BMW 525 TDS не пали, помагайте
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- nikolay.peshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60
BMW 525 TDS не пали, помагайте
Здравейте един приятел се сдоби със споменатото бмв. В резервоара има около 10л. и повече нафта. Стартера върти,не е "залепнал" - с бутане не пали. Последния собственик май е свалял някаква помпа. Има въздух в тръбичката от филтъра към двигателя.
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
Re: BMW 525 TDS не пали, помагайте
подкачващата помпа в резервоара сигурно е издумкала
да и налее още 10 литра и трябва да запали
да и налее още 10 литра и трябва да запали
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
[quote="nikolay.peshev"]Здравейте един приятел се сдоби със споменатото бмв. В резервоара има около 10л. и повече нафта. Стартера върти,не е "залепнал" - с бутане не пали. Последния собственик май е свалял някаква помпа. Има въздух в тръбичката от филтъра към двигателя.[/quote
Ами ако предния собственик я е карал често с по 10 литра, нищо чудно да е заминала помпата в резервоара. Това е лудост да я караш с токова малко литри в резервоара.
Ами ако предния собственик я е карал често с по 10 литра, нищо чудно да е заминала помпата в резервоара. Това е лудост да я караш с токова малко литри в резервоара.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- golov_bg
- ентусиаст
-
Ами ако предния собственик я е карал често с по 10 литра, нищо чудно да е заминала помпата в резервоара. Това е лудост да я караш с токова малко литри в резервоара.[/quote]
щооо?тя помпата не работи постоянно само при палене и след това спира...аз като я карам редовно така 4та година нищо и няма,виж ся за бензина иам голямо значение,колко има вътре
щооо?тя помпата не работи постоянно само при палене и след това спира...аз като я карам редовно така 4та година нищо и няма,виж ся за бензина иам голямо значение,колко има вътре
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
golov_bg написа:Ами ако предния собственик я е карал често с по 10 литра, нищо чудно да е заминала помпата в резервоара. Това е лудост да я караш с токова малко литри в резервоара.
щооо?тя помпата не работи постоянно само при палене и след това спира...аз като я карам редовно така 4та година нищо и няма,виж ся за бензина иам голямо значение,колко има вътре[/quote]
Не знам, човека от когото я взех моята бабка каза, че така си е прецакал помпата и аз лично не смея да я карам с 10л
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

Хич не съм специалист но нека споделя . Отиваме си към морето с приятели и спираме на една бензиностанция . Хапваме и тръгваме отново на път. Колата не пали ( 318ис ) . Стартера върти върти и нищо . С бутане пак нищо . Уж да е бензиновата помпа но и тя е ок . И така след 4-5 часа се установи че е изгорил един бушон . Не помня за какво беше май на бенз помпа но не съм сигурен . Така че прегледай бушоните ако не те затруднява .
- golov_bg
- ентусиаст
-
аз преди я карах моята само на лампа(финансови причини) и проблеми с помпата нямам,докато при бензина ако я караш с малко бензин тя прегрява защото работи постоянно и като циркулира бензина през нея се охлажда не съм сигурен колко бензин минаваше през помпата за 1 минута(НЕ ДАВАМ СТОЙНОСТ ЗАЩОТО ЩЕ ИЗЛЪЖА) но беше доста
golov_bg написа:аз преди я карах моята само на лампа(финансови причини) и проблеми с помпата нямам,докато при бензина ако я караш с малко бензин тя прегрява защото работи постоянно и като циркулира бензина през нея се охлажда не съм сигурен колко бензин минаваше през помпата за 1 минута(НЕ ДАВАМ СТОЙНОСТ ЗАЩОТО ЩЕ ИЗЛЪЖА) но беше доста
Брат май-май под 15-на литра и на дизеляка бачка без да спира и тогава прегрява точно като на бенза както си описал поради малко течност ( гориво ) за охлаждането й . Тва че си бачка мотора и без помпа не значи че не трябва да работи при определени условия постоянно ( на запален двигател имам предвид ) , иначе има резон и честото каране с малко гориво до резерва скъсява живота на помпата , е има и изключения разбира се както е при теб , може би

- nikolay.peshev
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте, благодаря за отзивите. Последни новини - колата е запалила с доста бутане - голям облак дим е изкарала (незнам бял или черен), не бях там. Ако има някой разбирач, който може да отдели половин ден, бих могъл да го взема с мен да я погледне - колата се намира в Томпсън - на 30км. от София. Някоя събота или неделя, почерпката е сигурна
. Някой ми казва да сваля помпата и да я занеса на диагностика - за ГНП-то говорим. Давайте съвети.

- golov_bg
- ентусиаст
-
ако сваляш помпата свали и дюзите и ги карай на стенд да се видят там ще ти кажат ако има нещо и ще ги регулират
- nikolay.peshev
- кандидат ентусиаст
-
За съжаление, колата ще ходи за скраб, отказаха се да я правят. Темата е за триене. Благодаря на всички за отзивите.

nikolay.peshev написа:За съжаление, колата ще ходи за скраб, отказаха се да я правят. Темата е за триене. Благодаря на всички за отзивите.![]()
Тва пък за втори път ми се случва от недоможене да се изхвърли колица дет не и се знаят възможностите . Скоро се качих за малко на най-вървящата ТДС-ка която съм виждал досега , на трета въртеше гуму и не пушеше грам обаче три дена след това отиде и тя в гробищата , не мога си го обясна. Съжалявам за офтопика ама то и темата се оказа неползотворна май (и това не мога си обясня ).
- nikolay.peshev
- кандидат ентусиаст
-
Колега и аз споделям твоето мнение, но това си е мнение на собственика, аз лично не бих постъпил така с автомобила, но уви, колата не е моя
. Просто попитах за мнение във форума.

14 мнения
• Страница 1 от 1