Съвет за покупка на Е34?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320i Touring '98
Мечтае да кара: M6 Convertible

Съвет за покупка на Е34?

Мнение от gangsterboy » 08 Авг 2011, 10:52

Колеги решил съм да се сдобия с Е34 най-после. Насочил съм се към 20-ка от последните години с широкия бъбрек, за предпочитане комби. В петък гледах една, която много ми хареса вътре. Комби е, тъмнозелен металик, внос юни месец от Германия. Беше много запазен салона, плюш с подгрев и надуване, печка с програмиране, с оригинален касетофон, имаше някакво по-високо ниво на аудиото - отпред беше с 6 говорителя и отзад с 4, което рядко се среща при е34 (поне досега само на 1 М-ка съм виждал и на снимки :D ). Климата работеше идеално, мотора също, ел. стъклата, съединител, скорости и т.н. Като забележки има счупена жабка, неработеща задна чистачка, стъклото на 5-тата врата не иска да седи отворено(амортисьорчетата са отишли). Като цяло тези неща не ме притесняват и се оправят лесно, а стъклото може и така да си остане. По притеснително е, че хидравликата е тежичка и най-важното, което ме тревожи е, че има ръжда по ръбовете на всички врати, на задния калник до капачката на резервоара е избило и на 5-тата врата малко е тръгнала зад номера. На други места не видях да има, като отворих предния капак нямаше видима ръжда, праговете бяха добре. Колата е регистрирана, има застраховка, винетка, с документи от немско, 2 комплекта гуми с джанти, няма нивомата и двойния шибедах, които са слаби места по принцип и скъпи за ремонт. Момчето ми я дава за 2400лв. Някой има ли идея колко ще ми легне да ги оправя тия ръжди и има ли изобщо смисъл да се занимавам или да търся друга?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Re: Съвет за покупна на Е34?

Мнение от golov_bg » 08 Авг 2011, 10:57

не бе колега хубава е34 поне 4500.това е пълен дарак за тея пари(в крага на майтапа за някои)карай я на някой който малко от малко разбира от БМВ и щом ти харесва я грабай
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар

Re: Съвет за покупка на Е34?

Мнение от Peter Angelov » 08 Авг 2011, 10:59

Здрасти, ако това са проблемите по колата не виждам смисъл дори защо питаш :yes:
Парите са добри, уверисе че няма други проблеми и ако ти е на сърце я вземи :D
Тези дребни неща като проблеми можеш лека полека да си ги направиш, има части бол както и нови, така и стари :yes:
Ами това е от мен незнам какво друго да ти кажа :smoke:

Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gangsterboy » 08 Авг 2011, 11:20

И аз за това мисля да я закарам на сервиз другата седмица (защото момчето е извън България в момента) и да я прегледат в какво състояние е. Но мисля, че технически е изрядна. Гледал съм други за повече пари, които определено бяха по-зле. Колата е докарана на ход, което е добре. Все пак е издържала голям пробег без проблем. Единствено тая ръжда ме притеснява. То, че ще я оправят ясно (под 500лв. сигурно няма да мина), но да не стане след 1 година пак да почне да избива и да се наливат пари пак.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 08 Авг 2011, 11:21

4 хубави врати - по 40-50 лева
задна врата - 80-180 лева

Боядисване - по 160 лева на детайл

А за праговете силно се съмнявам да нямат ръжда, по скоро да са замаскирани :idea:

Иначе съвет от мен - ръждилник не ти трябва :!:

Едит:
Ти сам си намерил ключа от палатката, само дето си го постнал непосредствено преди моето мнение ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 08 Авг 2011, 12:36

Какъв е смисъла да купиш кола която да пребоядисваш?И като я пребоядисаш не изчезва проблема само го забавяш...ръждата тръгне ли няма спирка.От друга страна колегата спомена от колко нагоре са хубавите Е34 без ръжди и проблеми...Но все си мисля че за 2000-3000лв може да намериш читава.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 08 Авг 2011, 13:27

MaxMeyer написа:Какъв е смисъла да купиш кола която да пребоядисваш?И като я пребоядисаш не изчезва проблема само го забавяш...ръждата тръгне ли няма спирка.От друга страна колегата спомена от колко нагоре са хубавите Е34 без ръжди и проблеми...Но все си мисля че за 2000-3000лв може да намериш читава.

За 2 3 хубава и здрава ...трудна работа ще е .

АКо са и само лайсните , това си е болест на всичките.Ще я оправиш и ще си я караш , ако искаш да няма ръжда търсиш Италианка просто.

Ако ти харесва колата и е за тия пари я грабвай , за 5 600 лева ще и оправиш боята и ще я караш. Може да я вземеш а 3 боядисана преди теб някой.
Много ги мислите , ще кажеш че 20 години щюещ я караш , тая 20ка след 3 месеца ще почнеш да мислиш за мотор.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gangsterboy » 08 Авг 2011, 14:37

Само отдолу по ръбовете на вратите има, праговете не изглеждаха да бяха правени. Ако трябва да сменям и вратите много дебело ще легне. Мисля, че може само вратите и калника да се обработят, за да легне към 600лв. Единственото друго за оправяне е хидравликата, защото е тежка нещо. На мен ми трябва да я карам 3-4 години макс и после я махам. А някой знае ли дали има врътка комбито да го регистрирам като товарно или 7 места в КАТ, за да го мина през фирмата и да си я приспадам като разход?

За тази кукла става въпрос:

http://www.cars.bg/u389372
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 08 Авг 2011, 14:57

Минусите не са много. Какви врати ще сменяш :!: Тоя кусур и ти ще си го оправиш. В повечето случаи загниват лайстните и ръждата се качва по вратите. Аз моите ги изхвърлих (тези, които бяха останали) :bchug:
Хидравликата-ми може маслото да е старо, а за помпата-хубаво огледай да няма липсващ болт по закрепването. Моята се оказа минус един и като смених ремъка изби маслото, та после се бърках 130 кинта за рециклирана..
Виж да не са слагани добавки в маслото и след първата смяна да каже бау.
Гледай хубаво и тогава брой сухото. Иначе цената е прилична.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 08 Авг 2011, 15:00

А някой знае ли дали има врътка комбито да го регистрирам като товарно или 7 места в КАТ, за да го мина през фирмата и да си я приспадам като разход?

:mhihi: :OT: Хайде стига, чак пък комби баничарка, те от НАП ряпа са хапнали :smoke: Пък и знаеш ли колко ще го отнасяш
от КАТ ако си товарно, имахме една Х5-ца и тя товарна и поне 100 пъти ни правиха актове за това че караме товарен автомобил на места където е забранено! Аи разходи за ДДС не вървят иди доказвай със 100 документа че не я ползваш за управленчески финкции а за работа на персонала по обекти и т.н. почти на 100% ги свалят тези разходи!

Колега ако не искаш дребни косури, вземи си някоя Дачия - баничарка и така. Новото няма проблеми.
Извинявай ама какво даваш като пари и колко ще дадеш да си я направиш :bchug:

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 08 Авг 2011, 16:38

колега, ако си опрял до форум да купуваш кола - най-много да те откажат - една кола се купува с мерак - имаш ли мерак и за 12 000 лева и за 1200 лева да е - твоя е :yes: не слушай никой, защото парите са си твои :!: аз като гледам половината писано по форума - трябва да си продам сичките е34ки и да си купя някоя от последните, щото сички други са пълни боклуци....
пак повтарям - не слушай никой - парите са си твои :!:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 08 Авг 2011, 19:37

Aбе какво го плашите момчето почнело ли да ръждясва нямало спиране, направете го като хората па да видиме дали няма спиране, после мойта италианка си изтърва акумулатора от под седалките(мита за неръждясалите италианки разбит!) И като вземе друга , която видимо да няма ръжди каква е гаранцията че наистина няма. До тоя момент не съм видял кола, която да е над 15 годишна и да няма ръжда НЕИЗБЕЖНО е просто, обаче някои не могат да го допуснат това и почват с филмите.Пак казвам направете една кола хубавo и да видиме дали щe да ръждяса

Ей ся ще ви светна нещо- тоя препарат( Mastinox се нарича) е токсично вещество, като смола е, намазвате си колите там дето сте открили ръжди и повече забравяте да пипате там, просто докато мастинокса си е на мястото няма повече ръжда
Предимства:
-има много силен ръждопреобразувателен ефект-намазваш ръждата, след 15 години забърсваш и метала лъщи като американска цистерна
-може да седи с десетки години, ако не го забърше някой
-гони вода и влага и сол
Недостатъци
-много скъп(обаче си струва парите)
-трудно се намира
-токсичен-трябва с ръкавици задължително да се работи и да се пази кожата че яде на момента
Това мога аз да кажа за темата с ръждата мотора и ходовата част да са пушка, па ламарини се правят(и ако се направят качествено и се полва мастинокс ръждата няма шанс :mhihi: )
Изображение
Друг по-разпространен вариант е Dinitrol-a

DINITROL RC800 is a rust converter for use on rust covered surfaces where it kills and then chemically converts rust to a passive organic compound that bonds to the metal surface such as an automotive body. RC800 is a milky white liquid that once painted will turn into a blue dry surface and then to black once rust conversion has taken place. Can be used internally or externally where rust is evident, on motor bodies and box sections. Ideal for door bottoms and inside sills.
Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 08 Авг 2011, 19:50

Кажи от къде го купи тоя препарат :?:
Мале 95 долара го виждам в нета, вярно ли е толкова :shock:
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 08 Авг 2011, 19:55

alchohol написа:Кажи от къде го купи тоя препарат :?:
Мале 95 долара го виждам в нета, вярно ли е толкова :shock:

Толова е, на летището в хангара използваме динитрол и мастинокс, но проблема е, че не дават по много да се изнася и като се има предвид че не само мойта кола е ръждясала, та още чакам ред да взема и аз една бутилка :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gangsterboy » 08 Авг 2011, 22:25

Както каза колегата колата се купува с мерак, а тази много ми хареса. Точно такава търся. Само гадната ръжда ми бърка в душата. Но тези продукти изглеждат много добри. Цената им не е чак толкова голяма, стига да вършат работа наистина. А и както гледам без ръжда съвсем няма да намеря. Бюджета ми също не позволява много по-скъпа, защото ще се слага и газ инж., че 2000км на месец на бенз не ми е по силите. Ще я водя на сервиз и ако другото е ОК ще правим пазарлъка :bchug: .
Изображение

Следваща

Назад към E34