За или против ЕГР-а на ТДС

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

За или против ЕГР-а на ТДС

Мнение от Bavarishe » 12 Дек 2012, 22:38

След смяна на някой друг маркуч днес,установих,че ЕГР клапана ми е шунтиран.Майстора ми обича да ги запушва и без това,но аз не съм сигурен,че трябва.На Аудито ми беше запушен,но при ТДС-а е малко по различно.Та какво ще ме посъветвате и каква е тази тръба под всмукателя,към която влиза мъркучето от клапана на ЕГР-а.Колата не грее и пали четвърт топла и студена ако има значение някакво
ТДС - Турбо Див Селянин

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Re: За или против ЕГР-а на ТДС

Мнение от alchohol » 12 Дек 2012, 23:15

Аз съм за, но само ако клапана е читав. В противен случай, според мен само ще спъва колата. А за тръбата-то нали този клапан служи за връщане на част от изгорелите газове за повторно изгаряне.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 12 Дек 2012, 23:23

на по старите коли твърдо съм Против. В най добрия случай.. Чипваш компа и затапваш всички тъпотийки и си капитан.. В най лошия варянт Затапваш без чипване.Кола без ЕГР попринцип трудно загрява но това е при Е46 нагоре.
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 12 Дек 2012, 23:40

Аз съм за затапването му , три тдс-а и всичките са така . Тръбата за която питаш е вакум маркуч свръзка между вакум помпата и сервото на спирачките . Той захранва с вакум управлението на ЕГР и управлението на щорите на водния радиатор ( слагат се на коли произведени за по-студен климат) , ако имаш такива. Желателно е да затапиш и вакум маркуча към управлението на ЕГР да не щрака без нищо

Потребител
Аватар

Мнение от Naftalino » 12 Дек 2012, 23:45

На непълнолетен тдс не виждам с какво ще му помогнеш (моя фабрично си няма нито егр, нито катализатор) на околната среда още по-малко. Бих си сложил два егр и три катализатора, ако планетарния проблем би се решил с моите 5 литра нафта на седмица. Само че преди това да спрат от движение параходите, влаковете, камионите (ако ония въпросните "Мадари" могат да се наречат така) и прочие други агрегати, които изгарят на ден в пъти повече отколко целия форум заедно на петилетка, и нямат и помен от системи разни за контрол на изгорелите газове. То само ако си представиш една съпоставка човешка анатомия - автомобилна механика и чак лошо ще ти стане, а има доста общо според доктора от един виц :mrgreen: Аз още не съм вечерял, и затова не ми се ще... :) А и щом палиш перфектно винаги, горивната система и мотора като цяло би трябвало да са доста добре, т.е газове в нормите...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 13 Дек 2012, 21:32

значи си остава затапен.За съжаление днес вече паля трудно студен и топъл,защото ми е изпуснала една скоба на нафтопровода пред филтъра и е под АБС-а и Серовото :cry: Въздух и дизел са 2 лоши неща.Тия дни всички скоби нови и опръстени от БМВ,че не ми се занимава насред студа да паля с въртене
ТДС - Турбо Див Селянин

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 13 Дек 2012, 21:54

аз моя го шунтирах нямам никви ядове и като че ли върви малко по добре
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар

Мнение от biem_w » 14 Дек 2012, 0:03

golov_bg написа:аз моя го шунтирах нямам никви ядове и като че ли върви малко по добре

е как няма да върви по добре .... може ли веднъж изгорели газове да ги натиква обратно в мотора.. ::X за тва на тия печеки нетре да се пада под 3к оборота... аз имам едно е46 при мене с ебати проблема.... от икономично каране има 1cm нагар в ЕГР и в всмукателния колектор.. ама при тия неможе да се изолира... инъче до ся да е хванал див заек :Д

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 14 Дек 2012, 15:21

Не искам да засягам никой,на мен също по пътя на логиката ми се струва олигофренично това с тоя клапан ,но едва ли немеца инжинер е по смотан от нас.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 14 Дек 2012, 18:42

Иван Стоянов написа:Не искам да засягам никой,на мен също по пътя на логиката ми се струва олигофренично това с тоя клапан ,но едва ли немеца инжинер е по смотан от нас.

Прав си , но таз кола не е била допусната до производство само от инженери, а и те си имат началници , нали :mhihi: Пък и инженера има конкретно поставена задача и условия на които трябва да отговаря крайния продукт което в много случаи нас не ни касае :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от biem_w » 14 Дек 2012, 21:08

Иван Стоянов написа:Не искам да засягам никой,на мен също по пътя на логиката ми се струва олигофренично това с тоя клапан ,но едва ли немеца инжинер е по смотан от нас.

те не са по смотани ама в крайна сметка те не са създали коли Дето да карат по 500 000км без да се пипа нищо и нищо да не се чупи....

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 15 Дек 2012, 0:34

що д ане може да се изолира егр при Е46???
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар

Мнение от biem_w » 15 Дек 2012, 8:05

golov_bg написа:що д ане може да се изолира егр при Е46???

Може. Но по трудно загрява. И трябва да се махнат твърдите частици,да се чипне компа и тогава може да се махне... но невиждам смисъл при е46 да се маха ..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 15 Дек 2012, 16:28

biem_w написа:

те не са по смотани ама в крайна сметка те не са създали коли Дето да карат по 500 000км без да се пипа нищо и нищо да не се чупи....

Нещо не мога да ти проследя мисълта :conf:
Ако знаеш все пак кой пройзвежда такива МПС-та сподели че искам поне едно. :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от biem_w » 15 Дек 2012, 20:36

Иван Стоянов написа:
biem_w написа:

Нещо не мога да ти проследя мисълта :conf:
Ако знаеш все пак кой пройзвежда такива МПС-та сподели че искам поне едно. :D

нали тва пиша... тая ЕГР система не е вечна .. да не каже даже таван 300к км.

Следваща

Назад към E34