info
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
info
имам опасение че някоя от бобините не ми работи.понякога колата се изтрелва отли4но и при около 100,110 разхода е 8,друг пат хи4 я няма и с тази скорост дава 10,11л. та мисалта ми е може ли някоя бобина някога да работи а друг пат не,при условие 4е промените стават с едно гориво без зареждане.помагаите
Газ,смyкач и ляв мигач
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
всичко е възможно, но трябва да си изцапаш ръцете
свали бобините, прегледай лулите а също и свещите.
Казваш по някой път само - причините може да са много - трудно е да се гадае от тук и никой няма да ти каже нещо съществено при това описание на проблема.
Някакви други симптоми като предърпване, давене, при студен, при топъл мотор, при рязко натискане на газта и т.н.

Казваш по някой път само - причините може да са много - трудно е да се гадае от тук и никой няма да ти каже нещо съществено при това описание на проблема.
Някакви други симптоми като предърпване, давене, при студен, при топъл мотор, при рязко натискане на газта и т.н.

- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
понякога сутрин като трагна и подам газ колата прекасва,друг пат докато не излезе от син. не 6те да ка4и пове4е от 2000об.това няква за6тита ли е не знам
Газ,смyкач и ляв мигач
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
MAGNAT написа:понякога сутрин като трагна и подам газ колата прекасва,друг пат докато не излезе от син. не 6те да ка4и пове4е от 2000об.това няква за6тита ли е не знам
не е защита приятел, това е богата смес

най-вероятно някоя бобина, лула на бобината е за смяна, свещи и/или "пикаеща/и" дюзи.
ауспуха би трябвало да ти е с черен нагар.

- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
да 4ерен е,лулите може ли да ги намотая с тиксо само да проверя дали ако има някаде пробоина и спре да прави мизерии да взема нови.как да разбера дали е бубина и ако е коя е.дали пак не е някои кабел
Газ,смyкач и ляв мигач
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
първо провери свещите - ако не си ги сменял - сменяй с NJK
прегледай лулуте - ако са нацепени или там където уплътняват на свеща са изядени - трябва да се сменят с нови - с тиксо не става 100%
след това като ти са наред свещите и лулите ако още има мизерий почваш да откачаш по 1 бобина от буксата - палиш и гледаш дали има разлика, ако няма бобината нихт арбайтен.
имаш и чистене на дюзите на ултразвук, изчисти и машинката за празния ход.
А газова уретба имаш ли ?
прегледай лулуте - ако са нацепени или там където уплътняват на свеща са изядени - трябва да се сменят с нови - с тиксо не става 100%
след това като ти са наред свещите и лулите ако още има мизерий почваш да откачаш по 1 бобина от буксата - палиш и гледаш дали има разлика, ако няма бобината нихт арбайтен.
имаш и чистене на дюзите на ултразвук, изчисти и машинката за празния ход.
А газова уретба имаш ли ?

- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
забравих да кажа 4е като я изпаржа по магистралата до 180 190,и покарам малко така след това за деня отпу6и и варви добре на другия ден пак к_р!
Газ,смyкач и ляв мигач
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
нямам газова и не искам да имам,в4ера бях в един сервиз и ме посаветваха да изклу4а акум да се из4истят гре6ките ако има такива,е направих го варви добре колата за сега но и преди да го направя се бе6е отпу6ила та незнам дали е из4езнал проблема,но сутрин като запаля колата трагвам на 1ва подавам постепенно газ и стигне ли 1800об спира да набира и се ма4и докато не настапя газта до долу и се отпу6ва,да добавя 4е когато нямам мощност на клима е немислимо да се кара не може хи4 да набира от място при потегляне да не говорим,когато е отпу6ила няма пб.все си мисля 4е е или от свещи или бобина.колата я взех преди година старите свещи бяха в багажника. новите бяха бош ама колко са бош не знам,до сега имам 15хил км и не знам дали са за смяна но 6е взема njk-te po 6 ли се продават или трябва да взема 2по4 щото бо6ките бяха така
Газ,смyкач и ляв мигач
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
MAGNAT написа:нямам газова и не искам да имам,в4ера бях в един сервиз и ме посаветваха да изклу4а акум да се из4истят гре6ките ако има такива,е направих го варви добре колата за сега но и преди да го направя се бе6е отпу6ила та незнам дали е из4езнал проблема,но сутрин като запаля колата трагвам на 1ва подавам постепенно газ и стигне ли 1800об спира да набира и се ма4и докато не настапя газта до долу и се отпу6ва,да добавя 4е когато нямам мощност на клима е немислимо да се кара не може хи4 да набира от място при потегляне да не говорим,когато е отпу6ила няма пб.все си мисля 4е е или от свещи или бобина.колата я взех преди година старите свещи бяха в багажника. новите бяха бош ама колко са бош не знам,до сега имам 15хил км и не знам дали са за смяна но 6е взема njk-te po 6 ли се продават или трябва да взема 2по4 щото бо6ките бяха така
Пич, Станчев ти каза- свещи, лули. Аз свещи на 15000 ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сменям, па ко ще и от злато да са ми, лулите ги виж една да има пукнато сменяш всички 6, щото после боли много кат се пробият бобинките.
Свеща е НЖК-вярвай. Бош мош не играят. Вземай по каталог и сичко ще е О.К.
Лули - Беру или Бреми. Не си играй с ментета за 2-3лв.разлика.
Хайде успех и пиши дали си оправил проблемчето

- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
аз 6е ги сменя но ако са свещи не трябва ли винаги да не работи добре а не веднаж е идеално друк пат не,не ми е за парите и от 100лв ше взема св. но само да се оправи пб.днес пробвах бобините една по една да ги отка4ам има промяна едвам осезаема но има при вси4ки,следователно работят,освем ако не отказват понякога само,ако вьобще може веднаж да работи друг пат не бобината.не знам дали си вьобразявам но ми се струва 4е като отка4а акум за 20мин и след това трагна колата се оправя,дали пак не се трупат някакви гре6ки.да отбележа 4е като няма мощ се губи и якия рев,а все едно слу6ам някоя 1,6 коли4ка.днес отивам да тарся нжк.вазду6ния филтар изглежда 4ист него на колко да го сменям,не сам пипал и бензиновия и тои е над 10к
Газ,смyкач и ляв мигач
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
ако караш на газ въздушния го сменяй макс на 7000км, бензиновия всяка година, провери да не са ти прокъсани лулите на бобините. свещи сменяй на 15000км.

12 мнения
• Страница 1 от 1