Питане за 530i V8
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Boraka92
- Потребител
-
- Кара: '00 E39 530i
- Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия
Питане за 530i V8
Лятото мисля да си взимам кола. Моят случай е следният: Студент съм в Германия и съм се замислил за возило, че сегашното е меко казано мъка (Нисан Микра 1.3). Карането е предимно извънградско, а градското е в малък град, честичко ми се налага и да яхвам аутобана. Преди да се избъзикате с набора ми
да поясня, че от 15 годишен съм се качил на бащината Е34ка (91ва от първите М50) и до заминаването ми за Германия карах предимно нея. Отделно съм си имал кратко взимане даване с Е39 2.8 и много лачено Е36 2.8 (за съжаление автомат). Та съм хвърлил око на "малкия" V8 - задължително ръчка. В Германия има читави около 2000 евро. Знам, че разхода не му е силната страна, но иначе двигателя поне според мен за извънградско и аутобан е цар. Ще бъда много благодарен, ако някой сподели мнение за автомобила. Основния ми довод за модела е, че Е34 са легендарно здрави, а по-голям кеф от голям мотор за магистрала няма, а и обикновено колите с този мотор са добре оборудвани.

- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Re: Питане за 530i V8
Boraka92 написа:Лятото мисля да си взимам кола. Моят случай е следният: Студент съм в Германия и съм се замислил за возило, че сегашното е меко казано мъка (Нисан Микра 1.3). Карането е предимно извънградско, а градското е в малък град, честичко ми се налага и да яхвам аутобана. Преди да се избъзикате с набора мида поясня, че от 15 годишен съм се качил на бащината Е34ка (91ва от първите М50) и до заминаването ми за Германия карах предимно нея. Отделно съм си имал кратко взимане даване с Е39 2.8 и много лачено Е36 2.8 (за съжаление автомат). Та съм хвърлил око на "малкия" V8 - задължително ръчка. В Германия има читави около 2000 евро. Знам, че разхода не му е силната страна, но иначе двигателя поне според мен за извънградско и аутобан е цар. Ще бъда много благодарен, ако някой сподели мнение за автомобила. Основния ми довод за модела е, че Е34 са легендарно здрави, а по-голям кеф от голям мотор за магистрала няма, а и обикновено колите с този мотор са добре оборудвани.
540i автомат брат... земи си некоя такава,ще си бъдеш беден студент но поне ще караш кола на колите

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
И аз мисля, че 540 е по-добре. Разхода е същият, но мощността е "само" 68 к.с. повече 

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Че на 530 какво му има та толкова не го харесвате. Според мене не е лош мотор. Лично аз също предпочитам 3,0 с ръчка пред 4,0 с автомат
И по темата за разхода- не е същия, но е близък по стойности щото по тая логика 1,6 и 5,0 са с еднакъв разход
И по темата за разхода- не е същия, но е близък по стойности щото по тая логика 1,6 и 5,0 са с еднакъв разход

ATR-42/72
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
DLVasilev написа:Че на 530 какво му има та толкова не го харесвате. Според мене не е лош мотор. Лично аз също предпочитам 3,0 с ръчка пред 4,0 с автомат
аз пък предпочитам 4.0 ръчка пред 3.0 ръчка

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Манчев73 написа:DLVasilev написа:Че на 530 какво му има та толкова не го харесвате. Според мене не е лош мотор. Лично аз също предпочитам 3,0 с ръчка пред 4,0 с автомат
E ука вече няма как да не се съглася

Въпреки, на мене са ми непрактични тия мотори. Да го взема и да хвърлям като луд пари да му слушам само звука и да го настъпвам по дупките... не ми се вижда удачен вариант
2,0-ката ми върши чудесна работа паля, тръгвам, пристигам. Да тромава е, не е мотор със спортен дух, но като че ли вече ми мина мерака за спортното каране.

ATR-42/72
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
DLVasilev написа:Манчев73 написа:DLVasilev написа:Че на 530 какво му има та толкова не го харесвате. Според мене не е лош мотор. Лично аз също предпочитам 3,0 с ръчка пред 4,0 с автомат
E ука вече няма как да не се съглася![]()
Въпреки, на мене са ми непрактични тия мотори. Да го взема и да хвърлям като луд пари да му слушам само звука и да го настъпвам по дупките... не ми се вижда удачен вариант
2,0-ката ми върши чудесна работа паля, тръгвам, пристигам. Да тромава е, не е мотор със спортен дух, но като че ли вече ми мина мерака за спортното каране.
човека е в Германия,кви дупки?освен тези на източнонеразположените момичета.голема дума създадох в пиянството си

- Boraka92
- Потребител
-
То хубаво 540 ама 540ките специално Е34 с 6 скорости са адски редки и вече бият на цена към М5ца
А и ако ще е 540 по-добре Е39 4.4. Другият ми вариант е силна Е39ка или Е46, но читави 2.5 камо ли 3.0 (М54) са много пари за сега. За автомат и дума да не става, особено за архаичният в Е34 - бавен е, харчи поне 1л отгоре и обслужването е по-мъка. Пък и още съм на такива години, че ръчкането на скорости и натискането на съединител не ми пречат даже ми е по-кеф. Само като си спомня горката Е36ца 2.8 колко беше спъната с автомата направо ми се плаче язък за мотора 

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
Манчев73 написа:DLVasilev написа:Манчев73 написа:DLVasilev написа:Че на 530 какво му има та толкова не го харесвате. Според мене не е лош мотор. Лично аз също предпочитам 3,0 с ръчка пред 4,0 с автомат
E ука вече няма как да не се съглася![]()
човека е в Германия,кви дупки?освен тези на източнонеразположените момичета.голема дума създадох в пиянството си
Извинявам се за

Колега, не ме разбирай погрешно, но просто изказвам лично мнение, а не говоря автора на темата какво да направи. Иаз имам право на лично мнение и той има право да реши сам за себе си каква кола да кара

Boraka92 написа:То хубаво 540 ама 540ките специално Е34 с 6 скорости са адски редки и вече бият на цена към М5цаА и ако ще е 540 по-добре Е39 4.4. Другият ми вариант е силна Е39ка или Е46, но читави 2.5 камо ли 3.0 (М54) са много пари за сега. За автомат и дума да не става, особено за архаичният в Е34 - бавен е, харчи поне 1л отгоре и обслужването е по-мъка. Пък и още съм на такива години, че ръчкането на скорости и натискането на съединител не ми пречат даже ми е по-кеф. Само като си спомня горката Е36ца 2.8 колко беше спъната с автомата направо ми се плаче язък за мотора
Колега, ами Е38 4,4? Поне според мен е по-добрия вариант от Е39

ATR-42/72
- Boraka92
- Потребител
-
Ами чак за Е38 съм малко зелен според мен. Още ми е рано да мутрея със 7ца. Даже Е39ката 4.4 е някакъв оптимален вариант. Аз питам за Е34 530, защото все пак за около 2000 евро може да се намери добър екземпляр на около 200,000 км та даже и по-малко със сервизна книжка сиреч читава кола, която освен разхода няма други кусури. А специално за Е38 4.4 под 4000 евро става въпрос за издухани бардаци на по 300,000+ км със заварявани отзад четворни кюнци и черни стопове, с които обикновено са вилнели берлински дюнерджии - демек жална ти майка ако купиш такава кола дори и мотора да е във форма има толкова други работи по тия 7ци, които могат да изскочат и да ми разкажат играта, че не ми се мисли. За да бъда по-реален гледам въпросната Е34ка или Е46 и Е39 2.5 и 2.8, въпреки че още в София малко покарах Е39 2.8 и честно да си призная нищо особено не беше, не че е бавна колата, но очаквах повече да върви. Та затова питам ако някой колега кара Е34 3.0 V8 да сподели доволен ли е от колата, как е откъм поддръжка и вървене в сравнение с М50б25 примерно - по-конкретно има ли осезателна разлика откъм вървене и т.н.
Ми V8 си е. Навървя повече от 25-ца, ако това ти е на премисъл. Но лично мене не ме кефи идеята за бейби м60. 

- Boraka92
- Потребител
-
Е то ясно, че колкото повече толкова по-добре, но и по-големия мотор в Е34 върви и на повече пари. Пак казвам, че на автоматик на 300 хиляди км няма да се хвърлям, ако ще и 350 коня да е. Интересува ме читава кола, ако може в максимално оригинален вид, чиято цел е каране извънградско и магистрала. Не ми е за гъзария или дрифтене, ако беше такъв въпроса си знам схемата - наточена Е36ца със спортно окачване и жанти. Имам си пристрастия и впечатления за Е34 - хубава и стабилна кола с присъствие на пътя и ако е с правилния мотор и солидна доза кеф зад волана. Ако не някоя сравнително гледана Е39 2.8 или дал бог Е46 ама ще требе и малко пара допълнително. Все пак да не дразним модераторите с излишни приказки от сорта "ама не 3 литра земи 4.4 и направо скачай на Е38 и т.н." Извинявам се ако засегна някой, но все пак 218 коня са си добра мощност все с малко зор ще чукне 250 км/ч
(не че ми е това целта), по скоро да си крузвам лежерно със 180-200 и разни чичковци с пасати 2.0 тди комби да не ми светкат на поразия в лява лента.

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2