Прецакано виско?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Прецакано виско?

Мнение от MaxMeyer » 23 Мар 2012, 17:14

Днес при пускане на климатика стрелката замина чак в червеното и ми пречерня.... :puke:
Мисля че не ми работи виското защото при загряла кола не фучи като преди и мога да го спра с руло от вестник....
Но преди година и нещо(15 000км) купих ново виско Sachs,нова водна помпа GK с метални лопатки,нов термостат Whaler,
промих системата и сложих антифриз Mobil.Защо толкова бързо се прецака виското?Може ли да е нещо друго?В супер
неподходящ момент се случи това пък и бях спокоен за охладителната система....хич не го очаквах.Чудя се какво да правя?
Дали да мисля ел перка вместо виско?То ако на всеки 15 000 се прецаква... :dunno: Ако купя евтино измислена марка...?
М/у другото като купих Sachs-а махнах оригиналното което не зацепваше.Но после като се вгледах имаше супер много кал и мизерия
под биметалната пластина на оригиналното Behr.Та измих си го аз и стана като ново и съм го съхранил вертиалко.Има ли вариант да работи ако го пробвам?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Прецакано виско?

Мнение от vladobate » 23 Мар 2012, 19:31

Не бързай да обвиняваш виското , то задейства от температура , а тя идва от радиатора , ако там не е топло няма как да зацепи . Демек може да имаш друг проблем който да не позволява да циркулира добре антифриза и така няма гореща струя от радиатора , провери си долния мъркуч горещ ли е при повечко каране , ако не термостата си е консуматив знаеш или водна помпа нещо .

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 23 Мар 2012, 20:32

И двата маркуча са горещи.Радиатора е еднакво топъл почти навсякъде.Само в горен десен ъгъл е малко по хладък.
Но то и преди си беше така.А водната помпа и термостата са сменени пред 15 000км заедно с виското...
М/у другото много ли антифриз изтичаше при махане на капака на термостата че не помня?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 23 Мар 2012, 20:33

Колега- "ново" виско- само от Германия. Моето сега е такова, вече е на 4-5 години и работи та се къса, както казваме ние. Та, тва че пише нещо на него, не значи, че е същото.

Не знам вече кое не е менте, за сигурно имам само тва, де е купено от майната си, от специализиран магазин. Преди да правиш каквото и да било по колата, пробвай с друго, де не е купено от тука .
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 23 Мар 2012, 20:41

Е то май няма от къде да го намеря за проба.Пък и колега с Е34 520 М50 май нямаме от Плевен да ги сменим за 5 мин....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 23 Мар 2012, 20:43

Кат имаш муфа,махаи пластината и бутончето под нея.Залепваш нещо връз зелената гумичка,да не изтече силикона ,качваш и фучиш колкот немои ти събра акъла :mhihi:
Разбира се с цел локализиране на проблема.Но идват летни времна и лично аз си карам с такава муфа ,съхраняване из железата на двора.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 23 Мар 2012, 23:29

Пресиян Василев написа:Кат имаш муфа,махаи пластината и бутончето под нея.Залепваш нещо връз зелената гумичка,да не изтече силикона ,качваш и фучиш колкот немои ти събра акъла :mhihi:
Разбира се с цел локализиране на проблема.Но идват летни времна и лично аз си карам с такава муфа ,съхраняване из железата на двора.

Така ли става хавата бре , ми то лесно за кво ги заварят тогава . Аз мисля една темичка с такива тарикатлъци да напраим и после на швабос да им ги поднесем лично ..... а-а-а тва не е добра идея , в затвора ще ни вкарат :mhihi: . Ами поне по емайл да м пуснем и после изнудване до дупка да пращат по десетина бмв-та госишно към бг в противен случай продължаваме с нововъведенията :mhihi: . Ами добре де от Германия как да си поръчаме има ли вариант и да излезе прилично кат цена или двете възможности се бият едно друго , че и мен ми е на главата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 24 Мар 2012, 7:22

Ако под "прилично като цена" имаш в предвид до 150 лева, няма как ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 24 Мар 2012, 21:20

Днес останових че виското работи.Давах малко газ извънградско 15км и като спрях колата,виското работеше.После я оставих да се охлади час два и като запалих на студена кола не работеше.Демек явно термостата не дава на радиатора да се загрее за да активира виското когато трябва.Надявам се само да не е запушен радиатор.Когато по рано беше хубаво загряла и виското фучеше радиатора беше топъл навсякъде.Ако е запушен има ли лек освен нов?
Първо ще сменя термостат и ако не се оправи значи е радиатор...?Ще метна едно око и на водната помпа да съм сигурен че не е от нея...
М/у другото забелязах че загрява като пусна климатроника някакви идеи защо?(освен че пуска компресора и товари)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 24 Мар 2012, 21:45

Ще купиш една нова кола сега , нал разкара седалките :mhihi:
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 24 Мар 2012, 22:29

М/у другото забелязах че загрява като пусна климатроника някакви идеи защо?(освен че пуска компресора и товари)

нали пред водният радиатор е този за климатика и вътре като духа хладно ,отвън отива топлият фрион....

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 24 Мар 2012, 22:33

JIKI_RACER написа:Ще купиш една нова кола сега , нал разкара седалките :mhihi:

Аааа аз от колата не се отказвам като теб :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 25 Мар 2012, 2:36

MaxMeyer написа:
JIKI_RACER написа:Ще купиш една нова кола сега , нал разкара седалките :mhihi:

Аааа аз от колата не се отказвам като теб :mhihi:

дойде ли някой с торбата с парите , я давам , хич и не страдам .ама торбата вече е трябва д ае голяма.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 25 Мар 2012, 10:15

MaxMeyer написа:М/у другото много ли антифриз изтичаше при махане на капака на термостата че не помня?

Това съмнение за количеството охладителна течност, която би могло да ти липсва ли е? :mhihi: Да не е да не достигат 1-2 литра, пък да се чудиш що загрява. Аз така бях, но набързо ми се изясни ситуацията, когато започнах да доливам и се оказа, че 1.5л. липсват, а в разширителния съд течността беше 10ина см. под чертата, което определено не е 1.5л. И си карам аз спокойно... Но при мен започна да грее съвсем леко, и я хванах навреме.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 25 Мар 2012, 10:21

Колега,ако наистина имаш съмнения за виското и искаш да пробваш с ново а не ти се брои шапка пари,отиваш в първия магазин за части и купуваш виско за Форд Транзит,супер евтино е,а има същите показатели температурни като на ТДС-а,незнам обаче,не погледнах твоята дали е бензин,че ако е-нема ти съвпаднат дупките,иначе съм сравнявал за ТДС и за Транзит на една и съща марка бяха дори с едни и същи показатели за ТДС-ката ми искаха 220 лв,а за транзитовото-75.Щом е за проверка-сещаш се кое ще ти е по-изгодно!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

Следваща

Назад към E34