Проблем с водата 525 тдс
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с водата 525 тдс
Проблема е следният:смених термостата,че сдаде багажа и оттам почнаха проблемите.Почна да дига темп.след средата въпреки че трябва да отваря на 78 градуса.Отначало беше гору долу добре,но сега даже иска да отива до червеното.Забелязах че надува маркучите и че беше запушен малкия маркуч,който влиза в разшерителния съд.Продухах го и за малко се оправи,но пак иска да загрява?Интересно че,че парното не се губи даже като вдигне много градусите го надувам до края и те падат много бързо.Някой ако му се е случвало такова нещо да помага моля???Дали термостата е менте въпреки че го смених два пъти като си мислех че е от него или да нямам запушване по системата??Но въпреки това има много силно и горещо парно.И ако знае някой колко събира системата антифриз?Ще чакам вашата помощ благодаря предварително.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Re: Проблем с водата 525 тдс
sandio80 написа:Проблема е следният:смених термостата,че сдаде багажа и оттам почнаха проблемите.Почна да дига темп.след средата въпреки че трябва да отваря на 78 градуса.Отначало беше гору долу добре,но сега даже иска да отива до червеното.Забелязах че надува маркучите и че беше запушен малкия маркуч,който влиза в разшерителния съд.Продухах го и за малко се оправи,но пак иска да загрява?Интересно че,че парното не се губи даже като вдигне много градусите го надувам до края и те падат много бързо.Някой ако му се е случвало такова нещо да помага моля???Дали термостата е менте въпреки че го смених два пъти като си мислех че е от него или да нямам запушване по системата??Но въпреки това има много силно и горещо парно.И ако знае някой колко събира системата антифриз?Ще чакам вашата помощ благодаря предварително.
Кога ги надува тея маркучи?
Като загрее много провери дали целия радиатор е топъл, долния маркуч също. Да не би да ти е запушен радиатора

Това маркучле тънкото го провери пак, че моето беше се запушило -продухах го и на другия ден гледам пак се е запушило с некви "шетове"
Термостата може да го свалиш ида го пробваш в един съд на котлона и термометър да видиш кога отваря

По моя скромен опита съм разбрал, че надува ли ти 99% имаш проблеми с парното- изчезва
Надува ги когато се запуши тънкото маркуче.Забелязах че долния маркуч не е топъл този преди термостата.Може ли да имам задръстен радиатор или да има боклуци и те да правят проблеми.Чудя се дали ще е добре да източа системата и да не я промия?Дали няма да има ефект?Как мислите?Само не знам колко събира системата
sandio80 написа:Надува ги когато се запуши тънкото маркуче.Забелязах че долния маркуч не е топъл този преди термостата.Може ли да имам задръстен радиатор или да има боклуци и те да правят проблеми.Чудя се дали ще е добре да източа системата и да не я промия?Дали няма да има ефект?Как мислите?Само не знам колко събира системата
Системата събира 9.75литра. Ако не си пипал долния мъркуч топъл как го обезвъздуши тоя двигател . Сега зимата като е по-студено може да не отваря термостата дълго време особено на място е мъка голяма ако не му помогнеш ще има да чакаш цял ден. Мркучлето малкото е колкото малко толова и важно не може се обезвъздуши системата и ако не отвори и термостата има да надува щото надува нето е от въздуха дет се разширява . Казвал съм го много пъти че и тдс-а си иска да му се обърне внимание и да му се помогне в първоначалното обезвъздушаване щото много колеги заявяват ка се самообезвъздушавал , да така е но се приема твърде пряко и безотговорно . Та също е съвзсем възможно и да имаш запушване в радиатора ама по-първо си обезвъздуши и долей колкото си иска системата пък и следи малкото мъркучле дали пускаохл. течност към разширителния съд трябва да циркулира постоянно.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
vladobate написа:sandio80 написа:Надува ги когато се запуши тънкото маркуче.Забелязах че долния маркуч не е топъл този преди термостата.Може ли да имам задръстен радиатор или да има боклуци и те да правят проблеми.Чудя се дали ще е добре да източа системата и да не я промия?Дали няма да има ефект?Как мислите?Само не знам колко събира системата
Системата събира 9.75литра. Ако не си пипал долния мъркуч топъл как го обезвъздуши тоя двигател . Сега зимата като е по-студено може да не отваря термостата дълго време особено на място е мъка голяма ако не му помогнеш ще има да чакаш цял ден. Мркучлето малкото е колкото малко толова и важно не може се обезвъздуши системата и ако не отвори и термостата има да надува щото надува нето е от въздуха дет се разширява . Казвал съм го много пъти че и тдс-а си иска да му се обърне внимание и да му се помогне в първоначалното обезвъздушаване щото много колеги заявяват ка се самообезвъздушавал , да така е но се приема твърде пряко и безотговорно . Та също е съвзсем възможно и да имаш запушване в радиатора ама по-първо си обезвъздуши и долей колкото си иска системата пък и следи малкото мъркучле дали пускаохл. течност към разширителния съд трябва да циркулира постоянно.
Така е ,е34-ката е проблемна с обезвъздушаването.Не става раз два ,три.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
sandio80 написа:Проблема е следният:смених термостата,че сдаде багажа и оттам почнаха проблемите.
да разбираме, че преди това си нямал никакви проблеми с повишаване на температурата?
Виж случайно как си го монтирал новия термостат.
Ако е правилно монтиран направи една хубава (с качествен препарат примерно на лики моли) промивка, един термостат WAHLER или BMW и късай джуките на четириоката скумрия

Моя проблем продължава,открих че в казанчето е проникнало двигателно масло,малко е но все пак ме плаши?Какво може да означава това?Дали ми се е пукнала главата или почва да издухва гарнитура?Как мислите как да разбера?Това явно се е получило при това надуване и дигане на градуси?
stambo_81dg написа:sandio80 написа:Проблема е следният:смених термостата,че сдаде багажа и оттам почнаха проблемите.Почна да дига темп.след средата въпреки че трябва да отваря на 78 градуса.Отначало беше гору долу добре,но сега даже иска да отива до червеното.Забелязах че надува маркучите и че беше запушен малкия маркуч,който влиза в разшерителния съд.Продухах го и за малко се оправи,но пак иска да загрява?Интересно че,че парното не се губи даже като вдигне много градусите го надувам до края и те падат много бързо.Някой ако му се е случвало такова нещо да помага моля???Дали термостата е менте въпреки че го смених два пъти като си мислех че е от него или да нямам запушване по системата??Но въпреки това има много силно и горещо парно.И ако знае някой колко събира системата антифриз?Ще чакам вашата помощ благодаря предварително.
Кога ги надува тея маркучи?
Като загрее много провери дали целия радиатор е топъл, долния маркуч също. Да не би да ти е запушен радиатора![]()
Това маркучле тънкото го провери пак, че моето беше се запушило -продухах го и на другия ден гледам пак се е запушило с некви "шетове"
Термостата може да го свалиш ида го пробваш в един съд на котлона и термометър да видиш кога отваря![]()
По моя скромен опита съм разбрал, че надува ли ти 99% имаш проблеми с парното- изчезва
Проверих радоатора и не беше много топъл,в смисъл съвсем малко,а маркуча който излиза от радиатора си е все студен.Дали това означава че имам запушен радиоатор и как да го почистя?
8 мнения
• Страница 1 от 1