Датчик на електрическа перка - колко градуса?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: F01

Датчик на електрическа перка - колко градуса?

Мнение от cherrypopper » 30 Сеп 2011, 8:48

Здравейте колеги. Ще слагам електрическа перка от е36 на петицата и искам да попитам на колко градуса трябва да ми е датчика, ако се монтира от дясно на радиатора ( трябва ли да отговаря на градусите на термостата - 87? ). Погледнах темите във форума и видях, че може да се постави и на самия двигател. Аз съм с м20б20 и моля някой по-запознат да сподели къде е по-удачно да го монтирам ... :D
Изображение Elegance is the key to success ...

ентусиаст
Аватар

Re: Датчик на електрическа перка - колко градуса?

Мнение от Postman » 30 Сеп 2011, 8:58

Според мястото на монтажа зависи и при каква температура трябва да включва, защото по пътя си извън двигателя водата изстива...
Ако аз бих го минтирал, ще го сложа максимално близо до изхода на водата от двигателя, което в повечето случаи е маркуча към входа на радиатора... Бих избрал температурата на включване, която е по-висока с около 2 до 5*С от температурата на термостата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cherrypopper » 30 Сеп 2011, 9:11

На мотора има обезвъздушаващ клапан, който представлява болт,намиращ се точно над термостата и на чието място струва ми се може да се монтира такъв датчик. За такова място ли ми говориш ти :

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 30 Сеп 2011, 9:31

Не, говорех за маркуча. За да работи максимално коректно датчика по мое мнение трябва да бъде в контакт преди всичко с водата, и по-малко с двигателя (подчертавам - мое мнение), макар че разликата може да е пренебрежимо малка на практика...
Най-лесно като че ли се прави с подобен адаптер за маркуча:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 30 Сеп 2011, 12:39

Postman написа:Според мястото на монтажа зависи и при каква температура трябва да включва, защото по пътя си извън двигателя водата изстива...
Ако аз бих го минтирал, ще го сложа максимално близо до изхода на водата от двигателя, което в повечето случаи е маркуча към входа на радиатора... Бих избрал температурата на включване, която е по-висока с около 2 до 5*С от температурата на термостата.

Имай впредвид че термостатите са различни и имат няколко температури на отваряне взависимост какъв искаш...

Има от 88 до 95 градуса,за различните страни са предвидени различни температури на отваряне,но е и за лично удобство на собственика... Ако искаш колата ти да е по-топла или по-студена... за това моя съвет е да си земеш нов термостат заедно с термодвойтка и да направиш така както ти казва колегата,3 4 градуса отгоре на термостата...
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cherrypopper » 01 Окт 2011, 14:28

Колеги моля някой, който има оригинална перка на е34-ката си да сподели градусите, на които се включва стига да ги знае разбира се ... Предварително Благодаря

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 01 Окт 2011, 22:04

Най-добре послушай колегата Postman и си тури тва дет е на снимката му ( много е гот ) или от парче неръждавейка тръбица направи дупка в нея след това отгоре заваряваш гайка с нужния рамер на резбата и стъпка много важно след избора на датчик и си ти , ама това наистина го позиционираш преди радиатора или най-близо до главата по възможност . Датчици дал бог и една фирма та ето две предложения за управление на една степен http://www.spectromatic.net/object.php?id=1744 и http://www.spectromatic.net/object.php?id=1700 или двете степени на перката http://www.spectromatic.net/object.php?id=1821 и http://www.spectromatic.net/object.php?id=1815 разбира се избери си и някой друг ако искаш ама гледай да е поне 4-5 градуса по-нагоре от термостата че и мястото за което говорим е доста по-топличко. Разбира се избираш с нормално отворен(ни) контакт(и) да е датчика и след него връзваш реленце на 40А което дава необходимото напрежение съответно на вентилатора и воала си ти . Успех. ПС: Пък ако успееш да си изведеш и индикация в купето кое кога се включва златен ще си пък и много полезно за теб и колата за в бъдеще.

Назад към E34