Питане за Е34 - съвет за покупка
Модератор: Технически модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Питане за Е34 - съвет за покупка
Като изключим, че преди доста години вуйчо ми имаше едно БМВ не съм карал нито дори съм се возил в моделите, които сега разхождат масово по нашите пътища.
Та исках да попитам за качествата на модела Е34. Това си е една доста старичка кола вече, но да предположим че успея да намеря свестен екземпляр. Кой двигател е за препоръчване? Не искам дизел и газ няма да слагам. Колата ще се кара на дълъг път. Иска ми се да е автоматик. Този двигател 2.0 май ще е слабичък. Гледам има един 2.3 и един 2.5 редови 6-таци, те сигурно ще са по-подходящи. Маневрена ли е колата, добре ли е обезшумена, удобна ли е при дълго каране? Автоматикът скапва ли се? Лесно ли се намират части за тази кола и как преценявате цената на поддръжката? Е и накрая все пак какъв разход да очаквам горе-долу.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Та исках да попитам за качествата на модела Е34. Това си е една доста старичка кола вече, но да предположим че успея да намеря свестен екземпляр. Кой двигател е за препоръчване? Не искам дизел и газ няма да слагам. Колата ще се кара на дълъг път. Иска ми се да е автоматик. Този двигател 2.0 май ще е слабичък. Гледам има един 2.3 и един 2.5 редови 6-таци, те сигурно ще са по-подходящи. Маневрена ли е колата, добре ли е обезшумена, удобна ли е при дълго каране? Автоматикът скапва ли се? Лесно ли се намират части за тази кола и как преценявате цената на поддръжката? Е и накрая все пак какъв разход да очаквам горе-долу.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Питане за Е34 - съвет за покупка
konrad написа:Като изключим, че преди доста години вуйчо ми имаше едно БМВ не съм карал нито дори съм се возил в моделите, които сега разхождат масово по нашите пътища.
1.Доста старичка , ама дано успееш да намериш свестен екземпляр за 2 3 хиляди лева

2.2.0 е слабичък.
3. 2.3 мотор няма , 2.5 има , не е лош.
4 . Маневрена е , добре е обезшумена , ако не са продънени седалките добре е за дълъг път.
5. Ми скапва се автоматика . ако това ти е целта , иначе ако земеш 20ка гледай да е ръчна,че и без това е мъртвородена.
6.Лесно се намират , под път и над път ,сравнително евтина подръжка(зависи кво искаш да подържиш

7.Тъй като имаш предрасъдъци и четеше вестник Грандоман ,. 9-10 извън бензин и 15 градско. това за 20 и 25ца . Всичко друго е в сферата на научната фантастика.
8.Никой няма да ти даде е34 за малко пари ако е хубава и здрава , освен ако му е писнала нещо и иска да се оттърве ама едва ли.
абе добре да имаш едни 1000 лева за след това ей така , да си харчиш

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- krustev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е34 - Сребриста стрела
- Мечтае да кара: BMW Е34
JIKI_RACER написа:konrad написа:Като изключим, че преди доста години вуйчо ми имаше едно БМВ не съм карал нито дори съм се возил в моделите, които сега разхождат масово по нашите пътища.
1.Доста старичка , ама дано успееш да намериш свестен екземпляр за 2 3 хиляди лева![]()
2.2.0 е слабичък.
3. 2.3 мотор няма , 2.5 има , не е лош.
4 . Маневрена е , добре е обезшумена , ако не са продънени седалките добре е за дълъг път.
5. Ми скапва се автоматика . ако това ти е целта , иначе ако земеш 20ка гледай да е ръчна,че и без това е мъртвородена.
6.Лесно се намират , под път и над път ,сравнително евтина подръжка(зависи кво искаш да подържиш)
7.Тъй като имаш предрасъдъци и четеше вестник Грандоман ,. 9-10 извън бензин и 15 градско. това за 20 и 25ца . Всичко друго е в сферата на научната фантастика.
8.Никой няма да ти даде е34 за малко пари ако е хубава и здрава , освен ако му е писнала нещо и иска да се оттърве ама едва ли.
абе добре да имаш едни 1000 лева за след това ей така , да си харчишследващите 2 месеца.
Подкрепям колегата на 100% в мнението му!!!
BMW, не е марка или бранд, ТОВА Е НАЧИН НА ЖИВОТ!!!
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
То ако 520 е мъртвородена, то тогава следва, че 518 е умряла два пъти на веднъж 

за извън града 520 е доста приятна но все пак автомата е стар и всичко може да се очаква
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
sexter написа:за извън града 520 е доста приятна но все пак автомата е стар и всичко може да се очаква
Извън кой град точно

Кемакози , 518ката за града не е лоша , карал съм , умряла е и тя , ама в града почти не виждам разлика с 20ката.
Извън града ,отсечката Стара Загора - КАрнобат , лятос , за да изпревариш трябва да отбиваш движение и да се кръстиш

Още повече ако е М20б20 , там смеха е пълен!

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
JIKI_RACER написа:Още повече ако е М20б20 , там смеха е пълен!
Що бе,като я върнеш директно на 2ра и натиснеш педала до долу с пълна сила и я вкараш у лютеницата докато изпревариш ... изпреварваш

Пъ тоя двг държи на червено

Много като тебе вече плакаха ...
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Ronka написа:JIKI_RACER написа:Още повече ако е М20б20 , там смеха е пълен!
Що бе,като я върнеш директно на 2ра и натиснеш педала до долу с пълна сила и я вкараш у лютеницата докато изпревариш ... изпреварваш![]()
Пъ тоя двг държи на червено
Тва с 40км ли ? Не говорим на Монтевидео на изпреварваш

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
JIKI_RACER написа:
Тва с 40км ли ? Не говорим на Монтевидео на изпреварваш(спрял автобус на спирката)
Лигльо

Много като тебе вече плакаха ...
- kemakozeE36
-
-
JIKI_RACER написа:sexter написа:за извън града 520 е доста приятна но все пак автомата е стар и всичко може да се очаква
Извън кой град точно?
Кемакози , 518ката за града не е лоша , карал съм , умряла е и тя , ама в града почти не виждам разлика с 20ката.
Извън града ,отсечката Стара Загора - КАрнобат , лятос , за да изпревариш трябва да отбиваш движение и да се кръстиш!
тука само слушам как 25 горяла колкото 20 и нямало смисъл от нея, как 30 бил като 25 как 35 бил като 30, как 40 бил като 35 и как 50 бил като 40 и как нямало разлики един от друг. По тази логика между 518 и 540 няма никаква разлика харчат еднакво нали. Тогава какъв е смисъла от всички тия мотори

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
kemakozeE36 написа:JIKI_RACER написа:sexter написа:за извън града 520 е доста приятна но все пак автомата е стар и всичко може да се очаква
Извън кой град точно?
Извън града ,отсечката Стара Загора - КАрнобат , лятос , за да изпревариш трябва да отбиваш движение и да се кръстиш!
тука само слушам как 25 горяла колкото 20 и нямало смисъл от нея, как 30 бил като 25 как 35 бил като 30, как 40 бил като 35 и как 50 бил като 40 и как нямало разлики един от друг. По тази логика между 518 и 540 няма никаква разлика харчат еднакво нали. Тогава какъв е смисъла от всички тия мотори
Ох , кемакози , пак ще ти обясня

Разликата е малка процентно , 6 и 7/100са различно от 17 и 18 /100 . Второто ти е се тая ...

18ката е доста по икономична от 20ката , особено с газ , особено извън градско , особено с м43 .
8 цилиндровия мотор си гори , а лафа че 540ката гори малко е ми и легенда .са 540 ако ще го карам като баба.. за ко ми е ?
ЗНам колко горят 6 цилндровите , градско между 20ката и 28цата разлика не виждам. извън града гори литър отгоре макс газ...това мойта кола,само дето кефа е различен .
Къф е смисъла да ти е голям? Ми ако не ти става или не го ползваш а е само да кажеш че ти е голям , не ти трябва. Трябва да ги пориш като рибииииии!

- kemakozeE36
-
-
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ddddk написа:И така стигнахме до вечния въпрос: "размерът има ли значение?"
No replacement for displacement

20ката иска обороти за да върви,но влезе ли в обороти мамата си е ....Колегата JIKI_RACER сигурно е случил на някоя починала,затова говори така 

50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4