Проблем с оборотите
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с оборотите
колата е Е34 М40B18, държи много ниски обороти и на бензин и на газ. Интересното е че това го прави когато времето се затопли. Лятото беше така, зима го няма проблема, сега се затопли пак се появи. Някъде температурен датчик ли какво къде?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: Проблем с оборотите
що не минеш да я погледна, да опресня знанията за М40
Колега и аз имам проблем с оборотите, но във високи. На 150 км/ч седи в 6.600 оборота. Имам я от скоро и не смея да настъпя повече. Бензинова е 2000 кубика, 6 цилиндъра.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
thedeath написа:Колега и аз имам проблем с оборотите, но във високи. На 150 км/ч седи в 6.600 оборота. Имам я от скоро и не смея да настъпя повече. Бензинова е 2000 кубика, 6 цилиндъра.
А пета скорост включваш ли?

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
TheBoss написа:thedeath написа:Колега и аз имам проблем с оборотите, но във високи. На 150 км/ч седи в 6.600 оборота. Имам я от скоро и не смея да настъпя повече. Бензинова е 2000 кубика, 6 цилиндъра.
А пета скорост включваш ли?![]()
![]()
Aма и ти рано ставаш

Включвам да, то оставаше и да не включвам. Разхода си и е нормален. Възможно ли е да се бъзика оборотомера???
- TheBoss
- Полковника
-
На пета предавка оборотомерът и скоростомерът "вървят" успоредно. Т.е. където ти сочи стрелката на скоростомера, там е и на оборотомера. За да ти показва 6600 об/м би трябвало да си със скорост над 220(което е невъзможно за М50В20). Следователно един от двата уреда не показва коректно. Пусни си ГПС-а, закроти на 106 км(стандартно има разлика около 6-8%) и виж колко ти показва скоростомера. Трябва да е на 100км/ч. Оборотомерът трябва да е на около 2500. Ускори до 168-170 по ГПС, това трябва да е 160 по километраж. И обороти съответно ~5000. Възможно е да има отклонения в показанията, пиша по спомен. Но ще се ориентираш, стрелките са почти успоредни. Ако нещата не са както съм ги описал - търси проблем в таблото!!!

Ако на всяка тема за проблеми с оборотите събирах по 5ст до сега да съм събрал за 2ра 5ца 

- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
а да не му пързаля съединителя на колегата?
- TheBoss
- Полковника
-
Възможно е, ама нали се сещаш как ще засмърди след първите 500 метра. Аз за това се насочих към грешни показания на таблото. И понеже 6600 е малко над прекъсвача, а и 150 км се усеща като 150, а на прекъсвач трябва да е на над 200(но не повече от 217
) явно или оборотмерът е дал фира, или получава грешна информация.

- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
'Ба ли ма'а му при 150 км/ч на кой ще му замирише на прегоряло феродо

13 мнения
• Страница 1 от 1