Захранване на подгряване и подуване.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Захранване на подгряване и подуване.

Мнение от LiTtLeRoCk » 29 Апр 2012, 15:24

Имам монтирано подгряване и подуване на седалките, но по кабела на купето, който ги захранва няма ток.
По схемата бушон №16 е за подгряването на седалките, но при мен в кутията липсва този бушон, но пък имам захранващ кабел в купето.Кабела е зелен с черна ивица и жълти пръстени.Проследих двата кабела захразнващи седалките, и се обединяват, в един зелен кабел с черна ивица, и спираловидна жълта ивица.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Re: Захранване на подгряване и подуване.

Мнение от DLVasilev » 29 Апр 2012, 17:37

Слезнах долу, понеже ми е разглобена колата и е достъпна за снимки и е със заводски подгрев и надуване на шоф. седалка, на другата е само с подгрев.
Ето малко снимки за обща информация и дано са от полза ;)
1.По спомен бушоните за подгрев и надуване са на комфорт модула(тези кафявите от снимката, но не съм сигурен за тях) ако не мога и една снимка на основната кутия с бушони да направя(ако е със същия мотор де)
та снимка:
Изображение
2. Буксата на дясната седалка:
Изображение
Изображение
3. На шофьорската седалка:
Изображение
Изображение
Ако и двамата сме с М50В20 мога и останалите бушони да снимам или нещо друго, което ще ти е от полза :yes:
Изображение
ATR-42/72

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 29 Апр 2012, 20:14

Интересното е, че този зелен кабел с черна ивица и жълти пръстени от който се разклоняват кабелите за захранване на подгрева и подуването на седалките, не отива към бушоните отзад, а напред към главната кутия.
Тези бушони отзад са за захранване на ел. механизмите, с тях проблеми нямам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 29 Апр 2012, 21:18

Koлега прав си, извинявай. Знаех че тия кафявите отзад имат нещо общо със седалките, но после видях че не са за подгрева. Бушона за подгрева и надуването както ти спомена по-горе, а и както си го пише на капака е 16-ти номер.
Прочетох също и че го нямаш този бушон. По спомен той би трябвало да е 30А. А ако сложиш този бушон там, предполагам има си пинове за него и първо премериш с мултицет дали изобщо идва ток до буксите, когато има бушон и колата е запалена.
Според мен така би трябвало да стане, освен ако някъде няма и реле за тази част от инсталацията, което да липсва.
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 30 Апр 2012, 10:41

Зелено/жълто/черно - на него идва + през бушон номер 30!

ПС: Ичка, видях ти красавицата "на часовника" събота вечерта... много стойка, браво!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 30 Апр 2012, 19:12

Ненко Вранков написа:Зелено/жълто/черно - на него идва + през бушон номер 30!

ПС: Ичка, видях ти красавицата "на часовника" събота вечерта... много стойка, браво!

Ще го проверя и него, ако ли не, ще му пусна захранване през реле, и ще си реша проблема.Ама викам си айде да не е така.

Мерси!Ти кви ги дирш у зарата бре?

Назад към E34