проблем със спирачната уредба
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
проблем със спирачната уредба
Привет,
Колата е 34 520i М50В20 мотор с обикновена газова.
В петък реших да мина технчески преглед, като си мислих, че всичко по калата е изправно. Е да ама се оказа, че спирачките не държат еднакво на всички колелета. По-точно -> спирачките на левите колелета (предни и задни) държат повече от спирачките на десните, което е много странно. Досега поне не съм имал подобен проблем с автомобил.
При каране и рязко спиране не се усеща колата да се унася на определена страна (би трябвало на ляво), но валяците показаха друго. Не знам какво да правя, но ми се иска макс бързо да отстраня проблема.
Спирачната течност е сменена миналата година (края на юли) течността е YACCO 5.1. Накладките са смемени преди 2 г. Задните дискове също са на две години.
Моля да миподкажете къде може да е проблемът, за да търся негово решение...
Колата е 34 520i М50В20 мотор с обикновена газова.
В петък реших да мина технчески преглед, като си мислих, че всичко по калата е изправно. Е да ама се оказа, че спирачките не държат еднакво на всички колелета. По-точно -> спирачките на левите колелета (предни и задни) държат повече от спирачките на десните, което е много странно. Досега поне не съм имал подобен проблем с автомобил.
При каране и рязко спиране не се усеща колата да се унася на определена страна (би трябвало на ляво), но валяците показаха друго. Не знам какво да правя, но ми се иска макс бързо да отстраня проблема.
Спирачната течност е сменена миналата година (края на юли) течността е YACCO 5.1. Накладките са смемени преди 2 г. Задните дискове също са на две години.
Моля да миподкажете къде може да е проблемът, за да търся негово решение...
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: проблем със спирачната уредба
Най-вероятно трябва да се обезвъздуши! Реда мисля, че би трябвало да е като на е30: задна дясна, задна лява, предна дясна, предна лява, но може и да има разлика в пътя на тръбите при е34. Някои колеги ще кажат по точно. Не ми се е налагало да я пипам е34-ката още.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
има и друг начин, слагаш на четирите пробки по една шлалка и ги развиваш и отваряш отгоре капачката на казанчето, течносттта която потича я събирай в някакви чашки примерно и доливай отгоре за да не влезне въздух, така е малко бавно , но пък е най-сигурно. Приобвано е и работи пефектно.
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Нашите коли не бяха ли с спирачна течност DOT4 а ти си налял DOT5.1 Те двете течности май са несъвместими.

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
MaxMeyer написа:Нашите коли не бяха ли с спирачна течност DOT4 а ти си налял DOT5.1 Те двете течности май са несъвместими.
Принципно няма проблем ако се подменя изцяло течността, въпроса е цифрите да не слизат надолу

5 мнения
• Страница 1 от 1