Съединител...Маховик...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Съединител...Маховик...

Мнение от His Shadow » 29 Мар 2006, 21:49

Момчета вече ми се реве направо смених целия съединител и пак като потеглям колата се друса като луда даже отзаде качили диферинциала подскача напрао имам чувството че ще се откачи не ме питайте как паркирам особено ако е леко нагорнище свички ми викат щом след като си сменил съединителя е маховик викам ок ама как след като тия коли струват по 4000-5000лв аз да хвърля 1200-1300лв за маховик пък и ги нямам парите де та въпоса ми е може ли тва нещо да се получи от неправилен монтаж или нещо подобно незнам казвам ви реве ми се който кача напрао се смеят хората карам уж хубава кола пък се друса кат за световно и като сменям скоростите едно такова ряско ги сменя изобщо много гадно абе незнам напрао е ужасно моля ви помагайте ми тоя маховик може ли да се ремонтира или нещо от сорта незнам напрао ви казвам вече реве ми се тая кола изключително трудно се кара вече нищо общо няма с колата от преди 3-4 месеца :( :( :( :( :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 29 Мар 2006, 22:07

Здраве да е
Приятелю само по спокоино я караи , всичко си има оправията.
НАпиши повечко какво си правил, преди да започне да друса , какво е пипано по колата сменяно, кои гоправи , даи просто повече подробности.
Едо е сигурно тъка не трябва да е, тъка че пиши, колкото повече се знае по добре е.
Good luck

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 29 Мар 2006, 22:18

ок значи:
преди година започна да вие аксиалния лагер до тогава отделянето си беше перфектно и при потегляне комфорта беше пълен град друсане или такива неща нямаше та преди около 2-3 месеца освен виенето на лагера започна и това неприятно друсане при потегляне или при паркиране и викам ай съединитела си е заминал та купих комплект притискател феродов диск и аксиален лагер отивам при едни квартални майсторчета и викат 60 кинта и ти го сменяме офертата беше с 30 лв под другите и викам айде става обаче като свалихме скоростната кутия се оказа че сичко вътре е оплескано с масло което е идвало от вече остарял семеринг на коляновия вал и е фърлял масло от там пък притискателя и феродото са оргинални в смисъл имат си не надписи а напрао БМВ изрязано по желязото в смисъл оргиналдъ дет са вика обаче феродовия диск износен на половина а притискателя в сравнение с новия никви видими разлики няма и той като нов ама викам айде аз тъй и тъй съй купил нови сменяйте пък и помислихме че тресенето е от маслото щото нали се хлъзга и няма хубаво зацепване но ко стана след смяната тва нещо намаля (клатенето) не изчезна напълно и ми викат тва е докат диска се пригодил точно и ето след 2-3 месеца тва най гадното клатене пак започна като потеглям се клати цялата кола и от към диференциала се 4уват ужасни звуци се едно ще се откачи и самото зацепване хич не е хубаво едно такова рязко е абе ужасно е да се кара в това състояние... :( :( :( и как ако е маховик се е износил толкова бързо след като колата е на 230 000км май май излизат че наистина сервизната книжка е била истинска колата е купена 99-та иначе е 89г

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: Съединител...Маховик...

Мнение от ivoo » 29 Мар 2006, 22:27

Колега незнам какво имаш предвид ;; смених целия съединител ;; обаче на 524 тд демферните пружини са на маховика а именно от тях зависи плавният ход на колата . Така че и целият в сълзи да си проблема ти няма да се реши .Нови наистина са много скъпи но можеш да намериш 2ра у -ба свестен . На мой приятел му го ремонтираха в НХК за 100лв и кара може би 700-800км .Притеснявай се повече че ще дойде ден в който изобщо няма да можеш да я караш

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 29 Мар 2006, 22:30

слагате комплект от м20 ;)
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 29 Мар 2006, 22:32

ами този ден май наближава :( :( :( а имено това щах да питам колко ми остава и изобщо защо са го мислили да е на маховика не може ли да се сменят по някакъв начин или нещо подобно незнам...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 29 Мар 2006, 22:33

Юзър написа:слагате комплект от м20 ;)

какво значи комплект от м20 :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 29 Мар 2006, 23:03

Юзър написа:слагате комплект от м20 ;)

Ами конуса с набиване ли как ? :D
Изображение

Летящия холандец
Аватар

Мнение от ///Явор » 29 Мар 2006, 23:10

яла ти покажа ;)
какво разбираш под "конуса"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 30 Мар 2006, 9:02

а ти от къде си дай малко повечко инфо лесно ли е колко пари ще ми излезе

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 05 Апр 2006, 3:20

mla86 написа:а ти от къде си дай малко повечко инфо лесно ли е колко пари ще ми излезе

На л.с. продължете евентуални договорки :!:

Георги Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gtsankov » 05 Апр 2006, 10:37

Като монтираш комплекта от М20 следва шум в скоростната кутия иначе няма проблем

Летящия холандец
Аватар

Мнение от ///Явор » 05 Апр 2006, 11:31

gtsankov написа:Като монтираш комплекта от М20 следва шум в скоростната кутия иначе няма проблем
явно,само при теб е така ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 05 Апр 2006, 18:38

Тъй значи проблема се оказа съвсем различен от първоначалните предположения.Оказа се че тресенето пак се е получило в следствие на теч на масло и омасляване на маховика и съответно всички чаркове по съединителя.Един тъп майстор ми я ремонтира и първоначално ми каза че теча е от семеринга на коляновия вал ок сленихме го (при положение че преди 3 месеца когато сменях съединителя пак го смених) и всичко уж ок но докато се прибеа и айде пак пътечка.Връщам се викам артик ко стана бе 30лв за семеринг и 70лв за ремонт и никва не я свърчи.А само да уточна че докато пак всичко се омасли потеглянето беше невероятно комфорта беше пълен изобщо не се усещаше че колата потегля с няколко думи неприятното тресене се изгуби напълно.И "майстора" ми вика ам от къде може да тече при тия думи направо издивях викам му ауе нали ти си майстора бе да му еба аз ако знаех щях сам да си я напрая и тоя пич ми вика абе зад семеринга имаше една капачка може от нея да е викам му незнам от кво е виж праай я щото до ся нищо не си напраел.Пак я разпарчоса и като свали капачката част от гарнитурата и си беше заминала оказа се че от там е теча.Викам му и ко ся 30 кинта ме набута и за семеринг той ам хън мън викам айде дано се оправи сглоби я запалихме я теча беше.Тоя ПЕД**** ми вика дай да опрайм сметката е тва беше върховно нестига че 30 кинта ме набута за семеринг ами и за неговата несъобразителност да погледне първо тая капачка ще ми иска 2-ри път пари за свалянето на скоростната кутия естествено не му дадох пари скарахме се набързо (до бой не се стигна малко остана де :mhihi: )тръгнах си колата отново започна да потегля перфектно както трябва да бъде и на задна тва тропане се изгуби абе както казах всико е било от омасляването.До тук добре но какво се получи бащата вчера си ходи до село и като я е напънал 150-160км/h и като се прибра в хасково теча пак се появи и естествено пак ми тресе.Върнах се при тоя "майстор" и му викам видя ли бе искаше ми пак пари а нищо не си направил.Аз повече при тоя няма да ида 100лв назад обаче при такива хамсалаци не мога да си остая колата да ми са учат на нея той извинявайте ама как може да поставя гарнитура с омаслените си ръце абе изобщо леш отсякъде както и да е в събота си отивам в голям сервиз оговрвна е работата като е готова ще пиша резултата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 05 Апр 2006, 19:08

За това Камор му е майката.Даваш малко повече пари,ама втори път не стъпваш там за същото нещо
Изображение

Следваща

Назад към E34