Проблем ел стъкла - водачи? решение? цени?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: стоковица
Мечтае да кара: Трабант
Детайли за колата: 13ти БМВ Събор - 1 място
14ти БМВ Събор - 2 място
15ти БМВ Събор - 2 място

Проблем ел стъкла - водачи? решение? цени?

Мнение от angrymob » 23 Ное 2011, 23:56

От много време съм във форума и много съм изчел, и все пак реших, че въпроса ми е достоен за тема а и подозирам, че проблема е доста често срещан особено в актуалния студ - преди 2 седмици свалям заден десен просорец - нещо изпука зверски и се килна много настрани - определено нещо се е строшило, много хора казват - водач, но не искам да отварям вратата преди да имам конкретни и компетентни мнения. Снощи стана нещо подобно и с предния десен, макар и да не се криви толкова очевидно нещо му се случи. Мога да предположа, че от студа тези водачи (ако е от тях) се предават. Моля, кажете дали е трудна смяната, на какви цени вървят и изобщо... какво да правя.
П.С. Мрася го момента с вратите и тъпите им щипки - колата не издава и звук от купето и се притеснявам, че веднъж свалени тези кори ще почнат да тракат и скърцат. Всякакви мнения и съвети ще са от полза, благодаря

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Re: Проблем ел стъкла - водачи? решение? цени?

Мнение от kemakozeE36 » 24 Ное 2011, 0:16

Това според мене са тези пластмасовите плъзгачи, които се движат в релсите на самия прозорец. Не би трябвало да са много скъпи, освен ако не ходиш в дару-там са с титаниево покритие сигурно и струват към 750 лв броя :mhihi:
На 36-цата ми се строшиха и дадох някъде към 8 лв за 4-те по спомен(на 2 врати се строшиха)
Изображение
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 24 Ное 2011, 18:52

Когато се счупи един от водачите стъклото застава накриво. Може временно да решиш проблем като с чужда помощ го подвеждаш докато се затвори. Аз сменях на предна лява врата преди 2-3 години, по спомен цената беше около 4 лв. за бройка. Всички ме съветваха да си купя два и да ги сменя. Логично е, защото пластмасата старее и в скоро време може да се счупи и другия. Аз обаче купих само един(обичам да съм наопаки на течението), старият обаче го почистих хубаво от насъбралата се гнязд. Само нямам спомен дали не ги намазах с нещо хлъзгав, дето не клеясва или ги оставих на сухо. Всъщност това, с което бих ги намазал сега се казва "слайд глайд" - твърда оръженйа смазка, която не клеясва и има много добри смазващи свойства. Но не те съветвам да търсиш от руската ГОИ, тя ще се сгнязди за година-две, че и няма почистване после. Ако намериш технически вазелин, може с него да мазнеш.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 24 Ное 2011, 20:35

Аз не съм с ел. стъкла, но ми се лучи същото. Предно ляво стъкло просто се килна. Вдигнах го някак до горе, колкото да ида да се преоблека, че точно се прибирах от работа. Слизам аз при бабето, разчаствам вратата и ооо чудо, единия плъзгач се измъкнал. Наместих всичко, нагласих джама и ситуацията се оправи. Не знам как се беше измъкнало това нещо, аз едвам го лъзнах обратно.
Колега, разкости вратата и виж какво точно е станало. Не им се бой на щипките, аз съм свалял кората минимум десет пъти и само една замина, ама по моя вина-не видях, че не е точно на дупката, натиснах кората и тя хрусна. Ама и с нея и без нея, кората си седи на място, даже не личи, че има счупена щипка.

Успех с отстраняването на проблема :bchug:
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
14ти БМВ Събор - 2 място
15ти БМВ Събор - 2 място

Мнение от angrymob » 25 Ное 2011, 10:51

Благодаря, колеги:) Значи да свалям кората първо, после да купувам евентуално ? Дано са по 4 лева наистина тези неща, че съм го много закъсал. А оправя ли ги повече сваляне на прозорците зимата при студена кола - йок! Сигурен съм че от студа или се спича нещо или пластмаси разни се одървят и само чакат някакво напрежение да се строшат. Сега и торкс ако си намеря... :lalala:

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 25 Ное 2011, 13:40

angrymob написа:Благодаря, колеги:) Значи да свалям кората първо, после да купувам евентуално ? Дано са по 4 лева наистина тези неща, че съм го много закъсал. А оправя ли ги повече сваляне на прозорците зимата при студена кола - йок! Сигурен съм че от студа или се спича нещо или пластмаси разни се одървят и само чакат някакво напрежение да се строшат. Сега и торкс ако си намеря... :lalala:

Те това http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=10 май номер 9 беше ...
Те цена http://www.vari-bg.com/?act=parts&do=cl ... 84&store=1

И те така ... :D
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 26 Ное 2011, 14:00

Точно тая джаджа при мен беше излетяла от релсата ;)
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 27 Ное 2011, 22:08

семки и кафе ... :mhihi:

Водачите са по 3 на врата.
2 са на стъклото.
1 е на ножицата.

Тези на стъклото колегите вече дадоха каталожен номер и цена. Поддържат ги налични, защото са същите като на Е36, а те все още не са в архива като нашите :mhihi:

Не смазвайте с литиева грес. :banghead: За 2 години стана на гняс :banghead: едва го изчистих. В момента съм намазал с грес за лагери. Колко ще изкара не знам. Следващия път смятам да пробвам с графитна смаска.

Като полепне скапаната грес по направляващите и водача почва да се движи трудно. И тъй като направляващите са алуминиеви и като застудее и канала се свива повече айде без водачи.

Ножицата е стоманена и тя няма такова голямо температурно разширение и затова тамошния водач не се предлага като спеър парт. Уж не се чупел. Уж, ама не :banghead: аз имам един счупен.
Нямам решение :banghead:

Това от мен.

Поздрави,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 27 Ное 2011, 22:15

Оказа се ножицатапреебана , на зъбите има голям луфт, като смени посоката и се криви по 1 сант , изплюва постоянно.

Ще се вземе нова здрава ножица и ще се смени.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 и Е36
Мечтае да кара: Опел или Форд

Мнение от Митко Пурата » 28 Ное 2011, 23:29

Колега, като свалиш корите на вратите изчисти хубаво старата грес от водачите.
Тя е на 20години и вместо да смазва тя само затруднява плъзгането на водачите.
Сложи нова грес, смени счупените водачи, сложи и малко грес на зъбите на гребена и си готов. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
14ти БМВ Събор - 2 място
15ти БМВ Събор - 2 място

Мнение от angrymob » 28 Ное 2011, 23:59

За интересуващите се и за Живко най-вече (благодарности за отделеното снощи време и нерви :mhihi: ) Купих нова ножица, видимо в изрядно състояние, сложих я - същата работа - изплюва водачите! Полудях!!! Обаче на новата ножица човека беше оставил единия водач - жълт такъв, по-различен от другите, който излезе доста трудно. Викам си ще пробвам с него - сложих го и заспа, но почна да плюе от другата страна. След много нагласяне, зор, грес, пилене и модифициране на водача стана - вгида го мъчно, но не се троши :D Викам си добре - предната врата наред ама и тя беше изплюла водач - свалям го, отчупен леко - сменям го с нов - пак излиза!!! За мен извода е - водачите излизат прекалено лесно... На предния джам му няма нищо и няма логика да излиза така лесно. Ще търся на старо някви като този на колегата стария или нови, но друг модел. :ranting:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 29 Ное 2011, 0:57

А, може ли да споделиш по-точно кое изплюва точно от къде?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 29 Ное 2011, 1:05

ddddk написа:А, може ли да споделиш по-точно кое изплюва точно от къде?

Ябълката плюе от водача , луфт се получава някъв и криви рамената на ножицатаа и плюффффф от водача и джама си тръгва нанеккаде..

Другото е да кривим рамената около ябълките... ама да е по топло през деня и на светло , не в 9 на ламба че ми са схванаха краката ,. стар съм вече за тия работи :) ..Ей за тва не мое да ме накараш да си сменя отзад ръчоците с ЕЛ...мойте са като нови.

Другото което си мисля е тия водачи да са шменти щото взимах от Вари преди и пак така ядове брах та кривих докат наглася нещата и нямам спомен дали щифта не го свивах още да залепи яко.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Ное 2011, 10:52

A никой не обади дали монтира щифтовете като пробва новите водачи :winky:
Защото без тях ще плюе, че и ще псува :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Освен това има силиконови смазки - пръскаш канала в който се движи стъклото, и механизма тръгва също значително по-лесно ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 29 Ное 2011, 11:11

_65536_kb_sec_ написа:A никой не обади дали монтира щифтовете като пробва новите водачи :winky:
Защото без тях ще плюе, че и ще псува :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Освен това има силиконови смазки - пръскаш канала в който се движи стъклото, и механизма тръгва също значително по-лесно ;)

Стоянчо , да ти изглежда сякаш има малоумни тука или само ти си сменял водачи на стъкла?
Чустваш се длъжен да кажеш нещо или не можеш да прочетеш кво съм написал? Определено почваш да ме дразниш с изказвания напоследък.
Като много разбиращ и отзивчив що не му помогна ? Или трябваше да те вземе от вас като Уелската принцеса да те върне и някой леф да ти даде,
че нищо не си можал да направиш? Не знам дали в 21.00 в неделя ще си дигнеш умрелия телефон изобщо. Не се чувствай длъжен да ми отговаряш!
Изображение

Следваща

Назад към E34