Вибрации на магистралата?
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 540i
- Мечтае да кара: Z4 M
Вибрации на магистралата?
През почивните дни реших да пътувам до Родопите. Колата миналия месец беше доста време в сервиза, но нещата които смених по окачването са: два предни долни носача, 2 биалетки, 2 тампона скоростна кутия и гумено каре. След смяната мина стенд. Преди да я вкарам в сервиза също ги имаше тези вибрации за който ще обясня след малко. Сложих зимните джанти с други гуми и пак има вибрации. На магистралата като я карам с под 100 км/ч почти не могат да се усетят. Като карам между 130-150 км/ч се усештат най - много. Когато карам с над 200 км/ч се усещат, но по слабо. Вибрациите се усещат в цялото купе и във волана. Не са много силно, но ги усещам и ме дразнят. В града като я карам не мога да ги усетя понеже асфалта не е толкова равен и гладък както на магистралата. Когато спирам рязко от по висока скорост примерно 120 до 140 км/ч се усеща много грубо тресене. Дисковете гледам са изтънели вече и имат ръбче. Чакам да се изхабят накладките и да ги сменя и дисковете. Когато колата я вдигна на крик и завъртя предна лява гума и тя се завърта и после се спира в диска все едно е крив. Възможно ли е вибрациите да са от дисковете? Ако са от дисковете защо има вибрации и в движение без да натискам спирачката?
Възможно ли е проблема да е в кардана или в нещо друго?
Когато карах на магистралата ми направи впечатление и още нещо.
Има моменти в които тези вибрации са постоянни, но има моменти в които в период от няколко секунди вибрациите се появявят и после изчезват.
Примерно за 4-5 секунди се усещат по силно вибрациите и после за 2-3 секунди изчезват на цяло или са прекалено слаби и почти не се усещат. И постоянно се редуват в такива интервали.
Споделяйте къде според вас е проблема?
Възможно ли е проблема да е в кардана или в нещо друго?
Когато карах на магистралата ми направи впечатление и още нещо.
Има моменти в които тези вибрации са постоянни, но има моменти в които в период от няколко секунди вибрациите се появявят и после изчезват.
Примерно за 4-5 секунди се усещат по силно вибрациите и после за 2-3 секунди изчезват на цяло или са прекалено слаби и почти не се усещат. И постоянно се редуват в такива интервали.
Споделяйте къде според вас е проблема?
Re: Вибрации на магистралата?
аз имам подобен проблем - скърца с оборотите на колелата понякога
и не мога да го хвана защо го прави
и вибрации има от 120-150
а иначе презумпцията, че на магистралата асфалта е гладък е грешна, там е толкова рошаво и вълнисто, че не е истина, или поне в частта ѝ откъм София...
а иначе презумпцията, че на магистралата асфалта е гладък е грешна, там е толкова рошаво и вълнисто, че не е истина, или поне в частта ѝ откъм София...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Хаос написа:аз имам подобен проблем - скърца с оборотите на колелата понякога
Колега я обясни за това скърцане от предницата ли идва?

- p01s0n
- младши ентусиаст
-
Еми мисля, че е от предницата, но не съм сигурен. Усеща се в цялото купе и във волана.
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
А тампоните на горните носачи в какво състояние са? На сервиз доверие да нямаш, пипни си нещата, че на тия им дреме на капата какво може да стане.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- p01s0n
- младши ентусиаст
-
Еми на 2 сервиза съм ходил и ми казаха, че друго няма за смяна. Единия път ги гледаха и с едни щанги ги бутаха ги проверяваха, а втория път я качиха на една машина дето почна да вибрира и да мести предните гуми.
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Ако се съмняваш за крив диск, погледни какво е износването на накладките.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- black hawk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525d
Здравейте колеги. И на моята имах подобен проблем. Тресеше над 120 до към 150 и после спираше оказаха се разбалансирани задни гуми. Тресеше на скорост над 90-100 оказа се разбит тампон на горен носач, както и кормилна щанга. Сега ми тресе при спиране, но само когато карам над 100 и ми се наложи по-рязко спиране. Според мен е крив диск защото като завъртя гумата и се чува, че закача на едно определено място, а и тресе само като натисна спирачката.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Гумите и джантите изправни ли са? Също така се сещам ако имаш втулки на джантите, ако са се скапали може да е от тях.
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
Изправни са да!
Смених и джантите и гумите и пак ги има тези вибрации.
Смених и джантите и гумите и пак ги има тези вибрации.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Сам си описал, че като завъртиш гумата се спира от диска в определена позиция, там търси проблема. Пък щом при спиране тресенето се задълбочава...Добре е да раздвижиш супортите на спирачните апарати.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
След като спира като в крив диск - залагам на това.
При мен тресенето се усещаше между 90-110 но бяха гуми. След като казваш че гумите са добре и джантите са изправни - смени дисковете и накладките и покарай малко да улегнат хубаво новите накладки към новите дискове.
След това ако пак тресе тръгваш пак по тампони.
както се казва от най- простото към най-сложното.
При мен тресенето се усещаше между 90-110 но бяха гуми. След като казваш че гумите са добре и джантите са изправни - смени дисковете и накладките и покарай малко да улегнат хубаво новите накладки към новите дискове.
След това ако пак тресе тръгваш пак по тампони.
както се казва от най- простото към най-сложното.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Колега, преди десетина години имах същият проблем - получава се вибрация, точно като дойде ред да спирам. А иначе - няма,, или е "половинчата" таз вибрация.,, накрая зех, че смених джантите, ама с нови - дето влизат толкова плътно в централният отвор, че ги набивам с крака, а гумите ги смених с нови. Та, около пет години изкарах с тях /Мишелин /мноо скъпи ми се видеха тогава/-летни/ ... без проблеми. Твоите грижи са от същото естество. Не е задължително да повярваш веднага, може да се помъчиш малко с други работи 

С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Много са кофти тия вибрации, защото може да са от сто неща. При мен симптомите бяха същите. Аз бях решил да оправям цялото окачване и купих 4 нови амортисьора и 4 пружини, предни биалетки, накрайници вътрешни и външни, след което вибрациите не изчезнаха. После изправях джанти и балансирах гуми и пак не изчезнаха. Накрая смених рейката и се оправи, а луфтове и течове нямаше!
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
Решил съм за сега нищо да не правя, че само миналия месец дадох близо 1000 лева за ремонти.
На пролет ще слагам нови джанти. Ще ги пратя в сервиз да ги видят обстойно за кривини и ще си сложа нови гуми, ако не се оправи и тогава ще сменя дискове и накладки и тогава, ако не се оправи ще я засиля в блатото
Март месец ще споделя, ако съм открил и решил проблема.
На пролет ще слагам нови джанти. Ще ги пратя в сервиз да ги видят обстойно за кривини и ще си сложа нови гуми, ако не се оправи и тогава ще сменя дискове и накладки и тогава, ако не се оправи ще я засиля в блатото

Март месец ще споделя, ако съм открил и решил проблема.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2