Проблем със съединител. Може би е помпа.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Мафиозо!
Аватар

Проблем със съединител. Може би е помпа.

Мнение от rado_rf » 16 Окт 2011, 10:15

Здравейте колеги. Малко неприятна случка с колата Е 34 М50В25. Изчезна ми съединителя и тъй като си имам спирачки явно помпата при скоростната кутия се сдала багажа. В казанчето има течност на дъното и за късмет не е изчезнала цялата. Нямам теч от помпата, маркучите и съединенията, така че съмненията ми са, че течността отива или в скоростната кутия или на майната си. Въпросите ми са следните :

1. може ли да се рециклира въпросната помпа? Ако не може, от кои магазини и на каква цена може да се закупи такава?
2. знам че смяната на помпата е елементарна, но как се обезвъздушава въпросната помпа?

Засега е това. Ако се сетя за нещо допълнително ще питам пак.
Благодаря.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Re: Проблем със съединител. Може би е помпа.

Мнение от Ненко Вранков » 16 Окт 2011, 10:35

Обезвъздушава се като спирачен апарат.. работи на същия принцип все пак. Имай в предвид, че щуцера от който горната помпа "взима" спирачна течност от казанчето, се намира по средата му! Демек - падне ли нивото на течността под средата, започва да смуче въздух и .. забрави за съединител.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 16 Окт 2011, 10:48

Според мен както е и при е30, съединителя се обезвъздушава сам! Колкото, че ти е изчезнал - може и от времето да е. На мен вчера ми изчезна на е30-то. Предишния път като това стана вдигнах предницата на трупчета, долях течност и понапомпах спирачките и съединителя. На другия ден реших да свалям долната помпа, обаче съединителя се беше завърнал... Може би кат е високо предницата нещо става... не знам.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 16 Окт 2011, 12:19

Колега, възможно е и ако ти е прокапало нейде, да е засмукала въздух системата и затва да немаш съединител. Мисля, че си требе да то напълниш и ше мине проблема. Поне според мен не е в помпата дефекта, а тва, че маслото и го нема.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 16 Окт 2011, 18:39

Тоя филм съм го гледал. Два пъти. Единия беше спирачната помпа и я смених.
Втория път беше точно долната помпа и течността отиваше в кужуха на скоростите. И като е по-лек теча пак не се вижда. Свалих я, намерих си ремонтен комплект гумички и ги смених, демек може да се рециклира.
На самата помпа е и пробката за обезвъздушаване.
:!: Ако сваляш долната помпа при обратния монтаж се увери, че буталото е запънало във вилката, че после... :banghead:

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 17 Окт 2011, 8:33

daddy_ написа:Тоя филм съм го гледал. Два пъти. Единия беше спирачната помпа и я смених.
Втория път беше точно долната помпа и течността отиваше в кужуха на скоростите. И като е по-лек теча пак не се вижда. Свалих я, намерих си ремонтен комплект гумички и ги смених, демек може да се рециклира.
На самата помпа е и пробката за обезвъздушаване.
:!: Ако сваляш долната помпа при обратния монтаж се увери, че буталото е запънало във вилката, че после... :banghead:

А, откъде се купува въпросния комплект? Това за вилката не го знаех :oops:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 17 Окт 2011, 13:46

Тука да се обадя некомпетентно..
'Едно време' вечерта паркирам -всичко ок.На другият ден влизам,натискам съединителя и педала до долу все едно е откачен :shock:
След намесата на Явор и смяна на ..точно тази долната помпа или каквото е-всичко е ок.И изобщо не беше някакви особени пари.Моят съвет е да я смениш и всички проблеми приключват.Досега не съм имал пак такива перипетии и най-вероятно няма и да имам в близките няколко години. :roll: (да не казвам много силна дума)
Ремонти и тн занимавки-губене на време и пари-разкарване..

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 17 Окт 2011, 14:00

rado_rf написа:
А, откъде се купува въпросния комплект? Това за вилката не го знаех :oops:

Мисля, че колегата laviatan може да измисли нещо за ремонтен комплект. Или поне когато аз ремонтирах имаше.
Но трябва да имаш предвид, че помпите са два вида и ремонтните им комплекти се различават.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 17 Окт 2011, 18:34

Започни с доливане на течност.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 и Е36
Мечтае да кара: Опел или Форд

Мнение от Митко Пурата » 25 Окт 2011, 16:18

Колегата е прав започни с доливане. Ако продължава да губи по-малко течност
Провери дали някоя от четирите гуми не-е мокра със спирачна течност от вътрешната страна. Провери при педалите, да не е изпуснала горна помпа на съединителя.
А може и да са ти се поизхабили накладките и ако преди това течноста е била по-малко помпата на съединителя е засмукала въздух!

Мафиозо!
Аватар

Re: Проблем със съединител. Може би е помпа. Проблема е решен!!!

Мнение от rado_rf » 06 Ное 2011, 8:24

Благодаря колеги за адекватните отговори :yes:
Долях течност, пое около 300мл. Не знам много ли е малко ли е, но долкова пое. След около 20-минутно форсиране на двигателя и помпане на педала на съединителя, резултата беше нулев, тоест нема съединител. Направи ми впечатление, че излезе доста въздух от системата. Изгасих, изпуших една цигара и после, о, чудо. Педала си беше твърд. Запалих, натиснах го и изредих скоростите. После разтрих колицата малко из квартала. Спирачките са си ок.

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 06 Ное 2011, 10:31

rado_rf написа:... След около 20-минутно форсиране на двигателя и помпане на педала на съединителя, резултата беше нулев, тоест нема съединител. Направи ми впечатление, че излезе доста въздух от системата. Изгасих, изпуших една цигара и после, о, чудо. Педала си беше твърд. ....

Дивако, ами нали си накарал течността да кипне бре. Как очакваш да има съединител? Помпиш докато кипне и после или чакаш(както си направил ти), или просто поливаш казанчето с хладка вода! Може да повториш ситуацията два пъти за по-сигурно. И не разчитай на датчика на казанчето много много. Просто наливай до снадката на долната и горната част на казанчето!
А, и ми мобяснио моля те, защо си форсирал ДВГто бре? Щото те кефи звука ли? Или има някаква връзка с обезвъздушаването? :mrgreen:
Изображение

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 06 Ное 2011, 19:10

TheBoss написа:
rado_rf написа:... След около 20-минутно форсиране на двигателя и помпане на педала на съединителя, резултата беше нулев, тоест нема съединител. Направи ми впечатление, че излезе доста въздух от системата. Изгасих, изпуших една цигара и после, о, чудо. Педала си беше твърд. ....

Дивако, ами нали си накарал течността да кипне бре. Как очакваш да има съединител? Помпиш докато кипне и после или чакаш(както си направил ти), или просто поливаш казанчето с хладка вода! Може да повториш ситуацията два пъти за по-сигурно. И не разчитай на датчика на казанчето много много. Просто наливай до снадката на долната и горната част на казанчето!
А, и ми мобяснио моля те, защо си форсирал ДВГто бре? Щото те кефи звука ли? Или има някаква връзка с обезвъздушаването? :mrgreen:

Кипнала е тя, чушки :mhihi: Просто изкарваше мехурчета. А, форсирах ДВГ-то, щот от полвин година насам имам проблеми с него. Не ще тва говедо да работи както трябва и тва си е.
Датчик за разпределителен вал - чисто нов.
Въздушен филтър - чисто нов.
Горивен филтър - чисто нов.
Помпа - в норми.
Бобини - в норми.
Свещи - нови.
Май ще сменям ЕКУ.

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 06 Ное 2011, 19:16

rado_rf написа:
Кипнала е тя, чушки :mhihi: Просто изкарваше мехурчета. А, форсирах ДВГ-то, щот от полвин година насам имам проблеми с него. Не ще тва говедо да работи както трябва и тва си е.
Датчик за разпределителен вал - чисто нов.
Въздушен филтър - чисто нов.
Горивен филтър - чисто нов.
Помпа - в норми.
Бобини - в норми.
Свещи - нови.
Май ще сменям ЕКУ.

Тва еку го влачиш 1г, кажи кой номер беше, ма не само на мен, аз не помня, руса съм :oops:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 06 Ное 2011, 20:46

Кат ти казвам, че е кипнала - ще слушаш батко си!!!! Аз преди месец нали сменях помпа. Али му се откачи крака да помпи. Накрая като поля с канчока и пара излезна(познай защо не го правих сам :twisted: ). Но сега всичко е ОК. Стеф ще има добра кола с добър съединител. Само дето като спирам чувам един странен шум в предните колела. Има накладки, няма кривини на дисковете, воланът не мърда. Но ми е странно. Появява се само при рязко спиране от висока скорост. За ЕКУто, ако искаш ела да ги сменим за проба. Аз и без това карам на газ. Квото и да е, няма да ме притеснява. А и мога да си бръмча с 32ката. Но сигурен ли си, че не е дебиЛомер? Нали се оплакваше преди време от него? Каквото и да е, идвай и да сменяме. Ронката може и тя да дойде, да ги държи. ЕКУ и дебиЛомер де ;)
Изображение

Следваща

Назад към E34