M50b20 Проблем

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 2000
Мечтае да кара: M
Детайли за колата: E46 318 118КС 00' - ГИ

M50b20 Проблем

Мнение от Zero_Mercy » 22 Мар 2012, 0:50

Проблема ми е следния : след като сам си настройвах газовата уредба, получих детонация и двигателят угасна след около 10-15 мин въртене запали, паркирах колата и след около 10 час я запалих след не повече от 5 км отново детонация
и загасване, когато дойдоха да ме дърпат на въже при дърпане запали от раз но като пуснах газта изгасна после пак пробвах но след като запалих прехвърлих на газ и там вече си държеше обороти сама, но след няколко минути работа пак гаснеше, не знам дали наистина има връзка, но все гаснеше (на газ) когато спирахме, мисля че е това.
Особености :1 Дебитомера е за смяна на бензин не държи обороти и няма мощност докато не загрее после се оправя.
:2 Газовата уредба както ми казаха не е за този двигател понеже не е газов инжекцион отделно едни газаджий ми казаха че не е инсталирана както трябва така я купих и така я карам почти година, настройка правих защото нямаше сила да върви на газ.
:3 Уредбата пали само на бензин и след това прехвърлям на газ, след 2500 оборота.
Надявам се бях изчерпателен и ясен :) , поздрави!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Re: M50b20 Проблем

Мнение от bat_gosho » 22 Мар 2012, 8:17

Колега от толкова детонации няма как да пали и върви нормално колата.Прегледай си всички маркучи около колектора и самия колектор,защото 100% имаш пробив и ти смуче въздух от някъде.И разбери защо ти гърми толкова често,при изрядно поставено агу гърмежите са изключитело рядко явление :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 22 Мар 2012, 12:36

Колкото и тъпо да прозвучи, инвестирай в един газов инжекцион, ако е читава колата.

Доста хора тук карат на газ, включително и аз за момента, но каквото и да ти приказват "факирите" на тема газ- козата си иска пръч. Пак мое.., ама си иска нейното.
За гасненето, предполагам смуче въздух. А колкото и тривиално да звучи- свещи сменял ли си, от кога започна да пука дзвера- веднага след намесата ти или и преди това е давал наченки?
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 22 Мар 2012, 15:33

pepitoooooooooo написа:Колкото и тъпо да прозвучи, инвестирай в един газов инжекцион, ако е читава колата.

Доста хора тук карат на газ, включително и аз за момента, но каквото и да ти приказват "факирите" на тема газ- козата си иска пръч. Пак мое.., ама си иска нейното.
За гасненето, предполагам смуче въздух. А колкото и тривиално да звучи- свещи сменял ли си, от кога започна да пука дзвера- веднага след намесата ти или и преди това е давал наченки?

1200 лв кой ще инвестира за е34 90та?

Няма кво да се пише тука , трябва д се види от човек който вижда .Той човека ако ги разбираше немаше да пише тука.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Потребител
Аватар

Мнение от Zero_Mercy » 22 Мар 2012, 20:31

Свещите не съм сменял, каня се да си купя иридиеви, че били хубави за газ, а детонаций имаше и преди от време на време, но чак след намесата ми спря да пали, днес пробвах да запаля но пак не поиска. ще пробвам сега да сипя бензин и да пробвам пак, макар че преди не повече от седмица сипах за 30лв пък го ползвам само за палене, а ако смуче въздух откъде може да става това, при положение че предполагам детонацията е причината, къде да търся ми е идеята за дупка или сцепено, някъде по колектора ли ?! :(

П.С. Всъщност смятам да сложа инжекцион понеже ми изпадна един изпарител за инжекцион и от Фобос казаха че ще ми направят монтажа за 600 лв плюс окабеляване и компютър, но и тях трябва да събера.

Потребител
Аватар

Мнение от Zero_Mercy » 24 Мар 2012, 12:23

Проблема е решен, оказа се, че било холов датчик :)

Назад към E34