Вентилатор на парното

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Вентилатор на парното

Мнение от ivan_4ooo » 07 Мар 2012, 23:57

Здравейте!Та значи старателно прерових в търсачката,но не намерих това което ме интересува.Имам Е34 тдс 93 г комби с климатик.Проблемът е следният-вентилаторът си работи на всички степени,но понякога въртя копчето и не тръгва на нито една и удрям таблото отгоре,понякога се налага и да повторя.Съмнявам се да е от копчето,мисля си че е от вентилаторът,ама как се стига до него.Къде да го намеря под таблото?Пък и ми се струва че е за смяна защото на 3-та степен нещо сякаш претраква.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Вентилатор на парното

Мнение от zvetiko » 08 Мар 2012, 10:47

Колега до вентилатора се достига от към коша-по средата на задната страна,там където минават кабелите има един капак на винтовете който се маха.Като го свалиш ще видиш корпуса на тялото климатика и капака на вентилатора,махаш го и него и ще видиш вентилатора-най- вероятно е излязъл от оста си и задира в корпуса или е счупена клапата за блокиране на външният въздух и там задира някъде.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The ultimate driving machine

Мнение от Николов » 08 Мар 2012, 10:55

Един приятел имаше подобни симптоми със стържене и отказ да върти. Оказа се елементарно - клемите на самия мотор са се разхлабили и върти когато си реши. Стърженето било от някаква пластмаса, която опирала в перката. След хубаво почистване, стягане на клемите и наместване на пластмасата, всичко е ок. Има и вариант четките на мотора да са свършили - добре е като се отвори да се проверят за всеки случай.

Потребител
Аватар

Мнение от ivan_4ooo » 11 Мар 2012, 11:16

Оправих си вентилаторчето на парното.Та значи най-вече с подходящите инструменти и малко йога движения успях да развия винтовете на металният капак и стигнах до вентилатора.Проблема беше че едната климичка беше малко окислена,изчистих я,пръснах малко контактен спрей и на двете и проблема се реши.Обаче нали се вижда и филтърът отдолу под вентилатора и му е време за смяна като го видях.

Назад към E34