Покупка на е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Покупка на е34

Мнение от waterboy » 24 Юли 2011, 21:36

Извинявам се ако темата ми не е за тук но нз точно къде да я пусна може би трябва да е отдел е34 но уви.. :lol: та така предстои ми бартер за такова бмв, ако може да ми кажете какво да гледам като отива да видя колата за какво става въпрос колата е 1989г е34 520и 129коня на вид е що годе добре 17ки ксенон кожен салон тук таме някоя забележка по боята, моята кола е ауди 80 б4 комби 1.6 бензин 100 коня технически в добро състояние има козметични забележки и т.н но да оставим нея какво да гледам по колата за да не се мина?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Детайли за колата: Комбинезон

Re: Покупка на е34

Мнение от chino///M » 25 Юли 2011, 12:45

Здравей колега,все пак е автомобил гледат се основните неща:ходова част-да не тропа,де не е с изпуснали амортисьори,двигателя трябва да работи равномерно без да тресе и да си изменя звука,при работещ двигател дръпни щеката за маслото и провери с пръсти дали не духа(не трябва да духа изобщо) след това слагаш си щеката на мястото и пак при работещ двигател отвърташ капачката за наливане на масло която е на капака на главата и пак проверяваш с ръка дали не духа(не трябва да духа)макар че няма защитен капак над разпределителния вал(вижда се как се върти)не трябва да духа,възможно е съвсем леко да препръска масълце,ако духа бягай-значи има сегменти за смяна(така са ми казвали майстори).Моята Е34-ка е със същия двигател(М20Б20) и не духа от никъде,работи сравнително тихо и равномерно и съм доволен...ее..в сравнение с М50Б20 (150к.с.) бледнее,но макар и по-муден е добър мотор.Също така не е с верига,а с ангренажен ремък.Винаги има риск да са сложили някаква добавка в двигателя за да подобри работата за да може да се продаде,има един начин да се провери:вземаш едно парче стъкло капваш няколко капки масълце от щеката върху него и с памучен парцал разтъркай,ако стъклото се надраска значи има добавка(четох го някъде във форума)А като цяло Е34 е страхотен автомобил стига да попаднеш на читав,също така провери в търсачката има много изписано по тази тема ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 25 Юли 2011, 13:49

правилно ли съм те разбрал колега като дръпна щеката за маслото и да си сложа ръката на дупчицата, от там не трябва да духа така ли? а как да проверя дали са избуснали амортесиорите

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chino///M » 25 Юли 2011, 14:42

Да не трябва да духа отникъде,а за амортесьорите-започваш с натиск надолу да клатиш колата от четирите страни там където са аморетесьорите-не трябва колата да се лашка като все ено е само с пружини като натиснеш надолу трябва по-бавно да се връща(моля ако греша нека някой колега да ме поправи),така ми обясняваше майстора като проверяваше моите,но това се разбира и като я покараш,а като возия по мое мнение е доста по добре от Б4 :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 25 Юли 2011, 16:06

Също, много важно - запали колата, остави да позагрее, покарай и следи стрелката на температурата дали мърда (ако е върне назад - значи термостата не работи коректно), след това я остави да поработи на място, ако стрелката тръгне след средата - виско или водна помпа са отишли. Много яки мотори са това, моя още не ще да се счупи, но не бих взел кола с проблеми в охладителната система, не защото отстраняването е нещо скъпо, а защото има вероятност да е прегрявана :winky: Гледай клапаните да не тракат много, провери за луфт/потракване във волана (ако има, значи проблем в секторната кутия) и още много неща има, ма при тия стари кораби, всичко си е до късмет вече ;) Ако не случиш, тръгва на части и квото остане в Надин и все ще си поизбиеш парите :winky:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 25 Юли 2011, 16:14

Мен ако питаш е34 89та година хич не ти трябва. КАрай си Б4ката.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 25 Юли 2011, 17:42

ето я и въпросната кола
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chino///M » 25 Юли 2011, 17:43

Ако температурата не стига до средата има термостат за смяна който и аз имам да сменям ама не е болка за умиране,кофти е когато минава средата значи 100% е била прегрявана както всъщност каза колегата,а прегряла ли е един път после ще има главоболие,а относно това,че е '89 година какво значение има...моята е '88 и грешка няма,мотора няма изморяване,мърка като малко тигърче и не трепва,километража е спрял на 300 000км.и не се знае кога,а имам приятел с Е36 компакт '99 година,а моята колица има два пъти повече екстри от неговата(и от други е34-ки)така,че не е задължително да е баракудник,но всичко е въпрос на късмет ;)

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 25 Юли 2011, 17:47

JIKI_RACER написа:Мен ако питаш е34 89та година хич не ти трябва. КАрай си Б4ката.

Подкрепям с две ръце!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 25 Юли 2011, 18:03

chino///M написа:Ако температурата не стига до средата има термостат за смяна който и аз имам да сменям ама не е болка за умиране,кофти е когато минава средата значи 100% е била прегрявана както всъщност каза колегата,а прегряла ли е един път после ще има главоболие,а относно това,че е '89 година какво значение има...моята е '88 и грешка няма,мотора няма изморяване,мърка като малко тигърче и не трепва,километража е спрял на 300 000км.и не се знае кога,а имам приятел с Е36 компакт '99 година,а моята колица има два пъти повече екстри от неговата(и от други е34-ки)така,че не е задължително да е баракудник,но всичко е въпрос на късмет ;)

Малко офтопик , аре ще ти докарам един компакт е36 да сравним екстрите..Ще започнем от еърбеците и ще спрем до спрелия м20б20.
една 316ка ще те направи сам да си говориш..Щом ти е хубава колата - ами карай си я със здраве , ама тука за твойта кола ли става дума?
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 25 Юли 2011, 18:15

Колега точно момичешкия контакт ли баш намери да сравниш с Е34??? Дори Е34-ката да е 518 пак е по-кола от всяко Е36, а за контакт 316 дори е смешно да коментираме. Да, на просто набиране ще бие, но един автомобил далеч не е само 400м!
Към автора на темата. Не ти трябва Е34 с М20. Какви 17-ки тя мотор няма да ги търкаля ве. Ориентирай се към широкия бъбрек от последните години на модела с поне М50Б20TU! ИМХО.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 25 Юли 2011, 18:42

а за е36 318и газ бензин по добре ли ще е от 520ката? че и 1 момче с 318 иска бартер за аудито, ето я колата
http://www.cars.bg/u409968

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chino///M » 25 Юли 2011, 18:54

:kuku: извинявам се за :OT: нямам намерение да споря за компоти :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 25 Юли 2011, 19:26

А ве , спамери , момчето пита какво да гледа , за да не се мине , а не дали М20б20 е най-мотора на БМВ . Аз нямам впечатления от БМВ ,щото карам Опел Корса , но имам познат с Е34 М50Б20 старото железо и ...върви си моторя и 17-ки търкаля , и 19-ки .....и доста '' по-млади колици '' наказва ... ;)
Та ....М20 е жеуезен мотор ....носи на душмания , малко тежко му идва купето на е34 , но.....колкото толкова. Щом Гюнтер е преценил , че може да го сложи у коша - к'во има да коментираме .
Та, моят съвет : Огледай купето за ръжди , долните ръбове на вратите , праговете и подкалниците . К'вото и да има по моторя със сигурност ще е по-евтино от репаратура на купето .
П.С. Друг е момента , че и най-стрОшеното Е34 е по-добро от квото и да е Ауди(о) . И с разпиляна ходова част ше те вози , за разлика от олимпиадата :shock: .

Поздрави !
Николай Недев
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 25 Юли 2011, 19:35

колата до колкото я видях на външен вид има някои драскотини, а на шофиорската врата под лайсната има малко ражда, не сам я карал утре ще ходя да я видя и ще преценя, преди това имам среща и с момчето с е36.До сега не сам карал никакво бмв освен е46 320д, смятам че утре ще си покаже кое ще ми допадне.5-така много ми харесва на вид и по принцип поваче ми харесва като кола то е36 ама ако е някой гроб не си заслужава да давам кола 5 години по млада за нея пък и на ауди-то знам какво съм правил и в какво състояние е в момента.

Следваща

Назад към E34