Загуба на Вода ТДС
Модератор: Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
Загуба на Вода ТДС
колеги,
не намерих тема, за това пиша нова. Губи ми се вода, огледах около радиатора, няма мокро а тече. Постоянно капе отдолу. Дайте някое предложение къде да гледам. Знам че от големите студове са се свили някои алуминиеви и железни елементи и скобите са се разместили. Отдавам го на това, но не мога да видя точно къде е теча.
не намерих тема, за това пиша нова. Губи ми се вода, огледах около радиатора, няма мокро а тече. Постоянно капе отдолу. Дайте някое предложение къде да гледам. Знам че от големите студове са се свили някои алуминиеви и железни елементи и скобите са се разместили. Отдавам го на това, но не мога да видя точно къде е теча.
Re: Загуба на Вода ТДС
когато се нагреят маркучите започват да омекват и тогава се показват малки цепнатини от където се изпарява.
а пък за да разбереш от къде капе поставяш голям кашон под колата палиш, изчакваш да отвори термостата, и се ориентираш от къде аджеба се случва, хубаво е да е качен на подемник Камарото или пък на стойки.
понякога антифриза се изпарява или тече само като дигне налягане и по време на движение се излива по пътя и не личи.
а пък за да разбереш от къде капе поставяш голям кашон под колата палиш, изчакваш да отвори термостата, и се ориентираш от къде аджеба се случва, хубаво е да е качен на подемник Камарото или пък на стойки.
понякога антифриза се изпарява или тече само като дигне налягане и по време на движение се излива по пътя и не личи.

"Човек, който няма пари за нищо, а плаща данъци за всичко с осем букви..."
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Сам знаеш ,че така няма да стане.Демонтираи вископеркта и дифузера.Палиш и гледаш.Пробка,О-пръстен към нея ?
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Нямаше ли някакъв оцветител за по-кратка процедура и много скрити течове ?

Много като тебе вече плакаха ...
- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
D_U_D_E_ написа:колеги,
Колега ако тече отпред може да погледнеш радиатора между пластмасовите капаци и металната част,там много често се дънят!!Интересното е че тогава тече само на студено в момента когато отвори термостата спира (поне при мен беше така)Успех.
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
някой има ли някаква схема на пътя на водата, за да не се лутам. Че само тва намерих http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05
Ей тази не я ли видя http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... ter_hoses/ .
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-

малко започвам да се съмнявам за гарнитура

иначе не надува маркучи, работи си нормално, а и проблема стана отведнъж. Не е е губела преди вода и сега изведнъж почна да тече

- joro_marinov
- Потребител
-
колега , същия проблем имах преди 2 седмици направо си изтече всичката вода но първо капеше без да е пробит радиатора. Проблема е от 2 места :
първо белия разширителен съд е свързан с черната пластмаса на радиатора с едно уплътнение което изгаря от годинките, белия съд се сваля с две болта от горе и яко дърпане уплътняваш със силикон пак с яко натискане сглобяваш и спира да тече.
Второ от долу точно под беля съд има един отвор който е за датчик за измерване на нивото на водата при мен беше просто пластмасова капачка на винт с уплътнение и познай уплътнението пак изгоряло и тече яко подмазах със силикон и спря да тече.
Забравих да кажа трябва първо да свалиш радиатора да направиш по горе описаното и да изчакаш силикона да изсъхне преди да го напълниш. Успех
първо белия разширителен съд е свързан с черната пластмаса на радиатора с едно уплътнение което изгаря от годинките, белия съд се сваля с две болта от горе и яко дърпане уплътняваш със силикон пак с яко натискане сглобяваш и спира да тече.
Второ от долу точно под беля съд има един отвор който е за датчик за измерване на нивото на водата при мен беше просто пластмасова капачка на винт с уплътнение и познай уплътнението пак изгоряло и тече яко подмазах със силикон и спря да тече.
Забравих да кажа трябва първо да свалиш радиатора да направиш по горе описаното и да изчакаш силикона да изсъхне преди да го напълниш. Успех
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
да де ама около радиатора е сухо, както и около разширителния съд. А мокър е самия блок, за това си мисля че е гарнитурата.
Мога ли да проверя със сигурност дали е от. Да не се изръся напразно.
Мога ли да проверя със сигурност дали е от. Да не се изръся напразно.
Три БМВ-та досега и трите тдс-ки и трите ми текат точно там , вече си мислех че е за да се познава двигателя по-лесно който не ги разбира моделите
.. Няма майтап текат си кат лейки ( айде сега поне трима ще ме нахранят ама карай ) , това е мое мнение и е на сто процента опит - три от три
. Първата е правена главата два пъти и пак си сълзеше ама толкоз вода не е губила. Втората така я взех ама викам италианка айде простено им е
. Е да де ама третата германка и пак така пък запазена колицата личи си , та нормално е да покапва ама баш толкоз вода оттам си е сериозно , виж да не е съвпадение тя да си сълзи от гарнитурата , а същинския теч от мъркуча виж към радиатора някъде и да олива. По-склонен съм към мъркуч с тия студове дет бяха имат навик да сдават нагажа или някъде свръзка понякога не си личи спуканото . Някакъв вариант измисли локално да подлагаш ( под съмнителни места ) нещо дет ще си личи мокрото след това и проверявай . Успех.

- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
маркучите ги гледам вече 3 дни с надеждата да открия нещо. Сега смятам да измия двигателя, да го оставя да изсъхне и после на канала да гледам, ама дали ще видя нещо?
Иначе от къде се купува тая гарнитура, че това като го видях;
Справка за част
Номенклатурен номер : 11122245427
Описание : ГАРНИТУРА ГЛАВА
Ед.цена (с ДДС) : 278.59 BGL
Няма наличност
Варна Карс си запазва право за промени в цените
напрао ме замаи.
Иначе от къде се купува тая гарнитура, че това като го видях;
Справка за част
Номенклатурен номер : 11122245427
Описание : ГАРНИТУРА ГЛАВА
Ед.цена (с ДДС) : 278.59 BGL
Няма наличност
Варна Карс си запазва право за промени в цените
напрао ме замаи.
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
Тука видях едно мнение за за слагането на боя за яйца във водата. Има ли някакви рискове при тая интервенция?
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
колеги,
ходих днеска при едно френдче дето имат сервис. Та първо надухме с помпичка на 1,5 бара, ама нито протече, нито спадна налягането. После изкара някъв тест за проверка на гарнитура, който отчита дали има изгорели газове в охладителната система. Обаче и той не даде резултат. И според него не може да е гарнитура, щом не е отчел теста.
Смятам да търся някъде да мия двигателя и после пак да гледам.
Давайте идеи, щото моите свършиха.
ходих днеска при едно френдче дето имат сервис. Та първо надухме с помпичка на 1,5 бара, ама нито протече, нито спадна налягането. После изкара някъв тест за проверка на гарнитура, който отчита дали има изгорели газове в охладителната система. Обаче и той не даде резултат. И според него не може да е гарнитура, щом не е отчел теста.
Смятам да търся някъде да мия двигателя и после пак да гледам.
Давайте идеи, щото моите свършиха.
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3