Запалка...?
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Запалка...?
Колеги не ми работи запалката в колата.Тоест тя работи но като я натисна не иска да остане натисната иначе ако я държа с пръст си загрява.Видимо в колата не е пушено никога и както пепелника така и запалката са като чисто нови(надписи,пластмаса и т.н.).Къде е проблема в някакви крачета или чопчета които не задържат....?И нещо друго извън тази тема което ме гложди отдавна
Защо на Е34 има дръжа за ръката (тази на тавана отгоре до прозореца) включително и на шофьорското място?На много коли гледах и тези които съм имал преди това там няма.Каква е логиката да се държа докато си карам ли?

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Запалка...?
Вътре имаш две пластинки които огъваш така че да се свият една към друга, и воала - имаш запалка 

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Трябва ли нещо да се разглабя или те се виждат през цилиндричната част...?Може да прозвучи нахално
но ако може някаква снимка да се ориентирам кое трябва да огъвам? 

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
вадиш запалката поглевдаш вътре в основата и има две пластинки които стърчат огъваш ги леко една към друга
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
MaxMeyer написа:И нещо друго извън тази тема което ме гложди отдавнаЗащо на Е34 има дръжа за ръката (тази на тавана отгоре до прозореца) включително и на шофьорското място?На много коли гледах и тези които съм имал преди това там няма.Каква е логиката да се държа докато си карам ли?
Това е екстра-като се умориш,вадиш волана и го подаваш на пасажера...после се хващаш с две ръце за дръжката по завоите

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Огъвай пластините с нещо пластмасово

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
mitko_n1 написа:Огъвай пластините с нещо пластмасово
Или изолирай отверката или извади бушона

ПС: забравих по-рано да го кажа

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Знаете ли че има възможност да е и от проводничето от вътрешната страна точно където е гайката има малко проводниче което служи да изключва като се нагрее много. Ако не работи правилно може и от него да не задържа.

- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
Манчев73 написа:MaxMeyer написа:И нещо друго извън тази тема което ме гложди отдавнаЗащо на Е34 има дръжа за ръката (тази на тавана отгоре до прозореца) включително и на шофьорското място?На много коли гледах и тези които съм имал преди това там няма.Каква е логиката да се държа докато си карам ли?
Това е екстра-като се умориш,вадиш волана и го подаваш на пасажера...после се хващаш с две ръце за дръжката по завоите
Таваните са правени само един вид,за да стават и за ляв и за десен волан

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
chiko написа:Манчев73 написа:MaxMeyer написа:И нещо друго извън тази тема което ме гложди отдавнаЗащо на Е34 има дръжа за ръката (тази на тавана отгоре до прозореца) включително и на шофьорското място?На много коли гледах и тези които съм имал преди това там няма.Каква е логиката да се държа докато си карам ли?
Таваните са правени само един вид,за да стават и за ляв и за десен волан
И на доста френски коли я има тази екстра.Нека има бе щом са я сложили лошо няма
Ако ти тегли надясно колата, може да завържеш волана за дръжката да седи мирно

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Никакви проводничета нямат отношение към задържането и освобождаването на запалката. Пластинките, за които ти говорят колегите са биметални и при промяна на температурата се огъват в едната или другата посока. В случая със запалката, при загряване се отварят навън. И така тя "изскача". Колегите правилно са ти обснили да ги свиеш малко навътре, но са пропуснали нещо много важно!!! Когато "стягаш" пластинките направи няколко замервания на времето! Мисля, че запалката щраква за около 20-30 сек. по спомени(не пуша вече 20 години). Във всеки случай най-лесно е да имаш под ръка някаква хартия и да пробваш да я запалиш. След 3-4 опита ще постигнеш оптималното време. И хем ще ти пали, хем няма да прегориш реотана или подпалиш нещо. И не забравяй между опитите да оставяш запалката да поизстине за 2-3 минути.

12 мнения
• Страница 1 от 1