Формула за добре монтирано АГУ на м50б20 24 волта.
Модератор: Технически модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
Формула за добре монтирано АГУ на м50б20 24 волта.
здравейте.ето,че дойде и мой ред да се разпиша с обикновенно агу на моето м50.
Та като цяло всичко сам съм си правил и този път реших за по дора безопастност от към гърмежи реших всичко да е монтирано лично от мен и настроено също от мен.
1.Вземах 6 нови лули + 6 нови свещи
2.ново филтарче за клапана
3.нови менбрани за испарител /ловато от 90 до 140kw/
4.плочка смесител на Ф70 за дросела а не за пред дебитомера.
5.спортен филтар с ПВЦ щит.
6.обикновенно копче без реле за време.
7.2бр. кихалки за колектор + тази на смеситела стават 3 /напълно достатачни/
и ето накратко как ми пртече монтажа.
махнах филтърната кутия и на нейно място монтирах спортния филтър.След това монтирах възможно най доло и испаритела.маркуча за водата го грабнах от долния маркуч от радятора а 2рия маркуч за вода от парното.испаритела е на 10тина см от дросела което е по добре за набавянето на газ и избягва проблема с гърмежа.
След връзването на жиците си направих една настройчица на студен мотор. след това на топъл . малко каране пак няколко настройки и сега колата пее . Оборотите на газ са както и на бензин и непридърпа,не гърми не трска и т.н.
Може да се каже,че съм доволен от постигнатото
Разход ще споделя след няколко стотин км каране.
Та като цяло всичко сам съм си правил и този път реших за по дора безопастност от към гърмежи реших всичко да е монтирано лично от мен и настроено също от мен.
1.Вземах 6 нови лули + 6 нови свещи
2.ново филтарче за клапана
3.нови менбрани за испарител /ловато от 90 до 140kw/
4.плочка смесител на Ф70 за дросела а не за пред дебитомера.
5.спортен филтар с ПВЦ щит.
6.обикновенно копче без реле за време.
7.2бр. кихалки за колектор + тази на смеситела стават 3 /напълно достатачни/
и ето накратко как ми пртече монтажа.
махнах филтърната кутия и на нейно място монтирах спортния филтър.След това монтирах възможно най доло и испаритела.маркуча за водата го грабнах от долния маркуч от радятора а 2рия маркуч за вода от парното.испаритела е на 10тина см от дросела което е по добре за набавянето на газ и избягва проблема с гърмежа.
След връзването на жиците си направих една настройчица на студен мотор. след това на топъл . малко каране пак няколко настройки и сега колата пее . Оборотите на газ са както и на бензин и непридърпа,не гърми не трска и т.н.
Може да се каже,че съм доволен от постигнатото

Разход ще споделя след няколко стотин км каране.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна biem_w на 11 Окт 2011, 21:36, променена общо 2 пъти
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Формула за добре монтирано АГУ на м50б20 24 волта.
А честито , ама кажи откъде да вси взема и аз спортен изпарите ? 

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Дано да нямаш ядове
Митове и легенди са твърденията, че БМВ не се погажда с обикновена газова уредба. Просто се иска качествен монтаж и настройка.

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Я пак.. това с водата... 

- biem_w
- ентусиаст
-
искам някой който знае,може и е правил да сподели как се връзват маркучите на испаритела. явно както аз съм ги вързал не е добре. ее жалко,че не ми замръзва испаритела и минава постоянно вода от там но кво да се прави.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
След като си свалил кутията на филтъра, защо не взе водата от термостата и, който е на корпуса и ?
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Абе я да не отварям нова тема. Почнал съм да стягам 34ката за дъщерята. Вчера сменихме долната помпа на съединителя. Смених и филтърчето на газта. Тия дни ще сложа едни нови свещи. Но ми трябва някой, който да смени мембраните, че никога не съм го правил. А самите мембрани са сигурно на 5-6 години и няма регулиране пущината. Пък аз ще почерпя подобаващо.
А, също търся читава шофьорска седалка(сива) и кори на задните врати(с ел. стъкла). Някой, ако има, да помага. Че не върви млада девойка да се вози в кочина.
А, също търся читава шофьорска седалка(сива) и кори на задните врати(с ел. стъкла). Някой, ако има, да помага. Че не върви млада девойка да се вози в кочина.

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Далеч си, иначе щях да ти помогна 

- TheBoss
- Полковника
-
Ненко, благодаря! Но вече ми звънна Мишо и се договорихме за събота да сменим мембраните.

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Мосьо Босев, спестете си главоболията - сменете целия изпарител (макс 120 лева) 

- TheBoss
- Полковника
-
Добра идея, но вече съм 120 кинта назад за акумулатор, 130 кинта за помпа на съединителя. Има да се сменят кори на задните врати и шофьорска седалка(аз може и да се возя на късана седалка, но девойката трябва да се чувства конфортно). Тия дни ще погледна колко накладка е останал, мисля да набуча и някакъв парктроник. А тепърва предстоят ГО и ГТП. Така че 20тина кинта за мембрани и 10тина бири, които ще изпием ми е тавана на разходите за газовата.

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Колега, смяната на мембраните е работа за около 10 минути. А при теб- като за първи път- предполагам половин час. Просто няма какво да объркаш. Трябва ти само отверка и ключе- тъй наречените "шестостен" или "многостен", както им викат нашите майстори тука
Като го разглобиш изпарителя, почисти го вътре с парцал, слагаш новите платна, естествено да не забравиш и дребосъците вътре, /те са в комплекта/ аа -без малко и щях да забравя- филтърчето за газта също смени. Лесно е, няма проблем да го направиш сам.
Да Ви е сладко пивото.

Като го разглобиш изпарителя, почисти го вътре с парцал, слагаш новите платна, естествено да не забравиш и дребосъците вътре, /те са в комплекта/ аа -без малко и щях да забравя- филтърчето за газта също смени. Лесно е, няма проблем да го направиш сам.
Да Ви е сладко пивото.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- biem_w
- ентусиаст
-
ето и засечен разход на този етап.
На чисто празна бутилка. 20лв - 15литра = 140км . Ама то тва сиг. щот сам си прапрайх нещата и не съм настройл нещо
На чисто празна бутилка. 20лв - 15литра = 140км . Ама то тва сиг. щот сам си прапрайх нещата и не съм настройл нещо

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
biem_w написа:ето и засечен разход на този етап.
На извън може да го докараш. ама градско абсурд

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- TheBoss
- Полковника
-
Ейййййййййй, оправихме я днес с Мишо тая газова. Сега не мога да си позная колата бре. Бях забраил, че Е34 може така да набира. Че и дрифти вече.
Обменихме и малко мисли. Мишо даде идея как да се стабилизира празния ход, аз как да имаш повече мощност когато си във високите и ти трябва ряз. Само дето не остана време за биричка, че трябваше да тичам на рожден ден.
Мише, преди малко я подкарах почти студена, в синьото си държи високи обороти, както си трябва. Утре ще я пробвам на съвсем изстинала. Ще обърна на газ точно след 500 м. и после ще споделя. Сега и да гори 20/100 няма да ме е яд. Вярно, че ще гори, ама и ще върви. А по-рано хем не върви, хем 30 кинта на 100 км.

Мише, преди малко я подкарах почти студена, в синьото си държи високи обороти, както си трябва. Утре ще я пробвам на съвсем изстинала. Ще обърна на газ точно след 500 м. и после ще споделя. Сега и да гори 20/100 няма да ме е яд. Вярно, че ще гори, ама и ще върви. А по-рано хем не върви, хем 30 кинта на 100 км.

51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4