Надраскани стъкла
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Надраскани стъкла
Здравейте колеги!
Предполагам по-голямата част вече сте се сблъсквали с подобен проблем.Предното ми стъкло е надраскано от чистачките.Предполагам или като са пускани чистачките когато е било прашно стъклото или перото е менте нещо нямам представа.
Въпросът ми е дали може да се полира?
Драскотините са финни може да се кара но ми бърка в незнам къде особено нощно време.
Разрових се тук-там и открих че има някакви шлайф дискове на 3М даже и демонстрация гледах но на обикновено стъкло.
Дали тези дето лепят стъкла извършват подобна услуга?
Споделете опит.
Предполагам по-голямата част вече сте се сблъсквали с подобен проблем.Предното ми стъкло е надраскано от чистачките.Предполагам или като са пускани чистачките когато е било прашно стъклото или перото е менте нещо нямам представа.
Въпросът ми е дали може да се полира?
Драскотините са финни може да се кара но ми бърка в незнам къде особено нощно време.
Разрових се тук-там и открих че има някакви шлайф дискове на 3М даже и демонстрация гледах но на обикновено стъкло.
Дали тези дето лепят стъкла извършват подобна услуга?
Споделете опит.

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
Re: Надраскани стъкла
Колега. няма такова животно още което да премахва такива драскотини. Стакло не се полира с нищо освен ако не е за блясак.
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Има такива добри хорица, които възстановяват подобни дефекти.На един познат щом успяха 2 пукнатини и 1 люспа от камъче получена да заличат, едни драскотини не би трябвало да са проблем, но за съжаление нито мога да се свържа с него и да го питам, нито знам аз къде точно и колко взимат.

- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
Последния път като ходих в дарукар имаше някакъв плакат, в който рекламираха точно такава услуга. Може да отидеш да видиш за какво точно става въпрос и кви кинти искат. Аз мислех да ходя, че особено на ноно каране малките драскотини са много изнервящи и едно полиране добре ще и се отрази на бабата.
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
kemakozeE36 написа:Има такива добри хорица, които възстановяват подобни дефекти.На един познат щом успяха 2 пукнатини и 1 люспа от камъче получена да заличат, едни драскотини не би трябвало да са проблем, но за съжаление нито мога да се свържа с него и да го питам, нито знам аз къде точно и колко взимат.
това в съвсем друга бира лепенето на стъкло...
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- kemakozeE36
-
-
golov_bg написа:kemakozeE36 написа:Има такива добри хорица, които възстановяват подобни дефекти.На един познат щом успяха 2 пукнатини и 1 люспа от камъче получена да заличат, едни драскотини не би трябвало да са проблем, но за съжаление нито мога да се свържа с него и да го питам, нито знам аз къде точно и колко взимат.
това в съвсем друга бира лепенето на стъкло...
Същата бира е, защото имаше и драскотини от същия "чистачков" тип и му ги оправиха и тях

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
http://senax.bg/index.php/index/fivethlproject/languageID/1/brandID/44/level3/47/level4/55/level5/57#bottom
Ето го продукта, смятам да го пробвам
Ето го продукта, смятам да го пробвам

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Сподели после впечатления, защото на 32-ката имам едни много гадни деруги по страничните стъклопакети. А за смяна ще дойде доста дебело, да не кажем и трудно изпълнимо.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
От цялата история има една лека опасност там където стъклото се полира да се вдлъбне дотолкова ,че да придобие качествата на лупа и е ясно как ще се вижда през него-това не съм го измислил аз така ,че по-добре не опитвайте процедурата у дома.
Може би със съответната паста и най-вече машина за полиране ще стане,но с паста от тубичка и парцалче за търкане -едва ли .

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
защо мътите водата само не ми е ясно. Стакло не се полир с нищо. от него можеш да премахнеш петна и секви мизерии но не и да заличиш драскотина. Данеговорим за драскотина от чистачка...никав шанс. аз сам се занимавал с тва и от опит казвам,че там кадето се опиташ да заличиш драскотината винаги ще го виждаш .. данеговорим за преден джам .
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- kemakozeE36
-
-
biem_w написа:защо мътите водата само не ми е ясно. Стакло не се полир с нищо. от него можеш да премахнеш петна и секви мизерии но не и да заличиш драскотина. Данеговорим за драскотина от чистачка...никав шанс. аз сам се занимавал с тва и от опит казвам,че там кадето се опиташ да заличиш драскотината винаги ще го виждаш .. данеговорим за преден джам .
Аз па да ти кажа, че се полират стъкла, даже занесох фаровете на 36-цата да ги минат на машината и ги направиха като нови

Сега вече ако стъклото е на нищо станало и няма смисъл е друг въпрос, но ако е нещо по-дребно се прави

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
zvetiko написа:От цялата история има една лека опасност там където стъклото се полира да се вдлъбне дотолкова ,че да придобие качествата на лупа и е ясно как ще се вижда през него-това не съм го измислил аз така ,че по-добре не опитвайте процедурата у дома.Може би със съответната паста и най-вече машина за полиране ще стане,но с паста от тубичка и парцалче за търкане -едва ли .
Това което показах, има кечета в комплекта за полир машина, така че е професионално

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Все едно да кажеш ,че понеже имаш нож за струг ,самият струг не ти е необходим.
Препарата ,който се показва е доста агресивен-освен механично действа и по химичен път и вероятноста да се вдлъбне стъклото точно където не трябва е доста голяма.И пак си помислете-за да изчезнат драскотините,трябва да се смъкне слой от стъклото,за да няма ефекта на лупа при тази операция трябва да се направи равномерен преход върху доста голяма повърхност около повредената,което с полировъчна шайба върху бормашина или нещо подобно работещо на ръка и усет едва ли е възможно.Виж за фарове -става.

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
zvetiko написа:Все едно да кажеш ,че понеже имаш нож за струг ,самият струг не ти е необходим.Препарата ,който се показва е доста агресивен-освен механично действа и по химичен път и вероятноста да се вдлъбне стъклото точно където не трябва е доста голяма.И пак си помислете-за да изчезнат драскотините,трябва да се смъкне слой от стъклото,за да няма ефекта на лупа при тази операция трябва да се направи равномерен преход върху доста голяма повърхност около повредената,което с полировъчна шайба върху бормашина или нещо подобно работещо на ръка и усет едва ли е възможно.Виж за фарове -става.
200 лева е решението , безотказно действа

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
Поразрових се и има вариант да се шлайфат стъклата.да трябва да се махне част от слоя на стъклото и е опасно да не стане на вълни по този начин.
Допитах се до един стъклар и той каза че я имало технологията но не я е внесъл тъй като доста скъпо излизало и българина предпочитал да смени сътклото.
Филма е пълен.ПРедишната ми е 34-ка й беше толкова надрано стъклото че нощно време почти нищо не виждах.Сега това ми е болна тема.
Купувайте си качествени чистачки колеги!!!
Допитах се до един стъклар и той каза че я имало технологията но не я е внесъл тъй като доста скъпо излизало и българина предпочитал да смени сътклото.
Филма е пълен.ПРедишната ми е 34-ка й беше толкова надрано стъклото че нощно време почти нищо не виждах.Сега това ми е болна тема.
Купувайте си качествени чистачки колеги!!!

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2