?
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
?
абе колеги тъп въпрос ама ако можете да помогнете ще е екстра от къде се проверява маслото на скоростната кутия а тя е автоматична става въпрос за е34 комби tds благодаря предварително !!!
- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
От пробката за наливане на масло на скоростната кутия.Палиш ДВГ-то минаваш през всички предавки на място и оставяш на паркинг вмакваш се под колата с шестограм 17 и отвърташ ако потече масалце всичко е ок.
- Maverik
- младши ентусиаст
-
Пробката се намира на самата скоростна кутия трябва ти канал или подемник пробката е в задния край няма начин да не я видиш(тя е шестостен)А маслото наистина е червено(или поне докато е сравнително ново
)
Дано съм бил полезен

Дано съм бил полезен
- RaCeR_EmiNeM
- Потребител
-
Re: ?
!Значи ако съм те разбрал правилно искаш да си провериш нивото на маслото на скоростите.На автоматика имаш две щеки за масло,който се намират на стандартното място като на всяка кола-до колкоти си спомням боядисани в жълто и червено,една от двете ти е за скоростите ама вече съм забравил коя беше точно...Ple6ivia написа:абе колеги тъп въпрос ама ако можете да помогнете ще е екстра от къде се проверява маслото на скоростната кутия а тя е автоматична става въпрос за е34 комби tds благодаря предварително !!!

"Мъжете правят пари,но парите не правят мъже!"
- Maverik
- младши ентусиаст
-
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Само дето не казахте на човека че температурата на маслото трябва да е м/у 30 и 50 градуса и май патерицата трябва да е на неутрал а не на паркинг
А и ми е много чудно като изреди всички предавки на място кутията дали ще включи друга освен първа 

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Виж сега въпросната пробка се намира отдоло на кутията в задния ляв край няма начин да я объркаш.Ако си карал колата и е топла тя трябва да истине.Както писах температурата на маслото трябва да бъде от 30 до 50 градуса.Това го пише до самата пробка.Преди да отвиеш пробката калата трябва да е запалена и поставена в положение "N".Като развиваш пробката ако почне да протича масло я завърташ и значи нивото е наред.Ако не протече като я няма пробката се налива масло докато протече и се завърта.Ако не си сменял маслото е добре да го смениш заедно с филтъра.Така поне ще си сигорен че и маслото ти е ново и нивото ти е наред.Огледай за течове и ако има такива ги отстрани.С тези кутии шега небива.Кутията събира 6л. поне толкова може да се източи от нея без да се сваля.Това е дано сега ти е станало ясно всичко.
Успех!
Успех!
12 мнения
• Страница 1 от 1