e34 изгасна по време на движение

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW e38 730D

e34 изгасна по време на движение

Мнение от gmmaster » 18 Сеп 2011, 15:11

Добър ден колеги,имам един огромен проблем и реших да се консултирам с вас ... Имам е34 520i v24 и проблема е следният: Докато си карах колата онази вечер извънградско без никаква причина при скорост от 70 км,без никакъв признак колата изгуби мощност и двигателя изгасна,като фарове и всичко др си работеше,колата изгуби мощност все едно някой и врътна кранчето на горивото,да подчертая в колата имаше 17-20 литра гориво не е останала без гориво... при повторен опит да запаля двигателя не и не ..... ако запали след 10 опита работи 1 сек - 2 сек и колата отново губи мощност и гасне ...... бензиновата помпа е сменяна с Bosch оригинална и досега не е давала ядове никакви ..... сега съм на работа и не мога да видя дали е тя,но искам да се консултирам с по-компетентни хора от мен,възможно ли е и горивният филтър да се е запушил от някой боклук,понеже тя изгасна без никаква индикация затова все едно нещо се е запушило ?

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: e34 изгасна по време на движение

Мнение от LiTtLeRoCk » 18 Сеп 2011, 15:26

Мисля, че е нормално първо да провериш дали ти работи помпата.Чак тогава да търсиш причината другаде.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 18 Сеп 2011, 15:27

Опитай да запалиш с отвита капачка на резервоара - клапан за доизгаряне на бензиновите пари от резервоара

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 18 Сеп 2011, 17:14

Колега ам ти си с късмет роден още първите две мнения и точно и ясно най-най възможни причини за случката . И мисля от едно боклуче току така не се задръства тоя филтър това става с течение на времето и може би по-отдавна щеше да забележиш макар и минимална загуба на мощност. Това че е нова и оригинална помпата дет си сменял не значи че не може се повреди то затова и тея УЖ гаранции за да се обезвъзмезди потребителя при евентуален дефект което е в рамките на нормалното. Тъй че запрятай ръкави и проверявай помпата след като си пробвал без капачка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 18 Сеп 2011, 17:24

Датчик колянов вал.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Потребител
Аватар

Мнение от gmmaster » 18 Сеп 2011, 19:21

tsb_bg написа:Опитай да запалиш с отвита капачка на резервоара - клапан за доизгаряне на бензиновите пари от резервоара
Колега би ли ми казал при нормално работеща кола,би трябвало да запали или не и защо защото малко не ми е ясно

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 18 Сеп 2011, 19:42

Това с трудното палене и работа около 1-2 секунди ме връща назад във времето.Имах подобен случай-карам и гасне, ток да те убие бензин да те удави и не ще.Въртя 2,3,4,5 пъти и пак, след 10-15 минути паля работи 2-3 сек и гасне и всичко се повтаря отново.В моя случай се оказа имобилайзера, та ако имаш такъв го подмени или махни.Ако нямаш имобилайзер не знам какъв може да е проблема.
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gmmaster » 18 Сеп 2011, 19:44

kemakozeE36 написа:Това с трудното палене и работа около 1-2 секунди ме връща назад във времето.Имах подобен случай-карам и гасне, ток да те убие бензин да те удави и не ще.Въртя 2,3,4,5 пъти и пак, след 10-15 минути паля работи 2-3 сек и гасне и всичко се повтаря отново.В моя случай се оказа имобилайзера, та ако имаш такъв го подмени или махни.Ако нямаш имобилайзер не знам какъв може да е проблема.
Колега точно с имобилайзер съм ..... ти сам ли го махна или ходи при някой

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 18 Сеп 2011, 20:12

Аз ходих в един сервиз да ми направят диагностика понеже вече бях сменил всичко, което можеше да се смени по бензина и тоците и пак не искаше да работи и там в този сервиз ми го хванаха на диагностиката и ме питаха нов ли искам или да ми го махнат и аз естествено го махнах :yes:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 18 Сеп 2011, 20:58

Ама първо си провери имобилайзера на алармата, че моята е със същата функция, палиш>работи 5-10 секунди нормално> почват 1 по 1 цилиндрите да изчезват и гасне ;)

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 19 Сеп 2011, 18:35

Често майсторите връзват имобилайзера на помпата. Но там е голяма консумацията, а те не го пускат през реле. В резултат имобилайзерът нагаря и почва да не работи коректно. Имах същия проблем. Прибирах се от Търново, колата гасне, аз въртя ключа на нула, давам контакт, натискам бутона на имобилайзера и колата пали по инерция. Някой път сработваше от веднъж, някой път от 4-5 път. И кара известно време и пак така. Успях да я прибера и направи при майстора, след пет минути имобилайзерът беше спомен!!!
Изображение

Назад към E34