кофти шум от дясното задно колело на Е34 комби
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- petarv
- кандидат ентусиаст
-
кофти шум от дясното задно колело на Е34 комби
Здравейте,
появи се нещо кофти шум от задното ляво колело от Е34-ката ми комби.
Като се завива на равна повръхност няма да клопа, няма да тропа. Също като карам бавно или силно по равна повръхност - пак всичко е ОК.
Обаче като минавам с 30 км през спящ полицай или малко по-голяма дупка, от задното ляво колело излиза един шум нещо като клопане, придружено със скърцане, все едно ламарина в ламарина стърже, не е шум като от зъбчатки или разбит носач. Най-вече клопането го има като се манава през неравности. От прикачения файл може да чуете шума от натискането на задницата при спраля кола. при движение шума е аналогичен, но по-силен.
Дайте идея от какво може да е това.
Ако през интернет не се плейне направо чрез линка, сейвнете файла преди това на компютъра.
http://store3.data.bg/petarv/skarcane-e34.avi
Мерси предварително
появи се нещо кофти шум от задното ляво колело от Е34-ката ми комби.
Като се завива на равна повръхност няма да клопа, няма да тропа. Също като карам бавно или силно по равна повръхност - пак всичко е ОК.
Обаче като минавам с 30 км през спящ полицай или малко по-голяма дупка, от задното ляво колело излиза един шум нещо като клопане, придружено със скърцане, все едно ламарина в ламарина стърже, не е шум като от зъбчатки или разбит носач. Най-вече клопането го има като се манава през неравности. От прикачения файл може да чуете шума от натискането на задницата при спраля кола. при движение шума е аналогичен, но по-силен.
Дайте идея от какво може да е това.
Ако през интернет не се плейне направо чрез линка, сейвнете файла преди това на компютъра.
http://store3.data.bg/petarv/skarcane-e34.avi
Мерси предварително
живей живота си и карай BMW
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Re: кофти шум от дясното задно колело на Е34 комби
Най-лесно ще разбереш като слезеш някадъ в канал и я погледнеш отдолу, щото боба и кристалната топка обявиха гладна стачка
Иначе гаранция има нещо разкачено или хлабаво отдолу

Иначе гаранция има нещо разкачено или хлабаво отдолу

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Може да е нещо по стабилизиращата щанга.... примерно, да се е скъсала биалетката
Но най-добре на каналче да се види 

- petarv
- кандидат ентусиаст
-
значи нема разкачено нещо отдолу,свалих гумата че скарцането е като нещо ламарина в ламарина и се самнявах ламарината дето е при накладките предпазната,ама не е огъната. Че по рано имах нещо такова аналогично от предната гума и се оказа тая ламарина. Но тук е нещо по такова особено скарцане при раздрусване нагоре и надолу. При малки дупки и неравности няма нищо. Друго по калата ми е здраво, няма да клопа или тропа. То отзад не са обикновенни амортесьори, възможно ли е примерно пружина да се е откаснала или нещо в тия сфери нещо да се е прецакало. Иначе си е равна отзад нема от едната страна да е по ниска. При движение не се забелязва нещо да сее или клати.
Баси,днес по едни дупки така се разкарца че направо ме уплаши, доста беше, иначе като карам на равно си е сичко точно. Друго което ми направи впечатление като свалих гумата и въртя диска нещо стърже. Не се върти с инерция. Един приятел дето повече разбира казва че въртенето е от накладките на ръчната, тя верно не ми държи много, ама това изкарцване си е направо стряскащо...
Баси,днес по едни дупки така се разкарца че направо ме уплаши, доста беше, иначе като карам на равно си е сичко точно. Друго което ми направи впечатление като свалих гумата и въртя диска нещо стърже. Не се върти с инерция. Един приятел дето повече разбира казва че въртенето е от накладките на ръчната, тя верно не ми държи много, ама това изкарцване си е направо стряскащо...
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Шума го имам и аз от 3 дена точно същия е по-скоро скърцане ама гадно скърцане ...Всичко изглежда на пръв поглед отдоло ОК само с една забележка че на камбанката точно на задно ляво (а именно то скрца ) тампона на болта от към моста е доста омекнал (проверих го с щанга ) другата е сравнотелно добре..Според мен заради по голямия луфт който се получава от гадния тампон,големия нампон на носача се осуква една идея повече и вероятно той скърца..А иначе за пробата отдоло улях всичко с WD40 една идея по-малко скърца..Тези дни ще си сменя тампоните на двете щанги заедно с двете черешки..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

Дано не е това което си мисля че е много гадно и на никой ама на никой не пожелавам. Аз го изпитах и става на идея точно за коли с нивомат че надървя яко
. Е така погледнете под калника нагоре към тампона на амортисьора и ако виждате и най малка неравност ( като от стърчащи парчетии , все едно олюпена боя ) значи се е скъсала ламарината на бомбето и скърцането е ужасно да . Аз затова си бях взел два тампшона че мислех отишли си ама кат отворих и ми се приплака , половината по окръжност бомбе се беше сцепило . Та те това е мойто предположение и наистина дано е друго. Успех.ПС: Изгнило се не вижда ма после отблизо си личи как ръждясала ламарината под слоя боя , направо невероятно .

- BABHOMED
- ентусиаст
-
vladobate написа:Дано не е това което си мисля че е много гадно и на никой ама на никой не пожелавам. Аз го изпитах и става на идея точно за коли с нивомат че надървя яко. Е така погледнете под калника нагоре към тампона на амортисьора и ако виждате и най малка неравност ( като от стърчащи парчетии , все едно олюпена боя ) значи се е скъсала ламарината на бомбето и скърцането е ужасно да . Аз затова си бях взел два тампшона че мислех отишли си ама кат отворих и ми се приплака , половината по окръжност бомбе се беше сцепило . Та те това е мойто предположение и наистина дано е друго. Успех.ПС: Изгнило се не вижда ма после отблизо си личи как ръждясала ламарината под слоя боя , направо невероятно .
В случей че има подобна повреда вижда ли се от багажника !? ..Днес свалих колето гледах зверих се умувах но не видях нищо нередно по ботуша ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

Вижда се отдолу както и ти си гледал стига да не е натрупано много кал ама в това време и като не си установил нищо подобно значи си ОК. Просто споделих какво ми се е случило че и на мен така ми скърцаше около месец и половина и това излезе , а тампоните на амортисьора си бяха наред пък иначе това се дава като евентуална повреда при такива оплаквания
- petarv
- кандидат ентусиаст
-
някой има ли снимка или схема какво представлява това "ламарината на бомбето" та да си имам на идея къде е тва каде се е разкарцало тва...
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Може да е строшила пружината и да не виждаш. Разглобявай смело и ще го скиваш къде е ла.ното.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- BABHOMED
- ентусиаст
-
Странно днес излях един флакон WD40 (от малките) по тампоните и изобщо по всички видове съединения..Скърцането намаля с около 60% дали да не взема да гресирам малко тампоните на носача ?

11 мнения
• Страница 1 от 1