циферблата на километража гасне?
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- petarv
- кандидат ентусиаст
-
циферблата на километража гасне?
значи като я запаля и свети нормално, след 15 сек. яркостта много се намалява и нищо не се вижда. От ляво на таблото има копче за увеличаване на осветлението на таблото и то не оказва влияние. Как да го направя да не намалява яркостта, да си остава така както е при палене?
10х
10х
живей живота си и карай BMW
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
да не е замърсен потенциометъра на това за яркостта ? аз съм го имал тоя проблем, но на друга марка. като ти изсветлее повърти малко копчето и го натисни наляво надясно - ако се оправи - от копчето е.

- petarv
- кандидат ентусиаст
-
къде е този потенциометър, значи като го запала и си свети много добре, това е всеки път, и след 15 сек. гасне, не угасва напълно, но трябва да се втренчиш и да не свети слънце и да си без слъчеви очила за да може да видиш нещо. Ако имаш предвид копчето за нуляване на дневните километри, не става щото съм го натискал доста и въртял понеже понякога не работи и не иска да ги занули...
ако имаш предвид копчето за осветлението на таблото, то ми е на макс, не съм го въртял, но ще пробвам, на мен ми се струва, че това е някаква настройка на компютъра, след като винаги след определен интервал гасне...
ако имаш предвид копчето за осветлението на таблото, то ми е на макс, не съм го въртял, но ще пробвам, на мен ми се струва, че това е някаква настройка на компютъра, след като винаги след определен интервал гасне...
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
имам предвид точно копчето за яркостта на осветлението на таблото,това което е в ляво от волана. виж вечерта като запалиш дали ти намалява и светлината по другите копчета на централната конзола. Ако е така - от копчето ще да е.

- petarv
- кандидат ентусиаст
-
значи цифрите на километража са дигитални, тоест изписват се на дисплея от течни кристали, не е механичен брояч и самите цифри светят и гаснат, т.е. не се осветяват от допълнително осветление. не е от копчетата щото ги въртях и натисках всичките.... а това копче от ляво за осветлението осветява целия дисплей но то е за да се виждат стрелките а не върши работа за електроните цифри
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
На старото ми 520 имах същия проблем само че само по някой път ми премигваше дисплея-гаснеше и тръгваше.Това мисля че не е от лампи и тем подобни а е от компа май щото на два пъти километража ми се връщаше сам от 200000 на 180000км. 

Здравейте,
аз имам същия проблем, сутрин когато е все още хладно всичко свети идеално...след 2-3 минути когато позагрее таблото или го напече слънцето лека полека почват да изчезват цифрите и така докато изчезнат напълно. Течният кристал си е заминал и доколкото знам няма оправия. Шефът ми на неговата кола е решил проблема като е презапоил на мястото на тези кристали други елементчета или жички. Не съм сигурен, ще те излъжа, ще го питам какво е точно. Голяма играчка е и е много пипкава работата, но пък става вечно след това.
аз имам същия проблем, сутрин когато е все още хладно всичко свети идеално...след 2-3 минути когато позагрее таблото или го напече слънцето лека полека почват да изчезват цифрите и така докато изчезнат напълно. Течният кристал си е заминал и доколкото знам няма оправия. Шефът ми на неговата кола е решил проблема като е презапоил на мястото на тези кристали други елементчета или жички. Не съм сигурен, ще те излъжа, ще го питам какво е точно. Голяма играчка е и е много пипкава работата, но пък става вечно след това.
- petarv
- кандидат ентусиаст
-
Значи при мен е също дигитално таблото и все пак в блокчето с кристалите отзад има две лампи за засветяване.Проблема при тези табла е че при внасяне на коли втора употреба тези които бъзикат километрите прецакват таблото и по точно този блок с кристалите.Имах същия проблем и след дълги мъки отидох в ДАРУ КАР.Оказа се че таблото се препрограмира защото и то трупало грешки и започва да се сбърква.За всяка кола таблото се програмирало индивидуално и струва 52 лв.Провери при тях как стоят нещата , не е толкова страшно.
10 мнения
• Страница 1 от 1