Гонгът замлъкна
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
Гонгът замлъкна
Привет,
Откакто застудя забелязах, че гонгът ми вече не писука. Преди при температура под 3 градуса винаги се обаждаше. Вероятно е изгорял.
Някой знае ли къде се намира и евентуално как се демонтира, за да търся друг за смяна. С малкия борд съм - само часовник, дата и температура. е34 М50В20 двигател (ако има някакво значение).
Зумерчето за фаровете бачка, не знам дали са свързани по някакъв начин.
Откакто застудя забелязах, че гонгът ми вече не писука. Преди при температура под 3 градуса винаги се обаждаше. Вероятно е изгорял.
Някой знае ли къде се намира и евентуално как се демонтира, за да търся друг за смяна. С малкия борд съм - само часовник, дата и температура. е34 М50В20 двигател (ако има някакво значение).
Зумерчето за фаровете бачка, не знам дали са свързани по някакъв начин.
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
- Николов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The ultimate driving machine
Re: Гонгът замлъкна
Колега, гонга се намира на кората точно над педалите. Държи се на 2 пластмасови щипки. И моя не писукаше, купих друг - и той така, като сложих от колата на един приятел записука. Та си мисля, че явно доста често дефектират и внимавай какво купуваш. Реално вътре има една платка с микропроцесор и малко високоговортелче. Явно се прецаква чипа, който няма оправяне 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Микропроцесор няма, само тактов генератор, иначе обичайно се прецаква говорителчето, сменя се и работи 

- Николов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The ultimate driving machine
Единствената информация за чипа намерих тук: http://www.seekchip.com/icstock-I/ICR33271E.html. По нея съдя, че това е микропроцесор, както и от наличието на кварц на платката. Но както и да е, на единия гонг тествах говорителчето и си работеше. Ако то е дало фира пак е тъпо, защото е някакви странни 80 ома 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Тоя чип може да се земени с ЛМ555
, в кондиция да свирукат славейчета - по желание на клиента. Сменете си говорителчето от някоя китайска играчка. 

5 мнения
• Страница 1 от 1