сваляне на глава м50в20

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34

сваляне на глава м50в20

Мнение от metalium » 12 Ное 2013, 18:06

Колеги имам следния проблем.... Искам да свалч главата понеже на 6 целиндар ми изчезна конпресията и мисля че има счупен клапан... обаче немога да сваля веригата от изпускателния вал.... Има ли някакав начин да се свали веригата без да разбутвам центровката на валовете понеже не ми се дават сумати и пари по сервизи а и ги нямам.... Благодаря предварително на отзовалите се....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Re: сваляне на глава м50в20

Мнение от don't be » 12 Ное 2013, 18:51

Много лесно , колега . Бележеш веригата и зъбното колело с боя/ спрей и демонтираш няма нищо сложно и чудато . Ако ти е счупен клапана навярно си обесняваш какво ще срещнеш вътре :winky:
За милиони-няма закони.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 12 Ное 2013, 19:13

Това с бележенето е грешна практика. Ако някой преди това го е зацепил грешно или вече се е разтегнала веригата, а тя 100% е точно така, ще я зацепиш и после грешно. Има си методика за зацепване на тия двигатели и никъде нищо не се бележи :!:(е има един случай, ама той е за други валове). Иначе, за да извадиш веригата от зъбното колело трябва първо да демотираш обтегача на голяма верига, за да спре да я опъва и после да демонтираш тялото на масления обтегач на малката верига. Чак тогава ще имаш достатъчно място да извадиш колелото от веригата.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metalium » 12 Ное 2013, 19:14

колега това го направих ама вапроса е че главната верига междо коляновия вал и разпределителнич вал неможе да се откачи от зъбното колело на разпределителнич вал откъчил съм обтегача обаче не е достатачно хлабава да свалч...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metalium » 12 Ное 2013, 19:15

се свали*

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metalium » 12 Ное 2013, 19:28

Иначе, за да извадиш веригата от зъбното колело трябва първо да демотираш обтегача на голяма верига, за да спре да я опъва

Колега едно леко обяснение как се сваля тоя обтегач че за пръв път ми се налага да отварям такъв мотор

ентусиаст
Аватар

Мнение от maxpower » 12 Ное 2013, 19:32

Мисля, че това трябва да те ориентира достатъчно
Изображение
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metalium » 12 Ное 2013, 19:54

това съм го направил колега и смукателнич вал съм го свалил само изпускалтения ми остана ама веригата неможе да отпусне достатачно да я свалч от зъбното колело....

ентусиаст
Аватар

Мнение от maxpower » 12 Ное 2013, 20:00

Махни тогава и успокоителя на веригата, който е горе в главата. Позиция 12. Ако и тогава не можеш да свалиш колелото значи нещо не правиш както трябва,
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от насо е-36купе » 12 Ное 2013, 20:06

колега без да свалиш зъбното колело няма как да сеполучи

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 12 Ное 2013, 21:14

Издърпай зъбното колело с веригата напред и ще излезе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metalium » 13 Ное 2013, 0:05

вапроса е че не искъм да откачъм зъбното колео от вала поради пречината че всичко заминава на кино а нямам необходимото оборудване да и нагласч градосите после..... и всичко е белязано и искам просто да я отворя да сменя вапросния клапън и да я събера пак както си е била.... Колата я взех преди две години от италя и всичко и е сменено горе валовете,повдигачи и веригите са чисто нови и никаде нчма грам нагар колата е подържана много добре просто нещо се бъгяса самия конп и не удари изклучвателч както обикновено и прехвърли прекалено много оборотите и заради това се стигна до тук.... и клапанът не е на цяло счупен а само мъничко пърче от него явно просто е бил спукан....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metalium » 13 Ное 2013, 0:32

Добре да кажем че ги извадя тия колелета после като доиде време да и нагласям градосите какво правим ? при положение че нямам оборудването което ми трчбва да и наглася градосите и ъгъла на запалване ? :dunno:

Няма такова нещо като няма начин :banghead: Винаги има начин ако се наложи ще разглобявам всичко и в буквалния смисал ще откача тоя обтегач на веригата и пак ще го извадя тоя вал :ranting:

09.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от maxpower » 13 Ное 2013, 8:54

metalium написа:Добре да кажем че ги извадя тия колелета после като доиде време да и нагласям градосите какво правим ? при положение че нямам оборудването което ми трчбва да и наглася градосите и ъгъла на запалване ? :dunno:

Няма такова нещо като няма начин :banghead: Винаги има начин ако се наложи ще разглобявам всичко и в буквалния смисал ще откача тоя обтегач на веригата и пак ще го извадя тоя вал :ranting:

09.jpg

тцтцтц, ейй не сте добре, честно. Аз първоначално не разбрах, че искаш да махнеш веригата без да сваляш колелото. Не се излагай. Разглоби си я и като стане време за зацепване ми драсни ще ти пратя инструментите на заем преди да сте поломили нещо.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 13 Ное 2013, 17:56

Ти може да искаш много неща колега.Толкова ли е трудно да си го бележиш с нещо?

Следваща

Назад към E34