M20B20 газов проблем
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
M20B20 газов проблем
Колата е с обикновенна газова уредба - с плочка ...
Преди 5 дена на един десен завой след като превключвах м/у предавките, колата тръгна да гасне, а като изключих от скорост изгасна докато се движех с около 70 км/ч ... Спрях, запалих на бензин ... В бутилката имаше около 20+ литра газ ... Досипах докато изключи, и запалих ... И оттогава край ... Все едно някой ми смени двига ... Нестабилен ПХ, при движение се опитва да изгасне, на място след каране стрелката ходи на чертичката под 1000 оборота ... Преди седеше м/у нея и 1000 оборота ! Отвих малко винта на изпарителя (ел. Ловато) - никаква реакция ... При движение и изключване от скорост се опитва да гасне, и държи мнооого ниски обороти !
Клапата за ПХ е чистена, както и дросела ! Нищо не е пипано по колата, нито е сменяно !
Смених профилактично възд. филтър ! Газ има, и е заредена от друга газстанция, след като изгори всичките 30 литра !
Утре ще и сменя филтъра на газ клапана ! Тръбата зад фара си седи както си е и преди била !
От нищото колата се "развали", и това супер много ме изнервя !
Набира си добре, не се дави, не е кихала, при рязко отваряне на дросела не се замисля дори и студена !
Проблема е само при работа на газ !
Дали може някой да ме насочи към нещо, защото както ме ядосва с тия клапани, и колкото лесно се пуска обява - малко ми трябва ...
И ега ако не си взема ТДС, та ако ще с покривена глава и без радиатор !
Извинявам се ако темата не е в правилният раздел, обаче така за "чесън спортисти" не видях
Преди 5 дена на един десен завой след като превключвах м/у предавките, колата тръгна да гасне, а като изключих от скорост изгасна докато се движех с около 70 км/ч ... Спрях, запалих на бензин ... В бутилката имаше около 20+ литра газ ... Досипах докато изключи, и запалих ... И оттогава край ... Все едно някой ми смени двига ... Нестабилен ПХ, при движение се опитва да изгасне, на място след каране стрелката ходи на чертичката под 1000 оборота ... Преди седеше м/у нея и 1000 оборота ! Отвих малко винта на изпарителя (ел. Ловато) - никаква реакция ... При движение и изключване от скорост се опитва да гасне, и държи мнооого ниски обороти !
Клапата за ПХ е чистена, както и дросела ! Нищо не е пипано по колата, нито е сменяно !
Смених профилактично възд. филтър ! Газ има, и е заредена от друга газстанция, след като изгори всичките 30 литра !
Утре ще и сменя филтъра на газ клапана ! Тръбата зад фара си седи както си е и преди била !
От нищото колата се "развали", и това супер много ме изнервя !
Набира си добре, не се дави, не е кихала, при рязко отваряне на дросела не се замисля дори и студена !
Проблема е само при работа на газ !
Дали може някой да ме насочи към нещо, защото както ме ядосва с тия клапани, и колкото лесно се пуска обява - малко ми трябва ...
И ега ако не си взема ТДС, та ако ще с покривена глава и без радиатор !
Извинявам се ако темата не е в правилният раздел, обаче така за "чесън спортисти" не видях

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Re: M20B20 газов проблем
Много съм патил с АГУ.Имам пускани теми преди за проблеми свързани с газта.При един от тях имах подобни проблеми като нестабилен празен ход и почти изгасване по светофарите,което се оправи донякъде след смяна на въздушен филтър и настройка.След това последваха други ядове докато накрая смених изпрителя(преди година и половина) и от тогава проблеми няма.Ако изпрителя ти е стар или му смени мембраните или най-добре нов.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Еми щом е само на газ и на празен ход и след силно странично ускорение търси нещо по газовата да не се е разместило или откачило.Маркучи кабели тръби бутилка кихалка и други такива.Смяната на газовото филтърче ще елиминира част от проблемите наистина но няма да се оправи от него- при задръстен филтър страда режим ускорение а празния ход почти да средно положение на педала е нормален.По скоро изпарителя .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
ивчо написа:
И ега ако не си взема ТДС,
е айде де и щи кажем кво ше го правим

ТДС - Турбо Див Селянин
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
дърпа ти от някъде въздух....
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Амииии, стисках маншона, дърпах де що има въздушни връзки и разни вакуми - не ще бе, гадната и !
Пък няма ли това да повлияе на работата на бензин (пу пу - работи толкоз добре на бенз, та чак ме е яд че карам на чесън
)
Днес ще и огледам клапани и бла-бла !
Тъпият изпарител е със щампа 2011 - демек като гледам всичките неща по чесновата са оттогава !
Не ми пречи да го разглобя това ... Колко му е !
Просто останах като застрелян как ей така - буквално за 10 сек. си ева таковата ...
Вчера се ядосах и докато си работи колата, слезнах и си маркирах винта за сместа (този на изпарителя) и го въртях като луд... От едното крайно до другото крайно .... Положението сега е спокойно, но не мисля че това е "решението" ...
Ще споделя щом открия нещо !
Съмнява ме заради тъпата кихалка, проблема да е бил по от рано, а аз сега да го установявам (заяждаше и клапата в целият си ход)

Пък няма ли това да повлияе на работата на бензин (пу пу - работи толкоз добре на бенз, та чак ме е яд че карам на чесън

Днес ще и огледам клапани и бла-бла !
Тъпият изпарител е със щампа 2011 - демек като гледам всичките неща по чесновата са оттогава !
Не ми пречи да го разглобя това ... Колко му е !
Просто останах като застрелян как ей така - буквално за 10 сек. си ева таковата ...
Вчера се ядосах и докато си работи колата, слезнах и си маркирах винта за сместа (този на изпарителя) и го въртях като луд... От едното крайно до другото крайно .... Положението сега е спокойно, но не мисля че това е "решението" ...
Ще споделя щом открия нещо !
Съмнява ме заради тъпата кихалка, проблема да е бил по от рано, а аз сега да го установявам (заяждаше и клапата в целият си ход)

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Проверка за пропуски по интейка най лесно става с цигара - духа се дима през някой маркуч вътре.Другия начин е с бензин по скобите и ако се променат оборотите .....
Тва със цигара съм го пробвал действа
Аз за тва не ги харесвам тия конвенционалните изпарители понеже постоянно има нещо за човъркане по такъв изпарител.Според задръстване на въздушен газов/ филтър и спичане на мембраните на всеки 6-7 хил км се налага нещо да се завърти донастрои .
Тва със цигара съм го пробвал действа

Аз за тва не ги харесвам тия конвенционалните изпарители понеже постоянно има нещо за човъркане по такъв изпарител.Според задръстване на въздушен газов/ филтър и спичане на мембраните на всеки 6-7 хил км се налага нещо да се завърти донастрои .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Нищо им няма на изпарителите, на Е34-та му врътнах едни 30 х. км., сега на новата ми кола още 16 хил. км. Настройката се прави както трябва и повече не се е налагало да я променям. Няма какво да им се ръчка на тез изпарители.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Еммм след реглаж и набързо издухани едни 20+ литра чесън с обороти над 4000 все е нормално ...
Малко намирисва на г-ра от ауспуха, ама кой ти гледа ...

Малко намирисва на г-ра от ауспуха, ама кой ти гледа ...

9 мнения
• Страница 1 от 1