Долна/горна помпа съединител

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Долна/горна помпа съединител

Мнение от r3s1s74nc3 » 20 Ное 2012, 22:13

Опитвам се от известно време да си оправя съединителя . Незнам точното название , но е потънал , в смисъл много лесно се натиска . Свалих долната помпа , почистих я , всичко изглежда ОК при нея , гумичките са здрави , цилиндърчето прави вакум . Реших че е горната в такъв случай . Нея не я разглобих , направо сложих работеща от Е36 , и почнах да обезвъздушавам . Течноста ми е на макс почти , но педала на съединителя продължава да е мек . От никъде не тече течност и т.н. Като отвия пробката на долната помпа , се чува как излиза въздух , и от време на време фърчи някоя друга капка масло , но нищо кои знае какво . Та искам да попитам , някои има ли си понятие къде може да е проблема ?
Благодаря предварително !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F02 740Li & E34 525IX
Мечтае да кара: F90 M5

Re: Долна/горна помпа съединител

Мнение от venek » 30 Ное 2012, 12:21

На мен ми се струва че не си обезвъздушил както трябва

Потребител
Аватар

Мнение от Mrmr » 30 Ное 2012, 18:57

много интересно и при мен така??? някой да даде съвет!??!?!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 30 Ное 2012, 19:31

r3s1s74nc3 написа:Като отвия пробката на долната помпа , се чува как излиза въздух , и от време на време фърчи някоя друга капка масло , но нищо кои знае какво .

Я пак .... веднага една лампичка в главата трябва да ти светне ,че нищо не правиш с обезвъздушаването , поне така си го описал. Спре ли да излиза въздух от пробката за обезвъздушаване тогава ще ти се втвърди педала .

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 01 Дек 2012, 0:22

Как го правиш това обезвъздушаване? Хвани някой приятел да седне вътре, а ти влизай от долу (най-добре на канал). Слагаш едно маркуче на пробката за обезвъздушаване и го пъхаш в някакво шишенце, за да си събереш течността, пълниш казанчето до горе и действаш. Този който е вътре напомпва няколко пъти на съединителя, докато не се втвърди и задържа педала натиснат. Докато е натиснат ти отвиваш пробката отдолу и като спре да излиза въздух и/или спирана течност с мехурчета въздух завиваш пробката и чак тогава се отпуска педала. След това пак същата процедура и така, докато не започне да си действа съединителя и спре да излиза въздух от пробката. През 2-3 напомпвания следете нивото на течността в казанчето и доливайте, за да не дръпне пак въздух от горе. Успех :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от r3s1s74nc3 » 01 Дек 2012, 20:24

хаха вие сериозно ли :mhihi:
Знам как се обезвъздушава . Както и дае , при мен проблема се оказа , че колата беше вдигната много на една страна (от към шофьора , понеже нямам канал и да мога да имам по-голям достъп до долната помпа) . По този начин маслото в казанчето се накланя в противоположната страна на маркуча за съединителя , които влиза в казанчето . Въпреки че беше пълно до горе казанчето , пак не дърпаше помпата при помпане . Вдигнах я на другата страна и стана .

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 02 Дек 2012, 10:47

Извинявай, ако съм те обидил. Просто описаното от теб говореше за необезвъздушена система и след като написа, че си обезвъздушавал е логично да предположи човек, че нещо не е както трябва. За това се опитах да помогна и драснах няколко реда. Важното е, че си намерил проблема :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от r3s1s74nc3 » 02 Дек 2012, 14:13

daddy_ написа:Извинявай, ако съм те обидил. Просто описаното от теб говореше за необезвъздушена система и след като написа, че си обезвъздушавал е логично да предположи човек, че нещо не е както трябва. За това се опитах да помогна и драснах няколко реда. Важното е, че си намерил проблема :yes:

Не няма проблем , разбирам , нормално е да си помислиш че може там да е проблема :yes:

Само да добавя , че ако пак не става , е хубаво да си свалите казанчето и да го измиете , и евентуално с някаква помпа да надуете маркуча за съединителя , да видите дали е запушен , защото през годините може да е събрал някакви боклуци .

Потребител
Аватар

Мнение от ivo81 » 23 Авг 2013, 7:30

Здравейте. Аз имим проблем с един "измислен" майстор, който тварди, че горната помпа ми е за смяна, защото гуменото уплътнение е влязло навътре, вследствие на взет въздух, а не трябва да е така. Прав ли е човека, в смисъл да не се набутам да купя помпа а да е от друго. Защото обезвъздушаването не съм сигурен дали го прави правилно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от r3s1s74nc3 » 23 Авг 2013, 10:53

Горната и долната помпи имат обслужващи комплекти . Вземи един за горната (5-10 лв) и смени това уплътнение . Въпроса е , да не би самата помпа да има някакви наранявания вътре по цилиндърчето и да не може да прави хубаво вакуум .

Назад към E34