детонация в М50Б20

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 740i e38
Мечтае да кара: samo BMW

детонация в М50Б20

Мнение от tuning441 » 24 Мар 2012, 15:31

здравеите колеги днес при запалване на загрял двигател М50Б20 получих детонация и бял пушек под капака(струва ми се че димеше при бушоните) и жабката веднага го изгасих и запалих отново само на бензин и започна да мени обороти стигна 1-2 пъти до мн ниски без да гасне и после се оправи.всико проверих (така мисля) дали работи и си работи без проблем :dunno: .Колата е 520 24в 150к. 94г.. с обикновенна газ и 6 кихалки не е инжекцион(копчето е с 3 положения:ляво само газ,средно авто прехвърляне веднага,дясно само бензин) ,сменено наскоро двигателно масло БМВ 10 на 40 и задни дискове и накладки с нов датчик,но без индикация на таблото (както и от стария нз дали има нещо общо ) , преди време ми изгасна и няколко пъти въртях да запали и запали с натискане на педала държеше ниски обороти и изгасна после запали изфорсира се и все едно нищо не е станало :dunno: .Моля някой да помогне защото наскоро съм си збъднал една мечта да карам БМВ и искам да е изрядно благодаря предварително.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525 E34
Мечтае да кара: Сувалка

Re: детонация в М50Б20

Мнение от mim4o » 25 Мар 2012, 13:02

колега детонация от ауспуха или от мотора се чу?ако е от мотора значи имаш някъде проблем с тоците,ако е от ауспуха значи малко по богата смес...а това с оборотите може да се нуждае от настройка на изпарителя,или да е заминал изпарителя.

Потребител
Аватар

Мнение от tuning441 » 25 Мар 2012, 19:20

от мотора,а каде може да е проблема защото всичко си работи както беше и преди.има ли вариянт да е била запушена кихалка и да се е отпушила по този начин ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mim4o » 26 Мар 2012, 0:58

тя кихалката е точно за това...ако детонира да не си намериш всмукателния колектор на парчета...проблема най вероятно е от тоците някъде...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 26 Мар 2012, 6:30

Лули или бубина :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tuning441 » 26 Мар 2012, 19:32

///MILEN написа:Лули или бубина :yes:

ако е нещо такова няма ли нещо да не работи както трябва защото и днес я пробвах с/у един голф :lol: и си го задминах без проблем даже на газ 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///MILEN » 27 Мар 2012, 6:52

Ако е лула се усеща само на ниски и при рязко подаване на газ :yes: Във високите почти не се усеща
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mim4o » 27 Мар 2012, 12:39

Съгласен съм с колегата. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от tuning441 » 27 Мар 2012, 21:31

а като пари нещо ? има ли нещо общо с басненето преди време ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 30 Мар 2012, 7:55

Само мен ли ме притеснява пушека откъм бушоните и кутията на компютъра?
Колкото до гърменето на газ - проблем по запалителната система, проблем с изпарителя ( или и двете)... и не я смачквай толкова рязко на газ.. по-плавно й подавай газ.ако търсиш тяга, поне го прави на бензин.

Потребител
Аватар
Кара: E46 2000
Мечтае да кара: M
Детайли за колата: E46 318 118КС 00' - ГИ

Мнение от Zero_Mercy » 31 Мар 2012, 19:18

С риск да се изкажа глупаво, като човек със същия двигател на обикновена газ, едни газаджий наскоро ми казаха че на тия двигатели въобще не трябва да се слага обикновена газ а само инжекционна такава, също имам детонаций
понякога но ми казаха че това не може да се оправи, до колко може да се вярва на тия газаджий е отделен въпрос, факт е обаче че за ДВГ с инжекцион си трябва АГУ инжекцион.

Потребител
Аватар

Мнение от tuning441 » 31 Мар 2012, 21:39

Нз дали е от това но днеска при прехвурляне на газ даде на късо от копчетата.Сега си работи добре но ще го погледна и ще пиша.А за колегата Zero_Mercy правилно са ти казали тези газаджий наистина за тоя двигател не трябва да е такава ГУ но аз още не съм стигнал дотам.Ако сичко си е наред по колата ще си сложа ГИ. :driving:
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 01 Апр 2012, 10:50

Zero_Mercy написа:С риск да се изкажа глупаво, като човек със същия двигател на обикновена газ, едни газаджий наскоро ми казаха че на тия двигатели въобще не трябва да се слага обикновена газ а само инжекционна такава, също имам детонаций
понякога но ми казаха че това не може да се оправи, до колко може да се вярва на тия газаджий е отделен въпрос, ...

Колега, отговорил си си сам на въпроса. Естествено, че ще предпочетат да ти сложат ГИ. Хем за тях е по-лесно, хем ти взимат повече пари. Лично от моя скромен опит с обикновените газови уредби(10 год. на москве и 6 год. на Е34) съм се убедил в едно: трябва всичко по колата да ти е наред и няма гърмежи, няма шумежи! Специално за обикновената газова уредба - оставете майсторът да ви я нагласи по неговите си данни(обикновено я удушават до последно, а от там идват и гърмежите), а като си тръгнете, пуснете малко повечко газ. И няма да ви гърми. ДА, няма да гори 8/100 но пък няма да се чуе гръм. Аз преди време сам си я бях нагласил и години колата не се "обади". Сега, след смяната на мембраната(отново благодаря на Мишо за помощта) трябва малко да се бутне, защото погорява повечко и пригърмява при висока предавка, ниска скорост и рязко натискане на педала. Ама няма кой да намери 1 час свободно време. :oops:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///MILEN » 02 Апр 2012, 6:49

TheBoss написа:
Zero_Mercy написа:С риск да се изкажа глупаво, като човек със същия двигател на обикновена газ, едни газаджий наскоро ми казаха че на тия двигатели въобще не трябва да се слага обикновена газ а само инжекционна такава, също имам детонаций
понякога но ми казаха че това не може да се оправи, до колко може да се вярва на тия газаджий е отделен въпрос, ...

Колега, отговорил си си сам на въпроса. Естествено, че ще предпочетат да ти сложат ГИ. Хем за тях е по-лесно, хем ти взимат повече пари. Лично от моя скромен опит с обикновените газови уредби(10 год. на москве и 6 год. на Е34) съм се убедил в едно: трябва всичко по колата да ти е наред и няма гърмежи, няма шумежи! Специално за обикновената газова уредба - оставете майсторът да ви я нагласи по неговите си данни(обикновено я удушават до последно, а от там идват и гърмежите), а като си тръгнете, пуснете малко повечко газ. И няма да ви гърми. ДА, няма да гори 8/100 но пък няма да се чуе гръм. Аз преди време сам си я бях нагласил и години колата не се "обади". Сега, след смяната на мембраната(отново благодаря на Мишо за помощта) трябва малко да се бутне, защото погорява повечко и пригърмява при висока предавка, ниска скорост и рязко натискане на педала. Ама няма кой да намери 1 час свободно време. :oops:

:yes: :yes: :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tuning441 » 08 Апр 2012, 21:04

Колеги днес погледнах ключето наистина дава на късо обаче се оказа лош монтаж на газовата.При двигателя кабелите за газта минават под пластмасата на чистачките (кадето се оттича водата) и просто не беше затворена изолацията на кабелите :ranting: и по нея та чак до копчетата и от там идва проблема с даването на късо надявам се и от там да са другите проблеми.Но намерих под кората в ляво до педалите доста гнезда за букси и стърчащи букси и някакво малко копче което незнам за какво е някои има ли представа :dunno: дали е за рестарт на компа или нещо друго и за какво другите неща ще се постарая утре да карча и снимки
Изображение

Назад към E34