Проблем с ?! на ТДС

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e34 m51b25

Проблем с ?! на ТДС

Мнение от BoneShaker » 03 Ное 2011, 13:29

Здравейте колеги ,

Проблемът ми се състои в следното : Лампичката за дюзата на таблото работи като коледна лампичка на елха (:D), ту светне ту изгасне ,без да има последователност без да има определен момент в който го прави , понякога дори свети доста продължително и не изгасва и т.н. В този момент самият мотор сякаш "умира" и карам 25 коня на т'ва двутонно купе, натискайки газта до край почти не ускорявам. Това което забелязах, е че когато е в този "режим" разходомера не може да покаже повече от 20/100.

Бях да ми я прочетат , излезе ми грешка в умната дюза и спиидометър, мигновенно след и изчистването на грешките всичко се нормализира (нищо друго не се прави) и си работи нормално над седмица, след това отново си "светка лампичката" и постарому. Предполагаема причина е кабелчето от умната дюза което е рязано и споявано , както боже би и буксата на същото кабелче.

Ще съм ви много благодарен да ми дадете някакви насоки и предположения :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Re: Проблем с ?! на ТДС

Мнение от alchohol » 03 Ное 2011, 18:10

Провери го тоя кабел, презапои го, виж буксата в какво състояние е-може да не контактува добре.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 04 Ное 2011, 14:34

Моята кола беше така преди 3-4 години като сменях помпа :!:
Карам със 160км/ч , светва дюзата и колата почва да глъхне, спира да подава гориво и така 10-15 секунди (ако я изключиш от скорост и изгасва и няма хидравлика и серво :!: ). След тези секунди дюзата изгася и колата отново става 143 коня :D
На мен също ми даваше грешка номер 20 "speedmeter" или някакъв подобен номер беше.Накрая смених управлението на помпата и всичко си дойде на мястото.
Провери дюзата може да ти е разпоен третият кабел - тоя който изолира вибрацийте и затова да ти дава грешка, ако не е от кабелите на дюзата се приготви за помпа :( .Ако не е дюза и холов датчик не си давай парите за диагностика, а направо смения помпата :!:
Приятен ден :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 05 Ное 2011, 17:09

пробваи с друга дюза, най вероятно в нея е проблема
Изображение

Назад към E34