много кофти проблем с нафтомера

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

много кофти проблем с нафтомера

Мнение от halachev » 23 Мар 2006, 10:37

Здравейте карам 525 тдс имам следния проблем : стрелката на индикацията на нафтата на таблото си стои на 40 литра примерно , а нафтата свършва и аз си седя на пътя, после зареждам до горе стрелката мърда до край , след известни километри вярно от4итане стига до 60 литра примерно и си стои , а нафтата си свършва. Когато откача куплунга отзад си светва резервата и пада стрелката , някой би ли ми дал съвет от кво ще е , защото ми писна да ходя с туби в багажника

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 23 Мар 2006, 10:45

Виж нивомера в резервоара, може да е заседнал поплавъка в горните позиции.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от halachev » 23 Мар 2006, 11:17

На 2 дена го вадя за оглед , чистя го редовно , проблема остава , дали няма някаква памет в таблото дето не работи

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 23 Мар 2006, 12:20

Колега за съжалени е тва нема оправия.И при мен има подобен проблем.На сторото БМВ също го имах.Просто като се разрових из нета открих че някакъв диод или нещо такова в тоблото правил цялата мизерия.Иначе в резервоара всичко ти е О.К.Не пипай повече там да не прецакаш нещо.Ако сменяш табло гледай да е от 95-96г.кола или ново ама струва маса пара.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 23 Мар 2006, 12:29

dinozab написа:Колега за съжалени е тва нема оправия.И при мен има подобен проблем.На сторото БМВ също го имах.Просто като се разрових из нета открих че някакъв диод или нещо такова в тоблото правил цялата мизерия.Иначе в резервоара всичко ти е О.К.Не пипай повече там да не прецакаш нещо.Ако сменяш табло гледай да е от 95-96г.кола или ново ама струва маса пара.

Е па като е един диод, заслужава ли си заради него да смени цялото табло бе колега? :shock:
:arrow: halachev - закарай го на жичкаджия да ти просдледи трасето на кабелите до таблото, да види коя е платката и после да го смени тоя диод ако е изгорял и е от него. Цялата работа да ти излезне 20-30 лв., а иначе за ново (старо) табло, бая яко ще се ръснеш.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

Аватар

Мнение от dinozab » 23 Мар 2006, 12:45

Там е проблема че не е изгорял а дава грешно инфо и затова се сбъгясва цялата работа.Но ако стане да се смени незнам ако някой го направи успешно да пише.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от halachev » 23 Мар 2006, 12:51

къде четохте за този диод , аз сам ще си проследя веригата но ми трябва повече информация

Аватар

Мнение от dinozab » 23 Мар 2006, 12:55

Беше доста отдавна и не помня точно къде но ще потърся пак и ще ти дам инфо и дано да стане.

Назад към E34