циферблата на километража гасне?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

циферблата на километража гасне?

Мнение от petarv » 03 Юни 2006, 12:04

значи като я запаля и свети нормално, след 15 сек. яркостта много се намалява и нищо не се вижда. От ляво на таблото има копче за увеличаване на осветлението на таблото и то не оказва влияние. Как да го направя да не намалява яркостта, да си остава така както е при палене?
10х
живей живота си и карай BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 04 Юни 2006, 19:26

да не е замърсен потенциометъра на това за яркостта ? аз съм го имал тоя проблем, но на друга марка. като ти изсветлее повърти малко копчето и го натисни наляво надясно - ако се оправи - от копчето е.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petarv » 04 Юни 2006, 20:38

къде е този потенциометър, значи като го запала и си свети много добре, това е всеки път, и след 15 сек. гасне, не угасва напълно, но трябва да се втренчиш и да не свети слънце и да си без слъчеви очила за да може да видиш нещо. Ако имаш предвид копчето за нуляване на дневните километри, не става щото съм го натискал доста и въртял понеже понякога не работи и не иска да ги занули...
ако имаш предвид копчето за осветлението на таблото, то ми е на макс, не съм го въртял, но ще пробвам, на мен ми се струва, че това е някаква настройка на компютъра, след като винаги след определен интервал гасне...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 04 Юни 2006, 21:12

имам предвид точно копчето за яркостта на осветлението на таблото,това което е в ляво от волана. виж вечерта като запалиш дали ти намалява и светлината по другите копчета на централната конзола. Ако е така - от копчето ще да е.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от sag9765 » 06 Юни 2006, 15:20

здравей колега
Провери си лампичките в таблото, защото точно на дисплея има две, едната засветява километража а другата засветява inspectiona.Тази която е за inspectiona угасва след определено време, а като свети засветява и километража.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petarv » 06 Юни 2006, 22:37

значи цифрите на километража са дигитални, тоест изписват се на дисплея от течни кристали, не е механичен брояч и самите цифри светят и гаснат, т.е. не се осветяват от допълнително осветление. не е от копчетата щото ги въртях и натисках всичките.... а това копче от ляво за осветлението осветява целия дисплей но то е за да се виждат стрелките а не върши работа за електроните цифри

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 07 Юни 2006, 8:01

На старото ми 520 имах същия проблем само че само по някой път ми премигваше дисплея-гаснеше и тръгваше.Това мисля че не е от лампи и тем подобни а е от компа май щото на два пъти километража ми се връщаше сам от 200000 на 180000км. :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alb » 07 Юни 2006, 9:40

Здравейте,
аз имам същия проблем, сутрин когато е все още хладно всичко свети идеално...след 2-3 минути когато позагрее таблото или го напече слънцето лека полека почват да изчезват цифрите и така докато изчезнат напълно. Течният кристал си е заминал и доколкото знам няма оправия. Шефът ми на неговата кола е решил проблема като е презапоил на мястото на тези кристали други елементчета или жички. Не съм сигурен, ще те излъжа, ще го питам какво е точно. Голяма играчка е и е много пипкава работата, но пък става вечно след това.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petarv » 07 Юни 2006, 22:18

и аз си мисля, че е от компа, препоръчайте някои сервиз

Потребител
Аватар

Мнение от sag9765 » 09 Юни 2006, 9:13

Значи при мен е също дигитално таблото и все пак в блокчето с кристалите отзад има две лампи за засветяване.Проблема при тези табла е че при внасяне на коли втора употреба тези които бъзикат километрите прецакват таблото и по точно този блок с кристалите.Имах същия проблем и след дълги мъки отидох в ДАРУ КАР.Оказа се че таблото се препрограмира защото и то трупало грешки и започва да се сбърква.За всяка кола таблото се програмирало индивидуално и струва 52 лв.Провери при тях как стоят нещата , не е толкова страшно.

Назад към E34