Проблем с кормилна кутия
Модератор: Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с кормилна кутия
Въпроса ми е подлежи ли на ремонт и ако да, кажете майстор и към колко пари - кутията тропа, не тече. Благодаря
- 6inline
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Disco 300Tdi
Re: Проблем с кормилна кутия
Да, рециклира се. Цените варират от 160 - 300лв поне за София, според 'майстора' и какво се сменя, това без монтаж/демонтаж.....за РВ не знам.
'...engage your brain before difflocks...'
- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
Съветвам те да не затягаш секторната кутия(да обираш луфта),защото ще се доразбие още по-бързо.Най-добрия вариант с оглед на това,че ремонта излиза скъпо е да си вземеш втора ръка от някой колега читава такава и да я смениш
Така е, втора ръка да взема част която е на 20 години, колко още да издържи, варианта не ми харесва, а ремонта струва колкото половин кола.
Извод като се разбие кутията хвърляме колата

- speedtool
- младши ентусиаст
-
Еми колега кутиите вървят втора ръка 40-80 лева.Ако я вземеш от свой и не е тракала не е ясно колко ще кара разбира се,но ще е по-добре от преди и няма да си дал 300 лева(няма гаранция и че след ремонта няма пак да се разбие скоро)
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
Стига да се оставя малко луфт , мисля че няма проблеми от обирането . На 34-ката ми го обрах , но не става от първият път нацелването 

Pei4 написа:Така е, втора ръка да взема част която е на 20 години, колко още да издържи, варианта не ми харесва, а ремонта струва колкото половин кола.
Колега с цялото ми уважение , но първо като как караш кола дет струва 600лв ( според теб ) и още се не е разглобила и още повече кат и с мениш маслото три пъти годишно то пак така излиза сметката и май няма смисъл ами направо кат доде въобще време за смяна на квото и да било фърляй я и взимай друга . Не ти правя сметка на парите ни най-малко ама ква ще да е тая Е34-ка за толкоз пари пък още да не се е разглобила . От два дена се боря със спирачната система на един Опел Кадет 91-ви набор ( бившата ми кола вече 10години в БГ) и дотук бате наближава 200 кинта ( е да някои работи по-скъпички от на БМВ невероятно но факт ) ама баща ми кат се качи на нея ще има спирачки кви требе та ако имаш предвид кутията да ти умре на път как си не го мислиш сериозно нали . Иначе такава втора ръка ( не правя реклама такова решение взех ) си турих самичък за левовата равностойност на 20 евра и случайно се оказа от сервотроник та хем беше читава хем кеф неземен беше докат ч продадох колицата и сега друг и се радва на въртене на волана с поглед па макар и със сутрешен махмурлук

- speedtool
- младши ентусиаст
-
Колега има 34ки втора ръка и съвестни стопани,може да са сменяли секторната кутия(примерно някои нововнесени има които се продават по форума на части).Както и да го гледам амортизацията по чужбински пътища е по- малка от тази при нас.Може би това е твоя вариант,аз лично бих търсил от някоя англичанка на части(повечето нов внос на части са такива във форума-поне 3 има),а и там като че имат малко повечко пари за поддръжка на колата,а и с тия луфтове и тропания техническия преглед също не могат да минат.Има един колега точно на такава продава сектор за 80 лева и вярвам,че е читав,както казва,но ако все пак решиш да обираш луфта драсни да видим евентуално колко е издържала кутията
speedtool написа:аз лично бих търсил от някоя англичанка на части
Кутията е измежду малките неща, които не са взаимозаменяеми между ляв и десен волан.
А някой би ли споделил какво точно и се сменя на тази секторна кутия и защо е толкова сложна/скъпа операция?
- speedtool
- младши ентусиаст
-
Postman написа:speedtool написа:аз лично бих търсил от някоя англичанка на части
Кутията е измежду малките неща, които не са взаимозаменяеми между ляв и десен волан.
В интерес на истината и аз така си знам ама все пак чаках някой да го каже да не се излагам

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Виж някоя читава на старо, че иначе ще ти свалят кожата и не знаеш кой ще ти остави ръцете по нея.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

Благодаря за отговорите, все пак форума е за питане, интересуваше хора сблъскали се с този проблем и как са го решили.
manos написа:А някой би ли споделил какво точно и се сменя на тази секторна кутия и защо е толкова сложна/скъпа операция?
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2