Странен проблем след смяна на бравата на задния капак-решено

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Странен проблем след смяна на бравата на задния капак-решено

Мнение от alchohol » 25 Авг 2011, 19:08

Вчера смених бравата на задния капак (файтона е седан) и централното откачи. При заключване цъкаше по два пъти, а сега-само веднъж, но не това е проблема. Чудото става, когато запаля-тогава вратите се заключват сами :shock: и се отключват, когато изгася колата, е разбира се, ако не дръпна палчето преди това. А и днеска сама си включи алармата, дойкато бях вътре, без да бачка двигателя. Дали алармата е имала тая функция и преди не е действала, за заключването имам предвид, или сега нещо мизерува някъде и стават тия неща. Нищо не съм барал по буксата отзад, само махане и слагане. Аз клоня към модула, ама ако някой може да изрази мнение от опит, много ще съм му благодарен.
Поздрави :bchug:
Последна промяна alchohol на 20 Ное 2011, 21:38, променена общо 1 път
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 TU 1999г.
Мечтае да кара: BMW М 5

Re: Странен проблем след смяна на бравата на задния капак

Мнение от E39 Rider » 25 Авг 2011, 20:45

механизма не ти е вред и затова ти прави проблема отклучва заклучва и алармата за това полудява защото ти очита че отклучено и се вклучва.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 25 Авг 2011, 21:32

E39 Rider написа:механизма не ти е вред и затова ти прави проблема отклучва заклучва и алармата за това полудява защото ти очита че отклучено и се вклучва.

Е на отключена кола какво да отчете, нещо не схващам. Разбирам багажника само да не заключва, ама няма такова нещо :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 34 със субтитри !!!
Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ

Мнение от chiko » 26 Авг 2011, 17:21

Това можеби е функция на алармата ,но как си е задеиствал :dunno: ,тъй като на служебната ми кола е по същия начин работата,като запаля и след 15 сек. заключва ,като загася отключва ,по интересно ще е ако заключва и отключва постоянно по време на движение,тогава вече има установен проблем. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky: По принцип тази функция се пуска от настройките на алармата ,говоря за допалнително слагана аларма ,не за фабричната,а пак и си има хубава страна ,като спреш на светофара ,да не те изкара некои от колата изневиделица.За да провериш дали е активирана тази функция ,запали колата на отворена врата,и изчакаи така известно време с отворена врата ако не заключи значи функцията е на лице ,ако разбира се ти работи и бутончето за плафона
Изображение
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 26 Авг 2011, 17:40

Пробвай и да заключиш багажника на ръка, като завъртиш докрай надясно. Така даваш индикация, че багажникът е заключен и не искаш да го командва централното. Аз имам проблем с някоя от управляващите машинки(допускам, че е задната) и когато отключвам или заключвам с ключ(ползвам само ключа) централното щрака по два пъти. Когато блокирам багажника, щрака само при заключване, при отключване си е нормално, т.е. вдига палчетата и толкова.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 26 Авг 2011, 18:58

chiko написа:Това можеби е функция на алармата ,но как си е задеиствал :dunno: ,тъй като на служебната ми кола е по същия начин работата,като запаля и след 15 сек. заключва ,като загася отключва ,по интересно ще е ако заключва и отключва постоянно по време на движение,тогава вече има установен проблем. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky: По принцип тази функция се пуска от настройките на алармата ,говоря за допалнително слагана аларма ,не за фабричната,а пак и си има хубава страна ,като спреш на светофара ,да не те изкара некои от колата изневиделица.За да провериш дали е активирана тази функция ,запали колата на отворена врата,и изчакаи така известно време с отворена врата ако не заключи значи функцията е на лице ,ако разбира се ти работи и бутончето за плафона

Значи колега, на отворена врата не се заключва, само на затворена. А ако отключиш без да отваряш вратите и да я палиш пак се заключва след 10-15 секунди. Алармата не е оригиналната, слагана е после. Аз си мисля, че това може би преди си е бачкало, но тъй като бравата на багажника беше разнебитена и буксата й също лопаше яко, и може би не е работило нещо както трябва. На един приятел на голфа алармата така му е настроена, ама при мен какво стана, мога само да гадая. Има и бъг, защото като отключва и после веднага цъка пак другото реле, и пак заключва. Това го правеше и преди. Аз си мисля, че този проблем може би идва от някой загинал кондензатор на самия модул на централното.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ

Мнение от chiko » 26 Авг 2011, 23:37

Щом бравата ти е била нацакана ,за това не е работило ,защото и в бравата има бутонче което командва плафоните ,а за бъга вече требе да се гледа и пробва,на запалена кола ли го прави,на моята при запалено положение като е отключа и толкоз ,докато не загася и запаля не се повтаря цикала,кажи каква ти е алармата за да е видим у нета и нейните функций ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 27 Авг 2011, 6:37

chiko написа:Щом бравата ти е била нацакана ,за това не е работило ,защото и в бравата има бутонче което командва плафоните ,а за бъга вече требе да се гледа и пробва,на запалена кола ли го прави,на моята при запалено положение като е отключа и толкоз ,докато не загася и запаля не се повтаря цикала,кажи каква ти е алармата за да е видим у нета и нейните функций ;)

Плафоните в багажника са без крушки, че преди не прекъсваше веригата и понякога акумулатора падал, и затова го е оставил в мрак предния собственик.
Номера го прави всякак, запалена, изгасена, няма значение-отваря и веднага пак щрак другото реле. Разглобих модула, видимо всичко е наред, ама ми се щеше да фрасна друг за да видя дали е в него причината. А модула на алармата не го знам къде е, предполагам, че е някъде в таблото под волана, но все нямам време да погледна.
Алармата е LT-N777. Имам книжка с нея, но е на английски и има технически термини, които ми замъгляват превода. Искаше ми се да намеря инструкция на БГ, но май ще трябва да я мъча с речника. Алармата е на 9 годинки и може, и тя да е фирясала нещо :dunno:

Между другото под задната седалка имам един стопил се бушон, но не мога да му видя номерацията, за да разбера за какво е бил. При мен отзад не са надписани бушоните, иначе имам списък с това кой за какво е :banghead: Така е залепнал, че и с клещите не помръдва. Пластмасата му се е разляла и е останала само арматурата отвътре :ranting:
Мислех си дали и той не играе някаква роля в моя проблем:?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 27 Авг 2011, 12:36

alchohol написа:
chiko написа:Щом бравата ти е била нацакана ,за това не е работило ,защото и в бравата има бутонче което командва плафоните ,а за бъга вече требе да се гледа и пробва,на запалена кола ли го прави,на моята при запалено положение като е отключа и толкоз ,докато не загася и запаля не се повтаря цикала,кажи каква ти е алармата за да е видим у нета и нейните функций ;)

Плафоните в багажника са без крушки, че преди не прекъсваше веригата и понякога акумулатора падал, и затова го е оставил в мрак предния собственик.
Номера го прави всякак, запалена, изгасена, няма значение-отваря и веднага пак щрак другото реле. Разглобих модула, видимо всичко е наред, ама ми се щеше да фрасна друг за да видя дали е в него причината. А модула на алармата не го знам къде е, предполагам, че е някъде в таблото под волана, но все нямам време да погледна.
Алармата е LT-N777. Имам книжка с нея, но е на английски и има технически термини, които ми замъгляват превода. Искаше ми се да намеря инструкция на БГ, но май ще трябва да я мъча с речника. Алармата е на 9 годинки и може, и тя да е фирясала нещо :dunno:

Между другото под задната седалка имам един стопил се бушон, но не мога да му видя номерацията, за да разбера за какво е бил. При мен отзад не са надписани бушоните, иначе имам списък с това кой за какво е :banghead: Така е залепнал, че и с клещите не помръдва. Пластмасата му се е разляла и е останала само арматурата отвътре :ranting:
Мислех си дали и той не играе някаква роля в моя проблем:?:

Смени този бушон, или цялата бушониера. Пълно е с коли за скрап по този форум даже някой ще ти я подари според мен. Търси и ще намериш. 100% имаш проблем щом се е стопил така бушон.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 27 Авг 2011, 16:19

Някой, ако има номерацията на задните бушони, моля да я сподели :help: . Аз имам списък кой бушон за какво е, но отзад не са номерирани и затова не мога да разбера за какво е този бушон.
А между другото гледах в книжката на алармата и прочетох, че има имобилайзер, който може да се включи по желание. Явно е задействан, защото при отключване на колата, след около 30-40 сек. алармата пак се активира, ако не запаля мотора и тогава пак трябва да я изключвам, иначе нъцки палене.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chiko » 27 Авг 2011, 18:34

Номера го прави всякак, запалена, изгасена, няма значение-отваря и веднага пак щрак другото реле,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Този цикъл го прави според мене,защото некоя от машинките не дава сигнал че е отключила(имаш четири сигнала за заключено вместо пет) ,тъй като в тях има вградени микрици за отключено и заключено,съответнта машинка като не даде сигнал че е отключила значи има проблем и моторчето може да не е направило цикъла си ,и за това вднага пак зключва ,ама тогава всички сигнали са налични от петте врати и си остава заключено ;)
LT-N777 това можеби е модела на алармата ,но не и марката й :confused:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 27 Авг 2011, 18:47

Когато е по-хладно времето или зимата, когати си е як студ, палчето на шоферската врата не се вдига и сваля до край, винаги трябва да помагам с ключа. Може и от него да е, обаче видимо няма нищо :dunno:

Марката на алармата е Lighting Tech, тайванска някаква. Намерих я в нета, на модула така пише.

Ето и линк към страницата http://stevoautoclinic.com/autoparts/supplier/71/88008598/88067395/72/details.htm

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chiko » 27 Авг 2011, 21:30

alchohol написа:Когато е по-хладно времето или зимата, когати си е як студ, палчето на шоферската врата не се вдига и сваля до край, винаги трябва да помагам с ключа. Може и от него да е, обаче видимо няма нищо :dunno:

Марката на алармата е Lighting Tech, тайванска някаква. Намерих я в нета, на модула така пише.

Ето и линк към страницата http://stevoautoclinic.com/autoparts/supplier/71/88008598/88067395/72/details.htm

Е тука колегите с ти на английския,макар че си мисля че алармата работи адекватно според мене ,само требе да се прегледа периферията и да се ревизира :yes:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 27 Авг 2011, 21:36

chiko написа:
alchohol написа:Когато е по-хладно времето или зимата, когати си е як студ, палчето на шоферската врата не се вдига и сваля до край, винаги трябва да помагам с ключа. Може и от него да е, обаче видимо няма нищо :dunno:

Е тука колегите с ти на английския,макар че си мисля че алармата работи адекватно според мене ,само требе да се прегледа периферията и да се ревизира :yes:

Най-вероятно ще да от машинката на шофьорската врата. Пак ще отварям да погледна :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 30 Авг 2011, 19:51

Понеже утре ще разкоствам шоферската врата да свалям машинката за централното, та имам едно въпроШче.
Виждал съм машинка от Е36-ца и при нея проблема беше в едно ключе, при Е34 дали го има и ако да някой знае ли какви стойности трябва да се измерят на него???
Надявам се въпроса ми да е горе-долу разбираем :mrgreen:

Следваща

Назад към E34