Не пали след смяна термостат.
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Не пали след смяна термостат.
Привет,ето че дойде и мой ред да се оплача от 5ка с надеждата,че някой може да помогне със съвет.
Историята на кратко е следната:вчера смених термостата на е34 м50б20 че от край време стрелката за температура си стоеше в синия сектор.Направих всичко както е описано в ръководството във важните теми,само че не успях да развъртя болта на перката на радиатора,ами свалих самата перка от оста за да си осигуря достъпа до термостата.Тази сутрин запали нормално както винаги и покарах 2-3км,след което спрях да заредя в една бензиностанция.До тук всичко нормално,но след като се опитах да запаля - няма никой
Върти си стартера,има ток и бенц 100%,но не пали.Всички маркучи за въздух изглеждат здрави и на местата си,не е имало гърмежи скоро.Някой ако има идея какво може да е 

Историята на кратко е следната:вчера смених термостата на е34 м50б20 че от край време стрелката за температура си стоеше в синия сектор.Направих всичко както е описано в ръководството във важните теми,само че не успях да развъртя болта на перката на радиатора,ами свалих самата перка от оста за да си осигуря достъпа до термостата.Тази сутрин запали нормално както винаги и покарах 2-3км,след което спрях да заредя в една бензиностанция.До тук всичко нормално,но след като се опитах да запаля - няма никой

Re: Не пали след смяна термостат.
Провери дали не се е прекъснал или откачил от буксата позиционния датчик на разпределителния вал
No 18 от схемата

No 18 от схемата

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Погледни тоя кабел на датчика, а също така имаше и едно кабелче - маса, което се захващаше някъде около тялото на термостата.
Мерси,колеги,изчистих ги всичките кабелчета че бяха целите в гняс и запали от раз 

Мислих,че проблема е решен,но уви-не е.Колата пали студена без проблем,но като е загряла не може да пали,колкото и да върти стартера.Вече си мисля да не сложа стария развален термостат,поне с него нямаше такива проблеми. 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
bat_gosho написа:Вече си мисля да не сложа стария развален термостат,поне с него нямаше такива проблеми.
Няма как да е от термостата.
Ами със стария термостат както писах по-горе температурата винаги стоеше в синьото и съм нямал проблеми с паленето.Сега с новия термостат температурата се покачва,но изгасиш ли я после чакай да запали... 

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
MaxMeyer написа:Като с стария термостат е било ок защо си го сменил?
Чети пак първия пост

Сложи пак стария,колега и ще разбереш дали е от новия

Много като тебе вече плакаха ...
Колега няма пряка връзка с термостата паленето , за да връщаш стария и да си останеш на поне литър нагоре по-високия разход . Потърси проблема другаде . Не разбирам от бензинки ма няма начина да нямат авансатор и на студено да включва и пали пък топла да неще което вече има връзка с центровка , но нека колеги разбиращи от бензинки да се намесят ,че това със причина в термостата е повече от несериозно относно паленето поне.
Май я установихме причината - не беше добре обезвъздушена системата.При смяната на термостата с разкачането на маркучите се изля малко антифриз,но явно и въздух е поело.Като сглобих всичко долях,но забравих да обезвъздуша.Заради въздуха много бързо ми качваше температурата-за 2-3 минути минава 90 и явно нещо се шашка и като я изгася не иска да запали докато не поизстине - не знам това някаква вградена защита ли е какво е.
Сега след обезв. покачва температурата бавно и не минава 90,съответно пали без проблем.Дано да няма продължение сагата

Сега след обезв. покачва температурата бавно и не минава 90,съответно пали без проблем.Дано да няма продължение сагата

Ronka написа:MaxMeyer написа:Като с стария термостат е било ок защо си го сменил?
Чети пак първия пост![]()
Сложи пак стария,колега и ще разбереш дали е от новия
брилянтна техническа мисъл, Ронка
А автора на темата - ти си я прегрявал тая кола значи... не знам с какъв двг си, но бонусите няма да закъснеят
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Не бе първо й е било студено на колата, и колегата й е пуснал по-топличко да се балансират нещата.
Карането на студена кола може да доведе до скъпи ремонти

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Zubcho написа:Не бе първо й е било студено на колата, и колегата й е пуснал по-топличко да се балансират нещата.![]()
Точно,от едната в другата крайност,ама няма страшно тя е куче

Иначе взех термостат който отваря на 92 градуса,а ми предлагаха и такъв на 8* не помня точно.Реших да ми е по-топло зимата,нали не е проблем.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
bat_gosho написа:Zubcho написа:Не бе първо й е било студено на колата, и колегата й е пуснал по-топличко да се балансират нещата.![]()
Точно,от едната в другата крайност,ама няма страшно тя е куче
Иначе взех термостат който отваря на 92 градуса,а ми предлагаха и такъв на 8* не помня точно.Реших да ми е по-топло зимата,нали не е проблем.
на 88/85 трябва да е
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2