не намирам фреон

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

не намирам фреон

Мнение от коко70 » 20 Юни 2011, 21:07

здравейте колеги ,живея в атина и не мога данамеря фреон , всички казват че в гърция не можеш намери фреон от стария R12 нито заместителят му R134a ,в българия може ли да се намери и откъде ако знае някой да ми каже ,благодаря предварително. :help:

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Re: не намирам фреон

Мнение от kemakozeE36 » 20 Юни 2011, 22:10

Тука в Булгаристан сигурно и обогатен уран има, та фреон няма да се намери.Не разбирам от номерацията на фреона, но предполагам, че тук има нещо такова
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 21 Юни 2011, 9:17

Колега всички съвременни автомобили ползват р134 за климатичните си системи, тъй че странно как в Гърция няма :shock: В България отиваш в първия сервиз където има машина за пълнене на климатици и си готов, но ако системата ти е за р12, ще трябва да се сменят някой неща за минеш на р134. Не става просто да се напълни с другия.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 21 Юни 2011, 9:49

Tano написа:Колега всички съвременни автомобили ползват р134 за климатичните си системи, тъй че странно как в Гърция няма :shock: В България отиваш в първия сервиз където има машина за пълнене на климатици и си готов, но ако системата ти е за р12, ще трябва да се сменят някой неща за минеш на р134. Не става просто да се напълни с другия.

Първо не навсякъде където пълнят климатици е хубаво да се отиде! А при човек ,който може качествено да ти направи ретрофита от р12 на р134! Да изпразни цялата система от старото масло за р12 и да ти сложа от това за р134,да я надуе да се види дали имаш дупки по тръбите, след това да ти я вакумира напълни и след това да ти нагласи всичко!

коко70 Имам човек, който ми направи мойта система,Влади се казва от форума е и страшно точен! 0898764218 Мойта кола я направи и перфектно всичко! Кажи му че Стефан със сивата петица те праща! Но до атина трудно ще дойде тука в София е...
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 21 Юни 2011, 15:02

:OT: Обесни ми малко по подробно, че тука в сервиза не правим такива неща :mhihi:

Он топик, много правилно ти го е казал колегата, 90% от местата където пълнат, не ремонтират климатични системи и си нямат хал хабер от тях. Ако ще правиш тази операция наистина подбери някой който знае за какво иде реч.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 21 Юни 2011, 20:02

Ако бръмнеш към София имам човек дето има и от двата в наличност. :lalala:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 21 Юни 2011, 20:29

R12 почти никъде няма вече, р134 е фреона който ползват всички съвременни автомобили и го има във всеки сервиз за климатици, интересно как в цяма Гърция няма най-разпространения фреон :shock:
Иначе на кола оригинално с Р12 трябва да се промие системата, налива се р134 и неговоти си масло и всичко заспива. Карам така 2 години и няма никакъв проблен. А това че е "сложна операция" съм го чувал и преди :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: WBS
Детайли за колата: Е34 М50Б20+чип-ванус
Е39 М52Б25ТУ (с две цици за мачкане :))

Мнение от mModo » 21 Юни 2011, 20:36

ами има един в Овча Купел където има много добри машини, ремонтира всичко (на мен ми завари радиатора), ама взима малко дебело ..... Иначе Е34 събира повече фреон и от камион .... 1,8 кила .... по 10 лв. за 100 грама .... цифра да го еХа... все пак намерих пълнене на 70 лв !!!! Ако има интерес утре мога да напиша телефона на зареждача .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 21 Юни 2011, 22:36

Ако си сигурен,че системата не ти изпуска никъде-пълни с пропан-бутан(не се шегувам),а при първа възможност като си дойдеш в БГ,иди в по-голям сервиз където се занимават с климатици-има заместители на Р12-ката,не е нужно да минаваш на Р134!

Аааааа и когато идеш на сервиз предупреди майстора да ти отваря системата(ако прерязва за нещо някоя тръба) с клещи за тръби,че ако перне с оксижена,ще ти е сърдит после :mhihi: :mhihi: :mhihi:
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Юни 2011, 14:51

Това за пропан бутана съм го виждал на живо да работи, но ми е интересно с какво масло да се зареди преди това, иска ми се да опитам :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 22 Юни 2011, 19:21

_65536_kb_sec_ написа:Това за пропан бутана съм го виждал на живо да работи, но ми е интересно с какво масло да се зареди преди това, иска ми се да опитам :roll:

Работи си перфектно,няма нужда да сменяш маслото-много "хладилни майстори" по тоя начин си докарват пари с тоя скъпия фреон-домашен хладилник кара години наред си бачка безпроблемно с пропана-важното е следващия който бута да внимава като работи по системата с оксижена :Д :Д,защото няма да забравя как съм при един френд който е хладилен техник и му карат една 34-ка за пълнене и той вика на собственика-абе кога успя да и туриш газ бе,а собственика-ква газ бе,тя е ТДС,майсторчето вика-абе мирише на газ отпреде ве-как да е,наду системата за да види от къде е изгубила фреон,намери малък теч,запали оксижена,преряза тръбичката и.....ходи две седмици без вежди :mhihi: :mhihi: , така че няма проблем,важното е преди следващото пълнене с фреон да си източиш добре системата,пък ако си мераклия и маслото на компресора си смени!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 22 Юни 2011, 19:28

mModo написа:ами има един в Овча Купел където има много добри машини, ремонтира всичко (на мен ми завари радиатора), ама взима малко дебело ..... Иначе Е34 събира повече фреон и от камион .... 1,8 кила .... по 10 лв. за 100 грама .... цифра да го еХа... все пак намерих пълнене на 70 лв !!!! Ако има интерес утре мога да напиша телефона на зареждача .

Малко са те по излъгали за това количество. 1250гр. събира е34. Ако искаш отвори си предният капак. Има 1 зелена лепенка над бъбреците, на която си го пише :)

Успех с майсторите дето всичко разбират.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 22 Юни 2011, 20:51

Zubcho написа:
mModo написа:ами има един в Овча Купел където има много добри машини, ремонтира всичко (на мен ми завари радиатора), ама взима малко дебело ..... Иначе Е34 събира повече фреон и от камион .... 1,8 кила .... по 10 лв. за 100 грама .... цифра да го еХа... все пак намерих пълнене на 70 лв !!!! Ако има интерес утре мога да напиша телефона на зареждача .

Малко са те по излъгали за това количество. 1250гр. събира е34. Ако искаш отвори си предният капак. Има 1 зелена лепенка над бъбреците, на която си го пише :)

Успех с майсторите дето всичко разбират.

зависи явно от е34ката, на мойта пише 1000 +-50 гр.
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 22 Юни 2011, 23:42

Тя твоята, защото е направена за Немско. Там е по-хладно :P

Он-топик. Явно за всеки модел е различно колко фреон събира, но едва ли е 1800гр. в което и да е е34. За това гледаш табелката отпред над маската и си знаеш ако искат да те излъжат.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Юни 2011, 9:13

Е32-ката събира 1950г ни повече ни по-малко :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Пълненето ще е с пропан-бутан със сигурност че ми става от ден на ден все по-интересно.
Изображение

Следваща

Назад към E34