Въпрос за ГАЗТА!!!
Модератор: Технически модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Въпрос за ГАЗТА!!!
...Здравейте колеги....
Карам BMW 520i "90г. автоматик от 1 година, не издържам вече на този разход на бензин.Колата е прекрасна, мога да се похваля че това е 1-вата кола на която се качвам с удоволствие, а съм сменил около 10.
Интересува ме дали си заслужава да и слагам газ.За газов инжекцион не мога да инвестирам, дали е възможно да ме насочите към някой добър газаджия.Благодаря Ви предварително...
Карам BMW 520i "90г. автоматик от 1 година, не издържам вече на този разход на бензин.Колата е прекрасна, мога да се похваля че това е 1-вата кола на която се качвам с удоволствие, а съм сменил около 10.
Интересува ме дали си заслужава да и слагам газ.За газов инжекцион не мога да инвестирам, дали е възможно да ме насочите към някой добър газаджия.Благодаря Ви предварително...
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Re: Въпрос за ГАЗТА!!!
Да ти кажа честно най добре си е газов инжекцион. От две седмици съм го сложил. Никога не съм и предполагал че ще съм толкова доволен. Ако кажа че колата върви на газ толкова добре както и на бензин рискувам да ме опонират моментално. Въпреки това обаче заявявам с чиста съвест че не намирам никаква разлика. Предполагам твоята е с мотор М20 В20 нали? Баща ми има такава и кара на газ Вече 6 месеца откакто е купил колата. предните собственици са я карали също на газ. Предимствата няма смисъл да ги казвам на всички са известни. Недостатъците също не са малко обаче. Гърми поне два пъти месечно. Има две клапи от които да избива при подобен случай. Тази кола не е с пластмасови колектори така че няма опасност да стане голям фал. Но повярвай ми не е приятно да гръмне насред кръстовище в 18.00 Ще те сърбят задните части поне две седмици от това което ще чуеш. Но ако не ти пука както на бащами слизаш за 5 секунди оправяш палиш и си отново в матрицата.ChinaLord написа:...Здравейте колеги....
Но накрая да ти кажа и моето мнение:
Този мотор така или иначе не е от най динамичните и така или иначе не върви особено. Затова слагай я. Според няма да съжеляваш, Предполагам

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- slavianko
- старши ентусиаст
-
Но ако си с М50 изобщо не си го и помисляй даже. Или газов инжекцион или караш на 1.80лв. 

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
Ако си с М50 мотора забрави за обикновенно АГУ.По принцип има майстори които се правят на велики и монтират обик.АГУ-ва като слагат едни (гърмялки) или там както се казва обаче при първата по сериозна детонация ще си търсиш колектори а ти никак не са ефтини. За 6-ка газовият инжекцион е най доброто решение . Верно че е малко скъп (1850лв.)но разхода ти е почти като на бензин. На много места се предлага на изплащане при 20% първоначална вноска. Ако можеш да отделяш по 120- 130лв на месец не се чуди ами слагай.
Със стария мотор съм, и харчи 13-15 градско...не съм доволен вече, преди толкова му се радвах че не ми правеше впечатление...но дойде момента и ми идва малко нанагорно да и сипвам по 20лв. на ден.
Имал съм 3 коли на газ и нито една не вървеше нормално...не искам да му причинявам това на момчето...купих го от германското посолство с документи и фактури от производството му...НеВеРоЯтНа КоЛа!!!!
Имал съм 3 коли на газ и нито една не вървеше нормално...не искам да му причинявам това на момчето...купих го от германското посолство с документи и фактури от производството му...НеВеРоЯтНа КоЛа!!!!
- slavianko
- старши ентусиаст
-
Колега ако има такъв вариянт да я вземеш на исплащане не се чуди. Ако караш постоянно парите които ще дадеш за бензин в повече ще са почти толкова колкото и вноските ти. А аз ги платих наведнъж. Да се Е..... в Г.....ъChinaLord написа:Със стария мотор съм, и харчи 13-15 градско...не съм доволен вече, преди толкова му се радвах че не ми правеше впечатление...но дойде момента и ми идва малко нанагорно да и сипвам по 20лв. на ден.

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
ivoo
МнениеПуснато на: 16 Юни 2006, 23:34 Заглавие: Re: Въпрос за ГАЗТА!!!
Ако си с М50 мотора забрави за обикновенно АГУ.По принцип има майстори които се правят на велики и монтират обик.АГУ-ва като слагат едни (гърмялки) или там както се казва обаче при първата по сериозна детонация ще си търсиш колектори а ти никак не са ефтини. За 6-ка газовият инжекцион е най доброто решение . Верно че е малко скъп (1850лв.)но разхода ти е почти като на бензин. На много места се предлага на изплащане при 20% първоначална вноска. Ако можеш да отделяш по 120- 130лв на месец не се чуди ами слагай.
slavianko
МнениеПуснато на: 16 Юни 2006, 23:26 Заглавие: Re: Въпрос за ГАЗТА!!!
Но ако си с М50 изобщо не си го и помисляй даже. Или газов инжекцион или караш на 1.80лв. Sad

С м50 съм с проста уредба, две пружинни клапи на ПЛАСМАСОВИЯ колектор и една затваряща преди дебитомера. Разход злобно градско -17л.(в Търново трудно намирам мято за 4-та, така че ти смятай), нормално градско 14/15л., извън със средна 140-160 и клима -11, ако кротна 90-120 сварям до 8-9.
Ако щете ми вярвайте

Така че пич слагай и ги оставяй да ти дишат газения пушек

А, и на газ нямам прекъсвач и ходя до 240

Хайде със здраве

Хей пичове нищо лично, просто споделям опит.

За стария мотор няма проблеми да се сложи конвенционална газова уредба. Някой газови инжекции са неприложими за този мотор. Разхода на газ трябва да е до 20%+ от този на бензин.
На М50 съм виждал с очите си пръскати колекторите от детонация на газ. Газ-сервизите които държат на името си предупреждават клиентите си че М50 изисква "ГИ "поради рисковете и отказват да монтират обикновени уредби.
На М50 съм виждал с очите си пръскати колекторите от детонация на газ. Газ-сервизите които държат на името си предупреждават клиентите си че М50 изисква "ГИ "поради рисковете и отказват да монтират обикновени уредби.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
маречков написа:ivoo
slavianko
Но ако си с М50 изобщо не си го и помисляй даже. Или газов инжекцион или караш на 1.80лв. Sad
Пичове, май не сте подготвени А?
С м50 съм с проста уредба, две пружинни клапи на ПЛАСМАСОВИЯ колектор и една затваряща преди дебитомера. Разход злобно градско -17л.(в Търново трудно намирам мято за 4-та, така че ти смятай), нормално градско 14/15л., извън със средна 140-160 и клима -11, ако кротна 90-120 сварям до 8-9.
Ако щете ми вярвайте.
Така че пич слагай и ги оставяй да ти дишат газения пушек.
А, и на газ нямам прекъсвач и ходя до 240инак на 210 просто спирам.
Хайде със здраве![]()
Колега ако щеш вярвай и аз съм така с обикновенна газова на М50

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
за гаста нее краино лоша идея но се пак може и да ти похар4ва пове4е с нея заради автоматика дори и да си сложиш обикновена газова оредба не инжекциона имаи предвит 4е трябва да хвурлиш и малко пове4е пари4ки за нея като наи ве4е трябва максимално да я обезапасиш трябва ти оавтомати4ен клю4 за превклю4ване не ръ4ен температурен дат4ик които след като достигне определена температура тогава да позволява да превклю4и на гас което ще те предпазва от детонации ,другото което е трябва секи 6 мезеца да сменяш задължително свещи (тва нее проблем по 30 кинта екомплекта ) да пазиш кабелите 4е те ина4е са над 200 лева и да си слагаш дбавка кам маслото за около 8 лева беше д апредпазва мотора от исушаване
сега това което ти кавам е наи добрата подръжка ако изкаш да караш на гас но е жизнено важна за мотора ,можеш и да не ги правиш но които и каквото да ти каже 4е можеш без някои неща неги слушаи твае само да ти земат кинтите
твае савета от препатил 4век другото от тебе успех
сега това което ти кавам е наи добрата подръжка ако изкаш да караш на гас но е жизнено важна за мотора ,можеш и да не ги правиш но които и каквото да ти каже 4е можеш без някои неща неги слушаи твае само да ти земат кинтите
твае савета от препатил 4век другото от тебе успех

- slavianko
- старши ентусиаст
-
re
Колега аз щото не съм подготвен сигурно затова дадох 1800лв за ГИ. Що си мислиш че аз не исках да се оттърва с 400-500 за обикновенна. Просто си претеглих плюсовете и минусите и реших че ако искам да карам по евтино варианта този. Аз няма да играя на руска ролетка със собственият си автомобил. "Една година не гръмна може и тази да не гръмне" Карам BMW защото искам да съм сигурен и спокоен в него а не да тръгна на някъде и да се притеснявам дали ще гръмне няма ли. Ще се прибера ли със здрави колектори или със спрасканимаречков написа:ivoo
slavianko
Пичове, май не сте подготвени А?
Ако щете ми вярвайте.
Така че пич слагай и ги оставяй да ти дишат газения пушек.
А, и на газ нямам прекъсвач и ходя до 240инак на 210 просто спирам.
Хайде със здраве![]()
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
когато ти е хубава кихалката нема грижи, на мене ми е гърмяло 2 пъти и нема проблем. просто това са някакви митове дето ги слушате от хората.

42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3