Гасне като светне лампата за ABS. Моля за помощ
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cherrypopper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: F01
Гасне като светне лампата за ABS. Моля за помощ
Здравейте колеги. Имам необясним случай и ви моля за вашите компетентни мнения.
М20Б20 газ/бензин 90' - работи си нормално на газ, но понякога изведнъж ми светва лампата за ABS-a на таблото и газта сякаш не стига до мотора и колата изгасва или ми гърми от кихалката. Пълен шах и мат по моите разбирания за коли.
Огледах кабелите на АBS и газта, не виждам нещо нередно. Същия проблем понякога не ми позволява да запаля колата. Въртя паля за миг, светва пак лапмпичката падат оборотите и угасва. Моля ви за мнения. От какво може да е. Проблема е и при газ и бензин.
От какво може да ми реагират датчиците за нередност в АBS системата ?
М20Б20 газ/бензин 90' - работи си нормално на газ, но понякога изведнъж ми светва лампата за ABS-a на таблото и газта сякаш не стига до мотора и колата изгасва или ми гърми от кихалката. Пълен шах и мат по моите разбирания за коли.
Огледах кабелите на АBS и газта, не виждам нещо нередно. Същия проблем понякога не ми позволява да запаля колата. Въртя паля за миг, светва пак лапмпичката падат оборотите и угасва. Моля ви за мнения. От какво може да е. Проблема е и при газ и бензин.
От какво може да ми реагират датчиците за нередност в АBS системата ?
Последна промяна cherrypopper на 06 Ное 2011, 10:53, променена общо 4 пъти
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: Газ и ABS мистерия. Помощ
първо си провери състоянието на акумулатора, после свързването на газта - жиците, разбира се
- cherrypopper
- кандидат ентусиаст
-
нов акумулатор - безупречен. Проследих кабелите на газта, не виждам да има някакви странни свръзвания
Някой знае ли какво може да предизвика задушаването на двигателя или липсата на газ до него, това за което ви говоря че се случва в движение ?

Последна промяна cherrypopper на 06 Ное 2011, 10:54, променена общо 1 път
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Електромагнитния клапан може да няма добра връзка и от време на време да спира да работи, следователно спира притока на газ, и първо смесите обедняват и гърми, след това направо гасне.
- cherrypopper
- кандидат ентусиаст
-
Има логика, тъй като когато не успея да я запаля я оставаям на контакт и няколко пъти махам плюса на въпросния клапан да впръсне газ и тогава взема, че запалва ама пак с мъки ... Освен да му пусна някакъв нов плюс към вече съществуващия 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
cherrypopper написа:Има логика, тъй като когато не успея да я запаля я оставаям на контакт и няколко пъти махам плюса на въпросния клапан да впръсне газ и тогава взема, че запалва ама пак с мъки ... Освен да му пусна някакъв нов плюс към вече съществуващия
Или другия вариант е самия клапан да не е добре, но това ще разбереш като първо си сигурен във връзките му. На работа имаме един бус на газ, и ей така клапана имаше лоша връзка, и голямо гърмене падаше

- cherrypopper
- кандидат ентусиаст
-
с мултицет мога ли да хвана проблема ако е от кабелите ?
Здравей колега!Карам същия автомобил на бензин и газ и също като теб имам това изгасване на двигателя когато светне АВС в рамките на 3-4секунди.И аз разглобявах всички ел.връзки по газта,смених превключвател бензин-газ и нищо...Докато в един слънчев ден не ми свърши газта
Продължих си на бензин и ето ти късмет-светва АВС и двигателя изгасва-все едно си върнал контактния ключ
Ясно като бял ден-това няма нищо общо с газовата
Разглобих всички по лесно достижими връзки по оригиналното окабеляване,напръсках с контактен спрей и близо две години нямах този проблем-явно е било някъде по тия вериги-в двигателния отсек-клемореда не бях пипал
Преди месец пак ми направи тоя номер и мисля за зимата пак да и направя тази профилактика,но поне за себе си съм сигурен че това няма нищо общо с газовата 

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Колега, провери сервото.Знам, малко нелогично звучи, но аз имах такъв проблем от заминало серво(само дето бях без абс) и като натисна спирачката ми пропадаха оборотите отначало, след това започна и да гасне, смених го и заспа.Това се сещам, освен ако не е проблема по тоците(нещо което не се вижда-прекъснат кабел, лош контакт и т.н.)
За да светне лампата АБС която впрочем няма възможен начин да има нещо общо с газта значи нещо по спирачната системе не е в ред и или товари мотора и гасне или прекъсва някой ток по него ако има късо някъде поне така си мисля
За да светне лампата АБС която впрочем няма възможен начин да има нещо общо с газта значи нещо по спирачната системе не е в ред и или товари мотора и гасне или прекъсва някой ток по него ако има късо някъде поне така си мисля

Зещо не провериш дали плюса не е хванат от кабел на абс-а и като загуби контакг , така ти прекъсва и тока към клапана, това съм го виждал
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
много тъпо е това със захранване от АБС-а, премести си плюса на газовата на зеления кабел от контактния ключ
ми аз мойта я откачих, щото ми изкриви дебитомера, нема такива плочки с размери като олуци, иначе моя плюс си е на ключа, там е най добре.Върви ли комбата Ники
.

Колега когато ми светваше АВС двигателя гаснеше но уредите за гориво,температура и скорост показваха текущи стойности-само ОБОРОТОМЕРА показва 0.Това в рамките на 3-4секунди-после АВС гасне и оборотомера си заработва-при тебе така ли е?
- cherrypopper
- кандидат ентусиаст
-
- Да Dino и при мен е така. Колега моля обясни ми кои точно вериги си почистил и напръскал с контактен спрей.
- Плюса при мен е хванат от зеления кабел на ключа, така че не е там проблема.
- Относно сервото, дори не се сещам откъде да започна
- Плюса при мен е хванат от зеления кабел на ключа, така че не е там проблема.
- Относно сервото, дори не се сещам откъде да започна

Колега в нашия случай сервото няма нищо общо-ако е пробито педала на спирачките става по твърд,двигателя засмуква въздух от там-което е след дебитомера и бърка компа,но по него няма ел.елемент който да смущава оборотомера.Както писах връщайки се към София ми свърши газта-преминах на бензин и малко след това АВС светна-съответно двигателя огасна за 3-4сек.Нищо лошо-продължих,но това се повтори след 15-20км.Тогава спрях на бензиностанциите до Пазарджик но се оказа че не мога да заредя веднага защото преключвали денонощието-беше около 12 през ноща-и трябва да изчакам 15-20мин.Буквално от скука взех един спрей от там-червен с кабели за свещи и дистрибуторна капачка нарисувани върху него и тръбичка за да пръскаш на по неудобни места-не помня марката но те са общо взето единтични.Започнах с кутията за бушони и релета в двигателния отсек-вадя елемент-пръскам и монтирам-после буквално където видях букса повтарях упражнението-на дебитомира,на стъпковото моторче,на датчиците по двигателя.......-няма да изброявам всички-после от другата страна.(Добре че почивката им се оказа 45мин.
Общо взето в двигателния отсек пропуснах само буксите на фаровете
После си тръгнах с мисълта да отворя и клемореда но за моя радост пустия АВС не се обади близо 2г.От любопитство ходих на ел.сервиз,гледаха мереха и ме отпратиха с пожеланието да дойда когато пак светне АВС
Опитай и ти-ако не помогне-няма да навреди 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2