване щото работи и евтино. А за този там дето са ти казали, познавам ги хората но не искам да коментирам за начина на работа, само ще загатна че напоследък били станали доста комерсиални.BAI_DOBRI написа:Ами както казах компресора често се вкл и изкл ( това не било добре, особено когато двг вдигне по-високи обороти) а другата опасност от НЕвключването на перката била,че фреона се сгорещява много и няма кой да го охлажда и така може да се пърсне от някъде системата
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
Re: ре
slavianko написа:Ами моят тъст има сервиз само за автоклиматици и не че ми е вече роднина и искам да му направя реклама но си разбира от работата. Повечето автокъщи в Русе минават през него преди да си оставят колите за продаване щото работи и евтино. А за този там дето са ти казали, познавам ги хората но не искам да коментирам за начина на работа, само ще загатна че напоследък били станали доста комерсиални.BAI_DOBRI написа:Ами както казах компресора често се вкл и изкл ( това не било добре, особено когато двг вдигне по-високи обороти) а другата опасност от НЕвключването на перката била,че фреона се сгорещява много и няма кой да го охлажда и така може да се пърсне от някъде системата
Къде се намира този сервиз? Аз като дойда с колата в Русе си я оставям на един паркинг до малкото кръгово на боулинга и там също има един сервиз за климатици-пазачите на паркинга ми ги похвалиха как работят т.е доста коли били направили
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2