Hella vs Bosch ... Или къде е "усмивката" ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Hella vs Bosch ... Или къде е "усмивката" ?

Мнение от ивчо » 09 Яну 2014, 20:58

Малко терзания ... Вече си имам няколко комплекта фарове (4 с тези на колата) и само на Бошовите им светят т. нар. "усмивки" !
Не че кой знае какво значение има, или нещо колата не може да върви (тя си неможе по рождение :mhihi: ), ама ?
Гледах ги днес бошовите - амммм, освен ръждата дето ги е изяла малко външно, вътре лупите и самият рефлектор бяха в завидно добро състояние ! Леко матирали, но със сигурност по-добре от всичките стопени такива !
Таааа, загледах аз пластината дето "реже" светлината - на Hella-та е малко по-различна .. Ако махнем и това че е демонтируема лупата !
Bosch-a имат една малка готина "извивка" в края, дето прави една интересна резка от светлина !
Ама защо само на тия твари им свети оназ малка секция, дето свети пред колата ? Не успях да видя кой знае каква съществена разлика м/у отражателите и лупата, и Hella-та не свети отдолу ?!
Някой дали има идея защо ?
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525d

Re: Hella vs Bosch ... Или къде е "усмивката" ?

Мнение от black hawk » 11 Яну 2014, 21:13

Погледни от ниско към фаровете и ще видиш че свети усмивката и на Hella. И аз веднъж бях застанал срещу колата на запалени фарове и се чудя защо не свети "усмивката" но след като легнах на асфалта и погледнах към фаровете установих, че си свети просто се вижда като погледнеж от ниско. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Hella vs Bosch ... Или къде е "усмивката" ?

Мнение от cod-cdbp » 12 Яну 2014, 22:12

black hawk написа:Погледни от ниско към фаровете и ще видиш че свети усмивката и на Hella. И аз веднъж бях застанал срещу колата на запалени фарове и се чудя защо не свети "усмивката" но след като легнах на асфалта и погледнах към фаровете установих, че си свети просто се вижда като погледнеж от ниско. :mhihi:

Другият вариант е просто да се закрие усмивката и да се наблюдава петното на пътя.
Изображение

Назад към E34