Питане за Е34 - съвет за покупка

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Питане за Е34 - съвет за покупка

Мнение от konrad » 10 Дек 2011, 23:30

Като изключим, че преди доста години вуйчо ми имаше едно БМВ не съм карал нито дори съм се возил в моделите, които сега разхождат масово по нашите пътища.

Та исках да попитам за качествата на модела Е34. Това си е една доста старичка кола вече, но да предположим че успея да намеря свестен екземпляр. Кой двигател е за препоръчване? Не искам дизел и газ няма да слагам. Колата ще се кара на дълъг път. Иска ми се да е автоматик. Този двигател 2.0 май ще е слабичък. Гледам има един 2.3 и един 2.5 редови 6-таци, те сигурно ще са по-подходящи. Маневрена ли е колата, добре ли е обезшумена, удобна ли е при дълго каране? Автоматикът скапва ли се? Лесно ли се намират части за тази кола и как преценявате цената на поддръжката? Е и накрая все пак какъв разход да очаквам горе-долу.

Благодаря предварително на всички отзовали се.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Питане за Е34 - съвет за покупка

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 11 Дек 2011, 16:21

konrad написа:Като изключим, че преди доста години вуйчо ми имаше едно БМВ не съм карал нито дори съм се возил в моделите, които сега разхождат масово по нашите пътища.

Та исках да попитам за качествата на модела Е34. Това си е една доста старичка кола вече, но да предположим че успея да намеря свестен екземпляр. Кой двигател е за препоръчване? Не искам дизел и газ няма да слагам. Колата ще се кара на дълъг път. Иска ми се да е автоматик. Този двигател 2.0 май ще е слабичък. Гледам има един 2.3 и един 2.5 редови 6-таци, те сигурно ще са по-подходящи. Маневрена ли е колата, добре ли е обезшумена, удобна ли е при дълго каране? Автоматикът скапва ли се? Лесно ли се намират части за тази кола и как преценявате цената на поддръжката? Е и накрая все пак какъв разход да очаквам горе-долу.

1.Доста старичка , ама дано успееш да намериш свестен екземпляр за 2 3 хиляди лева :mhihi:
2.2.0 е слабичък.
3. 2.3 мотор няма , 2.5 има , не е лош.
4 . Маневрена е , добре е обезшумена , ако не са продънени седалките добре е за дълъг път.
5. Ми скапва се автоматика . ако това ти е целта , иначе ако земеш 20ка гледай да е ръчна,че и без това е мъртвородена.
6.Лесно се намират , под път и над път ,сравнително евтина подръжка(зависи кво искаш да подържиш :) )
7.Тъй като имаш предрасъдъци и четеше вестник Грандоман ,. 9-10 извън бензин и 15 градско. това за 20 и 25ца . Всичко друго е в сферата на научната фантастика.
8.Никой няма да ти даде е34 за малко пари ако е хубава и здрава , освен ако му е писнала нещо и иска да се оттърве ама едва ли.
абе добре да имаш едни 1000 лева за след това ей така , да си харчиш :) следващите 2 месеца.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е34 - Сребриста стрела
Мечтае да кара: BMW Е34

Мнение от krustev » 11 Дек 2011, 16:25

JIKI_RACER написа:
konrad написа:Като изключим, че преди доста години вуйчо ми имаше едно БМВ не съм карал нито дори съм се возил в моделите, които сега разхождат масово по нашите пътища.

1.Доста старичка , ама дано успееш да намериш свестен екземпляр за 2 3 хиляди лева :mhihi:
2.2.0 е слабичък.
3. 2.3 мотор няма , 2.5 има , не е лош.
4 . Маневрена е , добре е обезшумена , ако не са продънени седалките добре е за дълъг път.
5. Ми скапва се автоматика . ако това ти е целта , иначе ако земеш 20ка гледай да е ръчна,че и без това е мъртвородена.
6.Лесно се намират , под път и над път ,сравнително евтина подръжка(зависи кво искаш да подържиш :) )
7.Тъй като имаш предрасъдъци и четеше вестник Грандоман ,. 9-10 извън бензин и 15 градско. това за 20 и 25ца . Всичко друго е в сферата на научната фантастика.
8.Никой няма да ти даде е34 за малко пари ако е хубава и здрава , освен ако му е писнала нещо и иска да се оттърве ама едва ли.
абе добре да имаш едни 1000 лева за след това ей така , да си харчиш :) следващите 2 месеца.

Подкрепям колегата на 100% в мнението му!!!
BMW, не е марка или бранд, ТОВА Е НАЧИН НА ЖИВОТ!!!

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 11 Дек 2011, 17:34

То ако 520 е мъртвородена, то тогава следва, че 518 е умряла два пъти на веднъж :mhihi:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от sexter » 11 Дек 2011, 18:00

за извън града 520 е доста приятна но все пак автомата е стар и всичко може да се очаква

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 11 Дек 2011, 19:15

sexter написа:за извън града 520 е доста приятна но все пак автомата е стар и всичко може да се очаква

Извън кой град точно :mhihi: ?

Кемакози , 518ката за града не е лоша , карал съм , умряла е и тя , ама в града почти не виждам разлика с 20ката.

Извън града ,отсечката Стара Загора - КАрнобат , лятос , за да изпревариш трябва да отбиваш движение и да се кръстиш :) !
Още повече ако е М20б20 , там смеха е пълен!
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 11 Дек 2011, 19:22

JIKI_RACER написа:Още повече ако е М20б20 , там смеха е пълен!

Що бе,като я върнеш директно на 2ра и натиснеш педала до долу с пълна сила и я вкараш у лютеницата докато изпревариш ... изпреварваш :mhihi:
Пъ тоя двг държи на червено :lol:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 11 Дек 2011, 20:02

Ronka написа:
JIKI_RACER написа:Още повече ако е М20б20 , там смеха е пълен!

Що бе,като я върнеш директно на 2ра и натиснеш педала до долу с пълна сила и я вкараш у лютеницата докато изпревариш ... изпреварваш :mhihi:
Пъ тоя двг държи на червено :lol:

Тва с 40км ли ? Не говорим на Монтевидео на изпреварваш :mhihi: (спрял автобус на спирката)
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 11 Дек 2011, 20:05

JIKI_RACER написа:
Тва с 40км ли ? Не говорим на Монтевидео на изпреварваш :mhihi: (спрял автобус на спирката)

Лигльо :mhihi:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 11 Дек 2011, 20:07

JIKI_RACER написа:
sexter написа:за извън града 520 е доста приятна но все пак автомата е стар и всичко може да се очаква

Кемакози , 518ката за града не е лоша , карал съм , умряла е и тя , ама в града почти не виждам разлика с 20ката.

Извън града ,отсечката Стара Загора - КАрнобат , лятос , за да изпревариш трябва да отбиваш движение и да се кръстиш :) !

тука само слушам как 25 горяла колкото 20 и нямало смисъл от нея, как 30 бил като 25 как 35 бил като 30, как 40 бил като 35 и как 50 бил като 40 и как нямало разлики един от друг. По тази логика между 518 и 540 няма никаква разлика харчат еднакво нали. Тогава какъв е смисъла от всички тия мотори :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 11 Дек 2011, 20:19

kemakozeE36 написа:
JIKI_RACER написа:

тука само слушам как 25 горяла колкото 20 и нямало смисъл от нея, как 30 бил като 25 как 35 бил като 30, как 40 бил като 35 и как 50 бил като 40 и как нямало разлики един от друг. По тази логика между 518 и 540 няма никаква разлика харчат еднакво нали. Тогава какъв е смисъла от всички тия мотори :mhihi:

Ох , кемакози , пак ще ти обясня :) щот са прайш на разсеян пак :
Разликата е малка процентно , 6 и 7/100са различно от 17 и 18 /100 . Второто ти е се тая ... :)

18ката е доста по икономична от 20ката , особено с газ , особено извън градско , особено с м43 .
8 цилиндровия мотор си гори , а лафа че 540ката гори малко е ми и легенда .са 540 ако ще го карам като баба.. за ко ми е ?
ЗНам колко горят 6 цилндровите , градско между 20ката и 28цата разлика не виждам. извън града гори литър отгоре макс газ...това мойта кола,само дето кефа е различен .
Къф е смисъла да ти е голям? Ми ако не ти става или не го ползваш а е само да кажеш че ти е голям , не ти трябва. Трябва да ги пориш като рибииииии!
Изображение

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 11 Дек 2011, 20:38

добре обяснено :mhihi: :yes:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 11 Дек 2011, 20:43

И така стигнахме до вечния въпрос: "размерът има ли значение?" :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Дек 2011, 20:49

ddddk написа:И така стигнахме до вечния въпрос: "размерът има ли значение?" :mhihi:

No replacement for displacement :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 11 Дек 2011, 21:10

20ката иска обороти за да върви,но влезе ли в обороти мамата си е ....Колегата JIKI_RACER сигурно е случил на някоя починала,затова говори така :nono:

Следваща

Назад към E34