Дилема относно нивомата
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
Дилема относно нивомата
Както и подозирах поскачането на задмицата на колата ми е заради скапани сфери на нивомата.
Оригиналните сфери са по 320 лева. Оказа се, че алтернативни няма - febi, swag, meyle - всички са спрени от производство и изчерапни пък и цените им са били около 200-250 лева, което не е кой знае колко по-малко.
И сега дилемата дали е да сменям с оригинални или да елиминирам нивомата и да сложа обикновени амортисори и пружини (150 на амортисьор + 100 пружина). Цената е горе долу еднаква. Но ме притеснява, че след време ако се скапят и нивоматните амортисьори вече отива дебело, че са по към 600-700 лева единия.
Ще има ли някаква осезаема разлика във возията? И има ли смисъл да се слагат по-специални ненивоматни амортисьори (не търся по-твърдо и спортно окачване)?
Оригиналните сфери са по 320 лева. Оказа се, че алтернативни няма - febi, swag, meyle - всички са спрени от производство и изчерапни пък и цените им са били около 200-250 лева, което не е кой знае колко по-малко.
И сега дилемата дали е да сменям с оригинални или да елиминирам нивомата и да сложа обикновени амортисори и пружини (150 на амортисьор + 100 пружина). Цената е горе долу еднаква. Но ме притеснява, че след време ако се скапят и нивоматните амортисьори вече отива дебело, че са по към 600-700 лева единия.
Ще има ли някаква осезаема разлика във возията? И има ли смисъл да се слагат по-специални ненивоматни амортисьори (не търся по-твърдо и спортно окачване)?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Дилема относно нивомата
Нивоматите се ремонтират, това е огромен + според мен, само че човек трябва да се справи сам, защото не знам майстори които да се занимават с тази операция.
Освен това стабилност и комфорт като на нивомата не знам дали има други амортисьори, които да се доближават дори.
Освен това стабилност и комфорт като на нивомата не знам дали има други амортисьори, които да се доближават дори.

- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
голямо 
като мина през неравност и задницата подскача и след това не се успокоява. дотолкова, че при по-голяма скорост може и сцепление да изгуби при голяма неравност ако не внимавам. бе доста изнервящо. особено за хората дето се возят отзад

като мина през неравност и задницата подскача и след това не се успокоява. дотолкова, че при по-голяма скорост може и сцепление да изгуби при голяма неравност ако не внимавам. бе доста изнервящо. особено за хората дето се возят отзад

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Да , наистина пробвай да смъкнеш надолу ако всичко ти е ок ще си покаже веднага и е решение . Иначе ако наистина са ти изпуснали сферите филма е много голям най-вече откъм пари и то много тъй че махай го целия и си слагай хубави амортисьори ще се рахатясаш ( мое мнение ). Тва за ремонт и други такива забрави да стане и ако дори се получи нещо ще е до време и то не дълго макар че имаше чоляк дет си ги ремонтира и уж ставаше ама след някой месец писа че било временно . Нивомата е наистина добра екстра и наистина дава стабилност ама пък че дръвчи положението спор няма пък и комби спортно да караш ... иначе единственото преимущество го виждам ако товариш много и постоянно иначе е доста скъпо удоволствие и амортисьорите не са на тая цена дет казваш ами по2 умножено , сфери афтърмаркет съм слагал и изкараха ( още карат ) 3 пъти повече отколкото ми казаха ама не е само до сфери брат тъй че отделяй едни около 600 кинта и си гледай спокойствието и комфорта( че и от твоя нивомат може да изкараш половината ако е останало нещо читаво все още ) , минал съм през всичко от нивоматните болести и оправия няма са много пари трябват си много-много
. Сори но това е истината макар че сега ще ме нападнат някои колеги , не плюя посистемата ,но нямаш ли възможности да я поддържаш премахни и мини на обикновени амортисьори ама нови . Успех.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Aз конкретно за нивомата мисля да инвестирам във едни 2-ра злоупотреба амортисьори, които да стоят за резерва, сфери си имам. Маркучите ще се ревизират както се правят и хидравличните.
За амортисьорите мисля да приложа изписаните материали за смяна на гумички и тн, а за сферите
, вероятно нови или 3-та злоупотреба, но не мисля че ще изчезнат.
За амортисьорите мисля да приложа изписаните материали за смяна на гумички и тн, а за сферите

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
vladobate написа:... нямаш ли възможности да я поддържаш премахни и мини на обикновени амортисьори ама нови . Успех.
Нямаш ли възможност да я потдържаш продай колата и си купи голф 2

Аман вече от такива пишман тарикати дето нямата пари бензин да сипят пък БМВ-та карат.
Разберете го веднъж завинаги че БМВ-то е за хора който могат да си позволят да дават по 30 лева всеки ден за бензин минимум и като се счупи нещо директно в Дару или там локалния официален сервиз

Колкото до проблема на колега, май беше от София, пиши на лично да се видим, да я видя колата и да ти кажа кво да я правиш

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Весо, малко по-спокойно го давай...
Ти само в дару ли си правиш колата??? И зареждаш по 1000лв бензин на месец сигурно???
Ти само в дару ли си правиш колата??? И зареждаш по 1000лв бензин на месец сигурно???

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
mitko_n1 написа:Весо, малко по-спокойно го давай...
Е разбра ме кво имах в предвид, взимал съм неща от теб, знаеш какво искам въпреки че не я правя в Дару, въпреки че и там съм я правил, ама и те са с ръце в задника

Колкто до бензина, 1000 не, но под 700 трудно падам

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Моя съвет е да махаш нивомата. Само ядове ще ти прави. 2 аморт. sachs или kayaba и си караш. Няма никакъв смисъл да се набиваш с този нивомат повече. Много съм патил с него и скоро ще го разкарам моя. Има описано как се прави байпас на системата в една тема на Postman отностно подобряване окачването на комби.
Успех и ако искаш ми пусни ЛС да ти дам тел. на човека с евтините и качествени аморт. (не са боклуци а сахс)
Успех и ако искаш ми пусни ЛС да ти дам тел. на човека с евтините и качествени аморт. (не са боклуци а сахс)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
VesoPesa написа:vladobate написа:... нямаш ли възможности да я поддържаш премахни и мини на обикновени амортисьори ама нови . Успех.
Нямаш ли възможност да я потдържаш продай колата и си купи голф 2![]()
Аман вече от такива пишман тарикати дето нямата пари бензин да сипят пък БМВ-та карат.
Разберете го веднъж завинаги че БМВ-то е за хора който могат да си позволят да дават по 30 лева всеки ден за бензин минимум и като се счупи нещо директно в Дару или там локалния официален сервиз![]()
Колкото до проблема на колега, май беше от София, пиши на лично да се видим, да я видя колата и да ти кажа кво да я правиш
Що , всички комбита ( айде да няма пак заяждане , туринги

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Те даже и от реалоем са написали за задните пружини да си купиш койловъри от някоя сериозна фирма. Демек изживял си е живота нивомата махай и слагай по-ново окачване.
Та колега и аз съм го мислил ама най-добре е без тази система. Да глезотия е, но на мен реално 2-3 пъти ми се е пускала. Рядко товаря колата много или возя по 4 човека.
Та колега и аз съм го мислил ама най-добре е без тази система. Да глезотия е, но на мен реално 2-3 пъти ми се е пускала. Рядко товаря колата много или возя по 4 човека.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
_65536_kb_sec_ написа:Aз конкретно за нивомата мисля да инвестирам във едни 2-ра злоупотреба амортисьори, които да стоят за резерва, сфери си имам. Маркучите ще се ревизират както се правят и хидравличните.
За амортисьорите мисля да приложа изписаните материали за смяна на гумички и тн, а за сферите, вероятно нови или 3-та злоупотреба, но не мисля че ще изчезнат.
Аз имам такива.
VesoPesa написа:vladobate написа:... нямаш ли възможности да я поддържаш премахни и мини на обикновени амортисьори ама нови . Успех.
Нямаш ли възможност да я потдържаш продай колата и си купи голф 2![]()
Разберете го веднъж завинаги че БМВ-то е за хора който могат да си позволят да дават по 30 лева всеки ден за бензин минимум и като се счупи нещо директно в Дару или там локалния официален сервиз![]()
Колега, дай да бъдем реалисти, в България живеем...

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2