Проблем със ръчна скоростна кутия на 524 ТД

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем със ръчна скоростна кутия на 524 ТД

Мнение от staniani » 22 Апр 2013, 16:27

здравейте колеги, от скоро съм притежател на 524 тд със ръчна скоростна кутия. Снощи като се прибирах и паркирах пред блока включих на задна скорост и скоростна кутия остана зацепена на задна, не мога да я изключа. Лоста има голям луфт и мислех че е от луфта, но днес след като откачих щангата и се помъчих да преместя лоста на кутията не успях да го помръдна изобщо навътре навън, иначе се върти но има съвсем малък ход на завъртане. лоста на кутията е влезнал навътре почти докрай и ме навежда на мисълта че има нещо повредено по лостовия механизъм който превключва скоростите (мести зъбчатките вътре в кутията), защото кутията е зацепена на задна предавка, а самият лост е влезнал на вътре а аз си мисля че като е на задна трябва лоста да бъде навън. Много начини опитахме за да я освободим от скорост и не става, моля дайте съвет ако някой се е сблъсквал с такъв проблем.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Re: Проблем със ръчна скоростна кутия на 524 ТД

Мнение от alchohol » 22 Апр 2013, 20:08

Отвий страничната пробка на кутията и виж нивото на маслото. Ако е малко това може да е причина за повредата. Източи маслото и виж дали има стружки на долната пробка.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 24 Апр 2013, 21:21

не че нещо,но мойта кола е с мъртъв маховик,също така и съединител,а скоростната ми кутия чука вече 4-та година,за последно като отвихме пробката нищо не потече(преди 4 месеца) и си я порим кат гъба и още не е заварила.Сега да не ме нахулите,че съм вандал купил съм си всичко и другиден се сменя,но исках да видим ше мре или не,еми не мре :twisted:
ТДС - Турбо Див Селянин

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 24 Апр 2013, 21:25

Тая кутия е идиотоустойчива. То и аз съм я карал с малко масло, но все пак не трябва да се прекалява.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

Назад към E34